Kies uw voordeel:

1 gratis installatie

of

1 snel terugverdiende investering

Sluit je in enkele muisklikken aan bij de

0
0
0
0
0
0

deelnemers

Een raming aanvragen

De voordelen van zonnepannelen

Hoe werkt het?

1

Inschrijving

Ik ben eigenaar of mede-eigenaar, ik schrijf me in om te genieten van een fotovoltaïsche installatie door het online formulier in te vullen.

home-howitwork-pv-title-1
2

Bezoek

De geselecteerde installateur neemt contact op met mij om een gratis en vrijblijvend bezoek te regelen en de meest geschikte installatie te bepalen.

home-howitwork-pv-title-2
3

Aanbod

Na het bezoek ontvang ik een gepersonnaliseerde offerte van de installateur.

home-howitwork-pv-title-3
4

Werken

Zodra ik mijn offerte valideer, kunnen de werken starten. De plaatsing van de panelen gebeurt doorgaans in één dag.

home-howitwork-pv-title-4
5

Besparingen

Ik bespaar geld door gratis gebruik te maken van de elektriciteit die mijn zonnepanelen produceren.

home-howitwork-pv-title-5

Hoe financier ik mijn installatie?

Raming van mijn voordeel

Veelgestelde vragen

De derde betaler installeert op eigen kosten een fotovoltaïsche installatie op uw dak. In ruil blijft de derde betaler gedurende 10 jaar eigenaar van de installatie. Tijdens deze periode ontvangt hij geld voor de groenestroomcertificaten van de installatie. Na deze periode van 10 jaar verkoopt de derde betaler de zonnepanelen voor een symbolische euro en wordt u er de enige eigenaar van. Het derdebetalersysteem is veilig en volledig transparant. Er wordt geen lening aangevraagd op uw naam. U geniet van de gratis elektriciteit die geproduceerd wordt door de zonnepanelen zodra ze geïnstalleerd zijn.

De derde betaler is Brussels Energy, een Brussels particulier investeringsfonds dat gespecialiseerd is in groene energie. Dit is geen overheidsinstantie. Het is ook geen bank.

Onze partner wordt gekozen volgens de kwaliteit van zijn diensten, zijn deskundigheid en financiële situatie. Deze partner zal u een kostenraming op maat voorstellen na een technisch bezoek.  Het bedrijf is een gespecialiseerd in energiebeheer en heeft al meer dan 10 jaar ervaring met fotovoltaïsche installaties en meer dan 2500 fotovoltaïsche installaties in België. 

De groenestroomcertificaten zijn een financieel hulpmiddel dat werd ingevoerd om de productie van groene elektriciteit te steunen. Elke fotovoltaïsche installatie produceert gedurende 10 jaar groenestroomcertificaten. op dit moment worden de groenestroomcertificaten enkel uitgereikt in Brussel. Voor een installatie van minder dan 5 kWp worden 3 certificaten toegekend per geproduceerde MWh. Voor alle installaties van meer dan 5 kWp worden 2,4 certificaten toegekend per geproduceerde MWh. Vandaag bedraagt de gemiddelde verkoopprijs van een groenestroomcertificaat ongeveer 93€. 

De installatie van minimum 14 zonnepanelen is vereist om van het derde-betaler financieringssysteem gebruik te kunnen maken. Hiervoor moet het dak langs de kant van de zonnestraling over een netto oppervlakte (dus zonder VELUX®, ramen, schoorstenen, luchtafvoeropeningen, enz.) beschikken van minstens 30m² voor een schuin dak en minstens 40m² voor een plat dak. We oriënteren de panelen zo zuidelijk mogelijk. Een westelijke en oostelijke oriëntatie worden aanvaard. Daarentegen is een noordelijke oriëntatie verboden. 

Dankzij de Brusselse Groene lening kan u lenen tegen een rentevoet van 0% tot 2% om werkzaamheden uit te voeren die de energieprestatie van uw woning verbeteren. Die werkzaamheden omvatten niet enkel de installatie van fotovoltaïsche panelen, maar ook het uitvoeren van isolatiewerken.

Indien het Brussels Gewest zou stoppen met het afleveren van groenestroomcertificaten of de toekenning ervan zou wijzigen, heeft dit geen gevolgen voor u. Enkel en alleen de derde betaler zou er de gevolgen voor dragen omdat zijn verloning ervan afhangt. 

Het derdebetalersaanbod is tijdelijk en loopt ten einde zodra het Brussels Gewest de doelstellingen voor 2020 van de Europese Unie heeft bereikt. Wacht dus niet te lang om ervan te genieten!