#wikisolidarity solidariteitsactie voor hulp aan het Rode Kruis door te besparen

#wikisolidarity tegen het coronavirus: steun het Rode Kruis … door te besparen! [Afgelopen]

#wikisolidarity tegen het coronavirus: steun het Rode Kruis … door te besparen! [Afgelopen]

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
In deze donkere tijden is solidariteit meer dan ooit het beste medicijn. Daarom pakt Wikipower uit met de actie #wikisolidarity. Het doel: tot 30.000 euro schenken aan het Rode Kruis en tegelijk ook de huishoudens steunen tijdens de crisis! Hoe en tot wanneer kan je aan deze actie deelnemen? Wie kan deelnemen? Wat is je voordeel? Wij vertellen je er alles over!

[Update 29/04/2020] De actie #wikisolidarity is sinds 26 april 2020 afgelopen. Bezoek de pagina van de actie om het totale bedrag te ontdekken dat we aan het Rode Kruis hebben geschonken dankzij jullie inschrijvingen aan onze groepsaankoop!

Al enkele weken zijn de leden van het verzorgend personeel de grote helden van deze crisis. Ze werken de klok rond om levens te redden en de gevolgen van deze gezondheidscrisis tot een minimum te beperken.

Veel burgers danken ze door iedere avond om 20 uur te applaudisseren. Hoewel die morele steun fantastisch (en aangemoedigd) is, is het ook essentieel dat we ze helpen zich correct uit te rusten. Door een gebrek aan geld worden de materiële middelen van de medische centra zwaar op de proef gesteld in deze strijd tegen COVID-19.

Tegelijk gaan ook de Belgische huishoudens en gezinnen gebukt onder een zware financiële druk. Sinds het begin van de maatregelen werden ruim één miljoen personen in tijdelijke werkloosheid geplaatst, terwijl alle ondernemingen van het land, groot of klein, een sterke vertraging in hun activiteiten zien.

Wikipower lanceert #wikisolidarity, een solidaire actie

We vroegen ons bij Wikipower dus af: wat kunnen wij op ons niveau doen om de maatschappij te helpen? En zo zag deze actie #wikisolidarity het levenslicht. Dit is het principe:

Voor iedere inschrijving voor de groepsaankoop van elektriciteit en gas die wij organiseren, maken wij 1 euro over aan het Rode Kruis.

De actie is geldig tot de inschrijvingen worden afgesloten op 26 april. Ieder huishouden of iedere kleine handelszaak kan zich gratis en vrijblijvend inschrijven. Wikipower maakt de schenkingen dan wekelijks over, tot het eind van de actie.

Wikipower besloot zijn actie trouwens een terugwerkende kracht te geven. We houden dus rekening met alle inschrijvingen sinds 16 maart, de eerste dag van de strenge maatregelen. Het resultaat? Op het moment dat we dit schrijven, konden we al 11.000 euro aan het Rode Kruis schenken! Dat is al een derde van de beoogde 30.000 euro.

Deze solidariteitsactie heeft een drievoudig doel:

  • waardevolle en concrete hulp bieden aan het Rode Kruis, dat zich in de eerste lijn bevindt vóór de ziekenhuizen om er de eerste zorgen toe te dienen;
  • de huishoudens verlichten door ze voordelige elektriciteits- en gasprijzen aan te bieden dankzij het principe van de groepsaankoop (een besparing van gemiddeld 235 euro);
  • een afdoende activiteitsdrempel handhaven om het voortbestaan van onze diensten niet in gevaar te brengen.

Het Rode Kruis, een organisatie die nu broodnodig is

medewerker van het Rode Kruis

Het Rode Kruis van België is een essentiële organisatie in het zorglandschap van ons land. Het werk dat zijn medewerkers doen, is in deze moeilijke periode nóg belangrijker. Ambulanciers, EHBO’ers en andere vrijwilligers wisselen elkaar continu af om snel in te grijpen, de ziekenhuizen te ontlasten en minderbedeelden of daklozen door deze crisis te helpen. Daarnaast blijven ze ook hun gebruikelijke werk voortzetten, zoals bloed inzamelen, want ook dat is nog steeds nodig.

Dankzij jouw deelname aan de actie #wikisolidarity zou Wikipower tussen 20.000 en 30.000 euro moeten kunnen overmaken aan het Rode Kruis. Met die som kan de vzw dringende aankopen doen, zoals beschermende kledij, ontsmettingsproducten enz.

Facturen verminderen met een groepsaankoop, een troost voor de Belgische huishoudens

De bedoeling van een groepsaankoop is voordelige tarieven aanbieden dankzij het groepseffect. Deze solidaire beweging kan nu meer dan ooit een verschil maken. De strenge maatregelen van dit moment drukken immers zwaar op het budget van veel huishoudens. Meer dan één miljoen mensen zijn nu tijdelijk werkloos. Misschien geldt dat ook voor jou, of voor iemand uit je omgeving.

Je energiefacturen verlagen kan dus enorm helpen. Daarom moet Wikipower vooruit blijven gaan. Zelfs in deze periode blijven wij je lagere tarieven voor elektriciteit en gas aanbieden. Gemiddeld wacht je een besparing van 235 euro op je facturen. Wij weten welk verschil zo’n bedrag kan maken in het budget van een huishouden.

Vergeet ook niet dat de inschrijving voor het ontvangen van de offerte volledig gratis en vrijblijvend is. Je hebt dus niets te verliezen maar alles te winnen door je in te schrijven voor een groepsaankoop van energie!

Wikipower blijft voor je klaarstaan

Met de actie #wikisolidarity kun je ook het werk van onze medewerkers steunen. Want deze crisis spaart ook onze teams niet, die ondanks alles blijven onderhandelen over de beste prijzen voor elektriciteit en gas. Daarom hebben we, zonder aan de voordelen van de groepsaankoop te raken, de lopende groepsaankoop omgezet in een geldinzameling ten voordele van de medische wereld. Zo kunnen we ons werk blijven doen en toch onze maatschappelijke waarden naleven.

Laten we samen besparen … en het Rode Kruis steunen

Het motto van België is: samen staan we sterk. En dat is precies waar het principe van de groepsaankoop op steunt. Laten we dit vandaag een extra dimensie geven door de EHBO’ers in het veld concrete hulp te bieden.

Laten we tonen dat solidariteit besmettelijker kan zijn dan het virus! Praat over #wikisolidarity met familie en vrienden. Samen leveren wij een bijdrage aan de strijd tegen het virus en financiële onzekerheid.

Praktische details:

  • Het principe samengevat: Wikipower stort € 1 aan het Rode Kruis voor iedere inschrijving voor de groepsaankoop van elektriciteit en gas – zie de algemene voorwaarden.
  • Duur van de actie: van 18 maart 2020 tot 26 april 2020
  • Verzending van de offerte met de winnende prijs, nadat alle energieleveranciers tegen elkaar werden uitgespeeld: 4 mei 2020
  • Datum van omschakeling van energiecontract: met ingang in juli 2020
  • Bedrag van de schenkingen: je kunt het ingezamelde bedrag op ieder moment raadplegen op de pagina van #wikisolidarity.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

Hoe je verwarmingsfactuur verlagen?

5 manieren om je verwarmingsfactuur te verlagen

Verwarm je elektrisch, met gas of stookolie? We staan in de winter hoe dan ook altijd voor dezelfde uitdaging: ons energieverbruik verlagen zonder in te boeten aan comfort. Er bestaan talloze oplossingen. Maar het is niet altijd gemakkelijk om door de bomen het bos te zien of die keuzes te maken die het best zijn afgestemd op je woning. Daarom scheppen wij voor jou een overzicht om te helpen jouw verwarmingsfactuur stapje voor stapje te verlagen. Samen besparen we!

batterie domestique

Is investeren in een thuisbatterij interessant?

Nu de terugdraaiende teller in Vlaanderen vernietigd werd door het Grondwettelijk Hof, overwegen steeds meer Vlamingen de aankoop van een thuisbatterij. Maar een thuisbatterij heeft nog steeds haar prijskaartje – is het interessant om te investeren in een thuisbatterij?

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !