Met Wikipower geniet je van 10% korting op je fotovoltaïsche installatie.

Sluit je in enkele muisklikken aan bij de

0
0
0
0
0
0

deelnemers

Een raming aanvragen

De voordelen van zonnepannelen

Hoe werkt het?

1

Inschrijving

Ik ben eigenaar of mede-eigenaar, ik schrijf me in om te genieten van een fotovoltaïsche installatie door het online formulier in te vullen.

home-howitwork-pv-title-1
2

Bezoek

De twee geselecteerde installateurs nemen contact op met mij om een gratis en vrijblijvend bezoek te regelen en de meest geschikte installatie te bepalen.

home-howitwork-pv-title-2
3

Aanbod

Na die technische bezoeken, ontvang ik twee offertes op maat, inclusief de korting van 10% onderhandeld door Wikipower.

home-howitwork-pv-title-3
4

Werken

Zodra ik mijn offerte gekozen en gevalideerd heb, kunnen de werken starten. De plaatsing van de panelen gebeurt doorgaans in één dag.

home-howitwork-pv-title-4
5

Besparingen

Ik bespaar geld door gratis gebruik te maken van de elektriciteit die mijn zonnepanelen produceren.

home-howitwork-pv-title-5

De financiering van mijn installatie

Raming van mijn voordeel

Veelgestelde vragen

Onze partner wordt gekozen volgens de kwaliteit van zijn diensten, zijn deskundigheid en financiële situatie. Deze partner zal je een kostenraming op maat voorstellen na een technisch bezoek.  Het bedrijf is een gespecialiseerd in energiebeheer en heeft al meer dan 10 jaar ervaring met fotovoltaïsche installaties en installeerde meer dan 2500 fotovoltaïsche installaties in België. 

We kiezen altijd voor een zo zuid mogelijke oriëntatie. De optimale opbrengst wordt verkregen door een zuidelijke oriëntatie onder een hoek van 35°. In deze positie produceert een systeem met een kracht van 1kWp ongeveer 900 kWh per jaar. 

Bij een traditionele eengezinswoning, worden de panelen geplaatst in maximaal één of twee dagen. 

De installatie van zonnepanelen is niet schadelijk voor je dak. De panelen worden geïnstalleerd op rails die op het dak worden bevestigd. Er is dus weinig contact met het dak.

Nee, je hebt voor zonnepanelen geen bouwvergunning nodig zolang de panelen binnen de structuur van je woning blijven. Opgelet: op beschermde sites of gebouwen is die regel niet van toepassing.

 

Het woord “prosument” is een samentrekking van “producent” en “consument”. Het prosumententarief wordt betaald door de eigenaars van zonnepanelen, particuliere windmolens, hydraulische installaties of warmtekrachtcentrales met een analoge teller. Op zonnepaneeleigenaars met een digitale meter is het prosumententarief niet meer van toepassing.

 Sinds januari 2020 moeten Waalse prosumenten deze kost ook betalen.