Hoe ziet de prijsvergelijker van Wikipower eruit?

Hoe ziet de prijsvergelijker van Wikipower eruit?

Wikipower is niet alleen jouw organisator van de groepsaankoop, we staan ook aan de wieg van een ander initiatief dat jou helpt geld te besparen: onze prijsvergelijker. Met trots stellen we hem voor aan jou.

Energie-Vergelijker.be is, zoals de naam al doet vermoeden, een tool waar jij de energieprijzen mee kan vergelijken. Wikipower ontwikkelde dit instrument zodat jij de prijzen kan vergelijken van de verschillende stroom- en gasleveranciers die actief zijn in Wallonië, Vlaanderen en Brussel. Onze vergelijker is een echt Zwitsers zakmes, want naast het vergelijken van prijzen kan je er meteen mee van contract veranderen – en dat helemaal gratis.

Als enige Belgische prijsvergelijker die gecertificeerd werd door de CREG (de federale regulator van de energiemarkt), garandeert hij je volledige, actuele en neutrale informatie. Via onderstaande link kan je de vergelijker zelf meteen uitproberen:

Hoe werkt Energie-Vergelijker.be?

De tool hebben we zo ontwikkeld dat hij door iedereen gebruikt kan worden. Hij is beschikbaar in het Frans, Nederlands en Engels. Zo is de site toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen.

1. Leg je criteria vast

Je begint met het ingeven van een aantal gegevens zodat de site het contract vindt dat het best past bij jouw persoonlijke situatie. Je postcode, samenstelling van je gezin en jaarlijks verbruik van gas en elektriciteit zijn eigenlijk al voldoende. Ken je je jaarlijks verbruik niet, dan selecteer je het gemiddelde verbruik in België van een gezin van jouw grootte.

2. Vergelijk

Na het ingeven van je verbruiksgegevens krijg je een overzicht te zien van de meest voordelige contracten op de markt. De vergelijker selecteert ze in functie van je verbruiksprofiel en rangschikt ze van goedkoop naar duur.

Vervolgens selecteer je de meest interessante opties volgens meer specifieke kwaliteitscriteria zoals:

  • De prijs: van goedkoop naar duur;
  • Het tarieftype: vast of variabel;
  • De oorsprong van de elektriciteit: 100% groene stroom of niet;
  • De duur van het contract: een jaar, meer dan een jaar of van onbepaalde duur.

3. Verander van contract en bespaar

Heb je een interessant contract gevonden, dan kan je meteen via de vergelijker meteen overstappen.

In deze stap houd je jouw EAN-code bij de hand. Een energie-expert regelt voor jou de administratieve rompslomp. Na je inschrijving krijg j een bevestiging dat je nieuwe contract ingaat. Nu moet je alleen nog je meterstand doorgeven aan je nieuwe leverancier op het moment dat je nieuwe contract ingaat.

Wat heb je nodig om de energietarieven te vergelijken?

Om een nog voordeliger en persoonlijker contract te krijgen, kan je wat meer gedetailleerde info doorgeven. Daarvoor heb je je meest recente gas- of stroomfactuur nodig, die je extra info geeft over je jaarlijks verbruik:

  • Dagverbruik in kilowattuur (kWh);
  • Nachtverbruik in kWh (indien van toepassing);
  • Exclusief nachtverbruik in kWh (indien van toepassing);
  • Gasverbruik in kWh (indien van toepassing).

Heb je deze info niet, dan kan je die vakken leeg laten. Je vertelt de vergelijker dan hoe groot je gezin is en hij toont je de contracten gebaseerd op het standaard Belgisch verbruik.

Meer inzicht in de energieprijzen en de leveranciers in België

Onze prijsvergelijker toont je trouwens ook de energiemix van de leverancier, d.w.z. de energiebronnen waar hij elektriciteit en gas mee opwekt. Zo weet je meteen waar straks je geld naartoe gaat: kernenergie, gascentrales, koolcentrales, windmoles of zonne-energie… Er ontstaat zo meer transparantie naar de consumenten toe.

Voor betrouwbare informatie raadpleeg je best meerdere bronnen. Naast online prijsvergelijkers is het daarom een goed idee om ook het bekende Greenpeace-klassement te bekijken. Greenpeace geeft de energieleveranciers een score op 20 en geeft de consument zo inzicht in de duurzaamheid van een specifieke leverancier. Meer info over Greenpeace vind je op hun site.

Waarom een prijsvergelijker?

Na het vrijmaken van de energiemarkt zo’n 15 jaar geleden deden talrijke leveranciers hun intrede op de markt. En toch betalen nog zoveel Belgische huishoudens veel te veel voor energie! Volgens de CREG kunnen gezinnen met een slapend contract tot 1204€ besparen op energie.

Onze missie bij Wikpower is niet alleen consumenten te helpen besparen, maar hen ook te begeleiden in dat proces en helpen de energiemarkt beter te begrijpen. De groepsaankopen van elektriciteit en gas die we organiseren zijn een solidair samenwerkingsinitiatief die ons helpen onze missie te volbrengen. 

Het vinden van een voordelig tarief kun je dus volledig “uitbesteden” aan een groepsaankoop. Inschrijven, switchen en gedaan! Sommige mensen gaan echter liever zelf op zoek naar specifieke kortingen of aanbiedingen. Of je stelt specifieke eisen aan je energiecontract, die het contract van de groepsaankoop niet per se vervullen. Voor die mensen ontwikkelde Wikipower de online prijsvergelijker, die gecertificeerd werd door de CREG. Zo kan jij snel en makkelijk zelf online op zoek gaan volgens jouw specifieke criteria. Onze service is bovendien 100% gratis en onafhankelijk.

>> Meer lezen: welke energievergelijkers zijn betrouwbaar?

Vergelijk vandaag nog je contracten!

350 euro, met dat bedrag zou je een mooi meubel, een weekendje weg of een laptop kunnen kopen. Het is ook het jaarlijks bedrag dat jij te veel betaalt voor je energiecontract. Dat bedrag zou je wel beter kunnen besteden dan aan je energiecontracten, toch? Geen tijd meer te verliezen: check snel Energie-Vergelijker.be, vergelijk je huidige tarief met de andere tarieven op de markt en bespaar gemiddeld 350 euro op je facturen!

Wil je graag meer info, dan kan je contact opnemen met één van onze energie-adviseurs van maandag tot vrijdag tussen 9 en 18 uur. Bel gratis naar 0800 37 447  of stuur een mailtje naar info@energie-vergelijker.be.

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!
4.5/5

4,5 van de 1265 Googlereviews

Meer artikels over hetzelfde thema

LOGO WIKIPOWER-01

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Votre newsletter

Pour bien recevoir nos e-mails, nous vous invitons à ajouter “info@wikipower.be” à votre carnet d’adresses.

Votre newsletter

Un problème est survenu.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele slimme ideetjes meer: groepsaankopen, voorkeurstarieven, tips & tricks voor een lager energieverbruik, bijstand op maat.

Je nieuwsbrief

Om onze e-mails goed te ontvangen, raden we je aan om “info@wikipower.be” toe te voegen aan uw adressenbestand.

Je nieuwsbrief​

Er was een probleem.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !