concours pack durable wikipower

Wedstrijd: win een duurzaam pack Wikipower!

Wedstrijd: win een duurzaam pack Wikipower!

Zin om je plastic voetafdruk te verkleinen? Dankzij Wikipower kun je een duurzaam pack winnen. Ontdek hoe je kunt deelnemen aan de wedstrijd!

Met enkele eenvoudige reflexen beperk je niet alleen je afval maar ook je milieu-impact. Om je te helpen, laat Wikipower je een duurzaam pack winnen met daarin een herbruikbare zak en een isoleerfles. Gedaan met overbodig plastic afval!


Het probleem met plastic voor eenmalig gebruik


 Wist je dit al? Sinds de jaren 60 produceren we 20 keer meer plastic. Het grootste probleem met dit alomtegenwoordige materiaal is dat het vaak gebruikt wordt voor voorwerpen die eenmalig worden gebruikt en veel afval meebrengen.

Plastic wordt onder meer gemaakt met petroleum, een niet-hernieuwbare hulpbron. Zo is er 2 kg ruwe petroleum nodig voor één kilo PET, het plastic waar heel vaak flessen mee gemaakt worden. Bovendien is plastic moeilijk te recyclen. Van de 26 miljoen ton plastic afval dat elk jaar in Europa wordt geproduceerd, wordt slechts 30% gerecycled. Aan dit tempo zal er volgens de Ellen MacArthur Foundation tegen 2050 evenveel plastic als vis in de oceanen zitten.


Hoe neem je deel?


 Heel eenvoudig! Ga naar onze Facebook-pagina en volg de instructies in deze post:

Opgelet, deelnemen kan tot 30 augustus 2020 om 23.59u! De trekking vindt plaats op 31 augustus 2020 om 11u. De resultaten worden gepost op onze Facebook-pagina.

Wacht dus niet langer en waag je kans!

Concours-Facebook-Durable-1
Concours-Facebook-Durable-3
Tote-bag-1
Concours-Facebook-Durable-2
Concours-Facebook-Durable-5
Concours-Facebook-Durable-6
Tote-bag-2

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

kaart-locatie-groepsaankoop-in-je-buurt-wikipower

Vind een groepsaankoop in je buurt!

Wil je besparen dankzij een groepsaankoop? Wikipower helpt je graag! Onze groepsaankopen zijn beschikbaar in heel België, of je nu in
de verste hoeken van West-Vlaanderen of in de heuvels van Luxemburg woont. Er is altijd wel een groepsaankoop in je buurt. Ontdek onze acties in jouw gemeente!

familie - groepsaankoop energie - header

De vier redenen om mee te doen aan een groepsaankoop energie

Hoe kun je je energiefactuur makkelijk verlagen? Het antwoord ligt waarschijnlijk in de groepsaankopen energie. Deze solidaire initiatieven maken het leven van duizenden Belgische huishoudens eenvoudiger en staan hen in staat hun elektriciteis- en gasfacturen fors te verlagen. Ontdek in dit artikel de vier belangrijkste voordelen van groepsaankopen en waarom je eraan zou moeten deelnemen.

consommation-electricite-belgique

Analyse van het elektriciteitsverbruik in België

Tussen 2020 en 2021 is de elektriciteitsfactuur van de Belgische gezinnen met meer dan € 700 gestegen. De oorzaak? De sterke stijging van de energieprijzen op de groothandelsmarkten, als gevolg van het economische herstel na de lockdowns en de oorlog in Oekraïne. Hoe zit dat in 2022? Is België steeds het land waar de elektriciteitsfactuur het duurst is t.o.v. de buurlanden? Kun je iets doen om je facturen te verlagen? Wikipower onderzoekt het voor je!

LOGO WIKIPOWER-01

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele slimme ideetjes meer: groepsaankopen, voorkeurstarieven, tips & tricks voor een lager energieverbruik, bijstand op maat.

LOGO WIKIPOWER-01

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele slimme ideetjes meer: groepsaankopen, voorkeurstarieven, tips & tricks voor een lager energieverbruik, bijstand op maat.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !