Communiqué de presse Wikipower

Wikipower krijgt CREG-certificering voor zijn groepsaankopen van elektriciteit en aardgas

Wikipower krijgt CREG-certificering voor zijn groepsaankopen van elektriciteit en aardgas

Het platform Wikipower krijgt de certificering van de CREG voor zijn groepsaankopen van elektriciteit en aardgas, twee jaar nadat het ook al het kwaliteitslabel kreeg voor zijn energieprijsvergelijker 'Energie-Vergelijker.be'. Het doel van dit charter is de consument objectieve en kwaliteitsvolle informatie garanderen, wanneer hij deelneemt aan een groepsaankoop.

De voornaamste missie van Wikipower: mensen helpen hun budget te optimaliseren

Het Luikse bedrijf Wikipower is al tien jaar actief op de energiemarkt en biedt niet alleen groepsaankopen van elektriciteit en gas, maar ook andere producten zoals zonnepanelen om het verbruik van de Belgische gezinnen terug te dringen. De belangrijkste missie van het bedrijf is particulieren en professionals begeleiden bij de optimalisatie van hun budget en bij de energietransitie.

Om de CREG-certificering – een vertrouwensgarantie voor de deelnemers van de groepsaankopen – te bekomen, zette Wikipower volop in op een duidelijke en transparante dienstverlening, zowel op zijn website als via zijn klantendienst, die overigens volledig gericht is op de groepsaankopen. Wikipower is onafhankelijk van elektriciteits- en gasleveranciers en verbindt zich ertoe zijn leden correcte, toegankelijke en volledige informatie te bieden. Het bedrijf treedt niet alleen op in het belang en ter bescherming van consumenten, maar blijft ook professioneel en onpartijdig ten opzichte van de verschillende spelers op de energiemarkt.

Je bent van plan om van leverancier te veranderen? Doe mee aan een groepsaankoop en geniet van exclusieve promoties!

Beter informeren en meer vertrouwen van de consument

Om het kwaliteitslabel te krijgen, moeten bedrijven het charter voor goede praktijken van de CREG naleven. Voor groepsaankopen bepaalt het charter het volgende:

  1. De dienstverlener dient duidelijke informatie te geven over zijn dienstverlening;
  2. De aangeboden diensten zijn gebruiksvriendelijk en eenvoudig;
  3. De dienstverlener geeft niet-misleidende, volledige, correcte en relevante informatie die up-to-date is;
  4. De dienstverlener gaat verantwoord om met de informatie van én voor de gebruiker.

Maxime Beguin, CEO van Wikipower, verduidelijkt:

“Het grootste voordeel van een groepsaankoop is dat het in de eerste plaats een samenwerkingsproject is, volledig gratis en zonder verplichting voor de klant. Om die reden doen wij nog niets tot de consument aan ons bevestigt dat hij wil intekenen op de winnende aanbieding. Als hij met die aanbieding niet echt bespaart, raden wij bovendien altijd in alle transparantie aan om zijn contract bij zijn huidige leverancier te behouden.”

Dankzij die transparantie ten opzichte van de klant, onze grondige kennis van de energiemarkt en het feit dat wij leveranciers tegen elkaar uitspelen onder controle van een gerechtsdeurwaarder, is Wikipower erin geslaagd om het kwaliteitslabel op 7 oktober 2021 in de wacht te slepen. In de praktijk analyseerde de CREG het dossier en controleerde ze de naleving van het charter. Het label is geldig voor een hernieuwbare termijn van twee jaar.

groepsaankoop

De CREG verlengt het kwaliteitslabel van de prijsvergelijker van Wikipower: Energie-Vergelijker.be

De CREG kende niet alleen een nieuw kwaliteitslabel toe voor de groepsaankopen van Wikipower, maar besloot ook om het kwaliteitslabel dat Wikipower in 2019 kreeg voor ‘Energie-Vergelijker.be‘, zijn prijsvergelijker voor gas en elektriciteit, met twee jaar te verlengen.

Energie-Vergelijker.be wilde in de eerste plaats een zo objectief mogelijke vergelijker aanbieden door alle leveranciers op de markt te vergelijken. Die wens strookte volledig met de principes van het charter van de CREG. Het sprak dus voor zich dat de tool werd aangepast om de accreditatie van de regulator te kunnen behouden.

>> Lees het persbericht van Wikipower

Wat is een groepsaankoop ?

Bij een groepsaankoop wordt de kracht van de groep uitgespeeld om concurrerende tarieven te bekomen bij verschillende energieleveranciers. Deze actie verloopt doorgaans in drie stappen, met name: de inschrijvingsperiode, de periode waarin Wikipower onderhandelt met de leveranciers die actief zijn op de energiemarkt, en tot slot de intekeningsperiode (of de aanvaarding van de aanbieding). Die laatste fase is niet verplicht voor de consumenten die zich hebben ingeschreven. Indien ze dus niet wensen in te gaan op de aanbieding, kunnen ze zich kosteloos terugtrekken. Ter herinnering: veranderen van energiecontract kan op elk moment, zonder verbrekingskosten en zonder administratieve rompslomp.

Voor de lopende actie werkt Wikipower samen met verschillende partners uit de openbare sector (Aiseau-PreslesBernissartChaumont-Gistoux, UVC Brugmann, CouvinFlémalleFontaine-L’ÉvêqueGanshorenLa Bruyère, TerhulpenLasneLessenLes Bons VillersRebecqRixensartSaint-NicolasSeraingThuinVillers-la-VilleVillers-le-Bouillet, WezetWatermaal-Bosvoorde…) en met privépartners  (Crelan).

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

kaart-locatie-groepsaankoop-in-je-buurt-wikipower

Vind een groepsaankoop in je buurt!

Wil je besparen dankzij een groepsaankoop? Wikipower helpt je graag! Onze groepsaankopen zijn beschikbaar in heel België, of je nu in
de verste hoeken van West-Vlaanderen of in de heuvels van Luxemburg woont. Er is altijd wel een groepsaankoop in je buurt. Ontdek onze acties in jouw gemeente!

familie - groepsaankoop energie - header

De vier redenen om mee te doen aan een groepsaankoop energie

Hoe kun je je energiefactuur makkelijk verlagen? Het antwoord ligt waarschijnlijk in de groepsaankopen energie. Deze solidaire initiatieven maken het leven van duizenden Belgische huishoudens eenvoudiger en staan hen in staat hun elektriciteis- en gasfacturen fors te verlagen. Ontdek in dit artikel de vier belangrijkste voordelen van groepsaankopen en waarom je eraan zou moeten deelnemen.

consommation-electricite-belgique

Analyse van het elektriciteitsverbruik in België

Tussen 2020 en 2021 is de elektriciteitsfactuur van de Belgische gezinnen met meer dan € 700 gestegen. De oorzaak? De sterke stijging van de energieprijzen op de groothandelsmarkten, als gevolg van het economische herstel na de lockdowns en de oorlog in Oekraïne. Hoe zit dat in 2022? Is België steeds het land waar de elektriciteitsfactuur het duurst is t.o.v. de buurlanden? Kun je iets doen om je facturen te verlagen? Wikipower onderzoekt het voor je!

LOGO WIKIPOWER-01

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele slimme ideetjes meer: groepsaankopen, voorkeurstarieven, tips & tricks voor een lager energieverbruik, bijstand op maat.

LOGO WIKIPOWER-01

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele slimme ideetjes meer: groepsaankopen, voorkeurstarieven, tips & tricks voor een lager energieverbruik, bijstand op maat.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !