Header-Groepsaankoopaanbod-groepsaankoop-Wikipower-Groepsaanbod

Wat is de impact van de kracht van de groep op het groepsaankoopaanbod?

Wat is de impact van de kracht van de groep op het groepsaankoopaanbod?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Het is zover! Ons groepsaankoopaanbod van het voorjaar 2022 voor elektriciteit en gas is nu voorbij! Het ging om een aanbod met variabel tarief voor één jaar (en drie jaar voor het Brussels gewest). De berekening van het besparingspotentieel is bij dit type contract echter vrij moeilijk. Op welke wijze hebben we dan de eventuele korting op je factuur berekend? Heeft de kracht van de groep een echte impact gehad op het verkregen aanbod? Wikipower legt je alles uit!
Dagen
Uur
Minuten
Seconden

Ben jij van plan om van leverancier te veranderen? Neem deel aan een groepsaankoop om te genieten van exclusieve promoties!

Contracten met variabele prijzen: vergelijken is moeilijk

In de energiesector is het bijzonder complex om aanbiedingen met variabele tarieven te vergelijken.

Variabele tarieven bestaan immers uit twee elementen:

  1. De referentie-index;
  2. De marge van de leverancier.

Er bestaan bovendien tal van indexen, die op verschillende manieren fluctueren. Bijvoorbeeld, sommige aanbiedingen worden trimestrieel geïndexeerd, terwijl dat bij andere op maandbasis gebeurt. Ook kan de indexwaarde a priori bekend zijn, dan wel a posteriori, op het ogenblik dat je de energie verbruikt.

Al die verschillen kunnen ervoor zorgen dat de ene maand een aanbod voordeliger is dan een ander, en de volgende maand de omgekeerde situatie. Een vergelijking tussen twee aanbiedingen van variabele tarieven is dus maar mogelijk als de referentie-indexen waarop deze tarieven zich baseren identiek zijn. 

>> Prijsstijging: verander je het best van energiecontract?

Maar hoe kun je weten of het laatste groepsaankoopaanbod van Wikipower voordelig was?

Zoals eerder uitgelegd is het alleen relevant om aanbiedingen te vergelijken als de tarieven op dezelfde index gebaseerd zijn. Dat was precies het geval bij het laatste groepsaankoopaanbod van Wikipower en het variabel Easy-contract van Mega in mei 2022.

>> Meer weten over het winnende aanbod van de groepsaankoop van Wikipower

Ben jij van plan om van leverancier te veranderen? Neem deel aan een groepsaankoop om te genieten van exclusieve promoties!

Ons laatste groepsaankoopaanbod in vergelijking met het variabele aanbod Easy van Mega in mei 2022

Door te kiezen voor ons groepsaankoopaanbod van elektriciteit en gas in plaats van het variabel Easy-aanbod in mei 2022 bespaarde een gemiddelde klant* in principe in totaal € 350**.

Dat betekent dat de leveranciers bereid zijn om lagere marges en dus competitievere tarieven aan te bieden, in ruil voor een groter aantal klanten in één keer. Deze besparingen en dit engagement van de leveranciers illustreren dus perfect het groepseffect van onze actie.

*Volgens de CREG, de federale energieregulator, verbruikt een Belgisch huishouden gemiddeld 23.260 kWh gas en 3500 kWh elektriciteit per jaar.

**Deze besparingen worden geraamd volgens de methodologie van de CREG en op basis van de tariefkaarten van mei 2022.

>> Groepsaankoop energie: hoe kiezen we een leverancier?

Meer weten? De referentie-index van de twee aanbiedingen voor elektriciteit was de Belpex M, en die van gas was de TTF101.

Groepsaankoopaanbod-cijfers-besparingen-groepsaanbod
Vergelijking tussen het groepsaankoopaanbod en Easy Variabel van Mega - mei 2022

Reminder: hoe werkt een groepsaankoop van elektriciteit en gas?

Met het concept van groepsaankopen willen we zoveel mogelijk burgers samenbrengen om te besparen op de gas- en elektriciteitsfactuur. De voorwaarde is dat de huishoudens zich inschrijven op de actie, gratis en zonder verbintenissen.

Als de inschrijvingen afgesloten zijn, start Wikipower een aanbesteding bij de energieleveranciers. Deze zullen een heel voordelig aanbod moeten voorstellen. De winnende leverancier is degene wiens aanbod de grootste besparing oplevert voor de deelnemers. Heel deze procedure staat onder toezicht van een gerechtsdeurwaarder.

Zodra Wikipower de voordeligste tariefformule heeft gekozen worden de ingeschrevenen op de hoogte gebracht. Ze zijn vrij om het aanbod te aanvaarden of te weigeren.

Om je te helpen de beste beslissing te nemen verschaffen we je alle nodige informatie via onze website. Daarnaast staat ons team van experten ter beschikking om op je vragen te antwoorden. Als je ons groepsaanbod aanvaardt, zorgen we ook voor alle administratie bij de verandering van je contract.

>> Zo bespaar je met een groepsaankoop

Overtuigd? Je kunt je al inschrijven voor ons volgende groepsaankoopaanbod!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

Groepsaankoop concept - Wikipower - header

Zo bespaar je met een groepsaankoop

Eendracht maakt macht … en verlaagt ook je facturen! Op dat samenwerkingsprincipe zijn de groepsaankopen gestoeld. Of het nu gaat om elektriciteit, gas, isolatie, zonnepanelen of telefoon- en internetabonnementen … Je kan veel interessantere prijzen verkrijgen door deel te nemen aan een groepsaankoop! Maar hoe gaat dit in zijn werk? Dat leggen wij je uit.

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !