wikisolidarity action damien

#wikisolidarity: samen met Damiaanactie voor duurzame elektriciteit in de Comoren!

#wikisolidarity: samen met Damiaanactie voor duurzame elektriciteit in de Comoren!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
De actie #wikisolidarity is terug. Bespaar op je energiefactuur en rust een ziekenhuis op de Comoren uit met zonnepanelen!

De actie #wikisolidarity is er weer voor deze nieuwe energiegroepsaankoop! Ditmaal plaatsen we de stichting Damiaanactie in de kijker. Het doel? Het Hombo-ziekenhuis (in de Comoren) voorzien van zonnepanelen zodat er zich geen dagelijkse stroomonderbrekingen meer voordoen. En er uiteraard voor zorgen dat je flink wat geld bespaart op je gas- en elektriciteitsfactuur!

Voor elk nieuw contract dat wordt afgesloten dankzij de Damiaanactie groepsaankoop, doneert Wikipower € 2 voor de voorziene installatie van zonnepanelen.

Hoe neem je deel? Wat zal Damiaanactie doen met de giften van Wikipower? Tot wanneer kun je je steentje bijdragen aan de solidariteitscampagne? We vertellen je er alles over.

1 nieuw energiecontract = € 2 voor Damiaanactie

In mei 2020, in volle pandemie, liet de fondsenwerving #wikisolidarity voor het Rode Kruis je niet onberoerd. Die kende een overweldigend succes en bracht maar liefst 23.000 euro in het laatje. Ideaal om de medische teams van de instelling een hart onder de riem te steken in deze moeilijke periode.

Vandaag bieden we je de kans om eens te meer solidair te zijn, ditmaal met Damiaanactie. Het principe blijft hetzelfde.

Voor elk nieuw energiecontract dat je aangaat via onze groepsaankoop schenkt Wikipower 2 euro aan Damiaanactie.

Met de ingezamelde fondsen worden er zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van een ziekenhuis in de Comoren.

Zo draag je bij tot de levering van duurzame elektriciteit aan een ziekenhuis in nood, zonder dat het je ook maar één euro kost. Beter nog, dankzij deze actie spaar je nog eens gemiddeld 245 euro uit op je jaarlijkse energiefactuur! Om deel te nemen aan de actie, ga dan naar de speciale pagina om te registreren.

Ik schrijf me in voor de solidaire groepsaankoop

Voorzie een ziekenhuis in de Comoren van duurzame elektriciteit en bespaar geld!

Damiaanactie in de Comoren: verlicht ziekenhuizen met duurzame elektriciteit

Action Damien

Wat is Damiaanactie?

Het verhaal van pater Damiaan ken je waarschijnlijk wel. Deze Belgische missionaris wijdde een groot deel van zijn leven aan het verzorgen van melaatsen op de eilanden in de Stille Oceaan. De ggo Damiaanactie zet zijn inspanningen verder. Ze zet zich actief in voor de wereldwijde strijd tegen lepra maar ook tegen tuberculose en andere ziektes gekoppeld aan kansarme omgevingen.

De Comoren, een staat met een nood aan stabiele gezondheidszorg

De Comoren bestaan uit drie dichtbevolkte eilanden die al jaren geteisterd worden door lepra en tuberculose. Er is dan ook grote nood aan ziekenhuizen die de vele zieken kunnen opvangen. Jammer genoeg krijgt het land elke dag af te rekenen met stroomonderbrekingen. En dat heeft uiteraard een verontrustend effect op de activiteiten van de ziekenhuizen. Hoe behandel je patiënten als je meerdere uren moet wachten tot de stroom terugkeert?

Zonnepanelen voor het Hombo-ziekenhuis

Hoe Damiaanactie dit probleem wil aanpakken? Met zonnepanelen. Zonne-energie kan een perfecte duurzame oplossing bieden voor de energieproblemen van de Comoren. En terecht! Het land baadt 200 dagen per jaar in het zonlicht.

Daarom wil de ggo het Hombo-ziekenhuisop het eiland Anjouan uitrusten met een fotovoltaïsche installatie. Dankzij dit initiatief kunnen ze hun medische activiteiten uitoefenen zonder te hoeven vrezen voor vervelende stroomonderbrekingen. Nu moet de ggo alleen nog de nodige fondsen inzamelen. En dat is nooit een eenvoudige opdracht.

Energie toegankelijk maken voor iedereen is uiteraard een kwestie waar Wikipower veel belang aan hecht. Daarom koppelen we de lopende groepsaankoop aan dit inspirerende project.

Facturen verminderen met een groepsaankoop, een troost voor de Belgische huishoudens

Door deel te nemen aan deze groepsaankoop, laat je de minstbedeelden aan de andere kant van de wereld genieten van een betere gezondheidszorg. Maar doe je ook jezelf en duizenden andere Belgische gezinnen een plezier!

Het principe van een groepsaankoop berust immers op de solidariteit tussen gezinnen. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe beter we kunnen onderhandelen over voordelige energieprijzen voor iedereen.

En nu verschillende mensen in financiële onzekerheid verkeren als gevolg van de gezondheidscrisis, is deze solidariteit nog belangrijker. Gelukkig heeft de crisis ook iets positiefs: sinds april 2020 zijn de energieprijzen ingestort. Hét moment dus om van energiecontract te veranderen! Zo kun je gemiddeld 235 euro besparen op je jaarlijkse factuur.

Weet dat de inschrijving voor de groepsaankoop 100% gratis en zonder enige verplichting is. En als je het winnende aanbod aanvaardt, ben je zeker dat je groene én Belgische stroom verbruikt.

Geld besparen, de lokale productie steunen en een ziekenhuis op de Comoren helpen, wat kun je nog meer wensen?

Praktische details

Wat zijn de voorwaarden om deel te nemen aan de groepsaankoop? Hieronder vind je de belangrijkste data en informatie die je moet onthouden.

  • Het principe samengevat: Wikipower schenkt € 2 aan Damiaanactie per nieuw elektriciteits- of gascontract dat wordt afgesloten via de lopende groepsaankoop – alleen via de speciale pagina.
  • Inschrijving: van 1 september tot 25 oktober 2020
  • Versturen van het winnende aanbod, na aanbesteding voor de energieleveranciers: woensdag 4 november 2020
  • Datum verandering van energiecontract: effectief vanaf 1 januari 2021

Gratis en zonder verplichting

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

energie-besparen-lente-voorjaar

Lenteschoonmaak: hoe kan je energie besparen?

Met de komst van de lente worden de dagen langer en zonniger. Het einde van de winter is het
ideale moment om de balans op te maken van je energieverbruik. Wikipower geeft je alle tips
die je nodig hebt om energie te besparen met de komst van het goede weer.

slimme-thermostaat-header

Investeren in een slimme thermostaat: goed of slecht idee?

Nieuwe technologieën zijn vandaag de dag uitermate populair, en dat geldt in het bijzonder voor de slimme thermostaat. Met dit toestel, dat verbinding maakt met je smartphone, kun je de temperatuur in je woning vanop afstand aanpassen en regelen op maat van de verschillende kamers. De slimme thermostaat is een domoticatoestel dat met zijn tijd meegaat, maar bovenal een potentiële besparing tot 20 procent biedt. Wij zetten de modellen en prijzen van de belangrijkste geconnecteerde thermostaten op een rijtje.

LOGO WIKIPOWER-01

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !