leveranciers-groepsaankoop-waarom

Waarom nemen leveranciers deel aan een groepsaankoop energie?

Waarom nemen leveranciers deel aan een groepsaankoop energie?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
De voordelen van een groepsaankoop voor de consument zijn duidelijk, wat met de leveranciers?

Een groepsaankoop energie geeft zichtbaarheid

Deelname aan een groepsaankoop staat voor een leverancier vaak synoniem voor zichtbaarheid en populariteit, vooral als de leverancier niet als een gevestigde leverancier beschouwd wordt (zoals Engie bijvoorbeeld).

De groepsaankopen van Wikipower zijn over het algemeen erg populair bij de Belgen en velen van hen tekenen in op het winnende bod. Dankzij deze actie zal onze gekozen leverancier veel nieuwe klanten winnen.

Bovendien letten wij er bij onze keuze op altijd een leverancier te kiezen waarvan de waarden en principes overeenstemmen met de onze:

  • 100% Belgische, groene energie;
  • de jaarlijkse vaste vergoeding moet pro rata gefactureerd worden en kan niet vastgesteld worden;
  • de betaalwijze wordt uitsluitend door de klant bepaald;
  • de aangeboden klantendienst moet voor iedereen toegankelijk zijn via de gebruikelijke communicatiekanalen (telefoon, sociale netwerken, e-mail, post).

Je bent van plan om van leverancier te veranderen? Doe mee aan een groepsaankoop en geniet van exclusieve promoties!

De prijs per kWh is lager, maar het levert veel nieuwe klanten op

De door de leveranciers aangeboden prijzen per kWh liggen in dit geval doorgaans lager dan hun gebruikelijke tarieven. De vraag welk belang zij hebben bij deelname aan een groepsaankoop is in die zin gerechtvaardigd. Het antwoord is dan ook eenvoudig: het aantal mensen dat zich inschreef voor het winnende bod!

De potentiële toename van het aantal contracten ten gevolge van groepsaankopen stelt hen dus in staat hun omzet in evenwicht te brengen of zelfs te laten stijgen. Een lagere prijs, maar meer inschrijvers dan het gebruikelijke gemiddelde, dus winnen ook leveranciers erbij!

Wikipower regelt alle administratieve stappen

Hoewel de winnende leverancier een complete dienstverlening verschaft vanaf het moment dat het contract met zijn nieuwe klanten afgesloten is, zorgt Wikipower vanuit administratief oogpunt voor alles! Als je intekent op onze groepsaankoop wanneer je van leverancier verandert, zorgen wij ervoor dat je contract met je vorige energieleverancier kosteloos beëindigd wordt. Hetzelfde geldt voor de intekening op je nieuwe contract en de opvolging van je dossier.

Dit voordeel geldt niet alleen voor de leverancier, want als ingeschrevene voor de groepsaankoop krijg je persoonlijke ondersteuning van Wikipower en je nieuwe leverancier!

>> Lees ook: Hoe verander je van leverancier via een groepsaankoop?

wikipower-achat-groupe

Hoe gaat een groepsaankoop in zijn werk?

Een groepsaankoop, of het nu gaat om elektriciteit en gas, fotovoltaïsche panelen of telecommunicatie, verloopt altijd in vier afzonderlijke fasen:

1. Inschrijving (of voorinschrijving) voor de groepsaankoop

De inschrijving voor de groepsaankoop is iets anders dan de intekening erop. Zodra het winnende bod bekend is en openbaar gemaakt wordt, ben je immers niet verplicht erop in te tekenen als je dit alsnog niet wenst te doen. Inschrijving is dus vrijblijvend en volledig gratis.

Wanneer je het inschrijvingsformulier invult, worden uw persoonsgegevens bovendien niet verzonden aan derden, behalve aan de winnende leverancier en dit alleen bij de validering van je contract voor hun dienstverlening.

2. De energieleveranciers worden opgeroepen tot mededinging

Zodra de inschrijvingen verzameld zijn, nodigt Wikipower verschillende energieleveranciers uit om offertes in te dienen en selecteert de meest voordelige.

3. Bekendmaking van de offerte

Zodra de meest voordelige offerte geselecteerd is, maakt Wikipower dit bekend aan de ingeschrevenen, zodat zij deze kunnen raadplegen en er desgewenst kunnen op intekenen.

4. Intekening van de klant

Als je tevreden bent met het aanbod, hoef je het alleen maar te aanvaarden en ons je contactgegevens, EAN-code en meterstand door te geven.

>>Ook lezen: 10 misvattingen over een groepsaankoop energie!

De groepsaankoop energie van Wikipower, reële besparingen?

Groepsaankopen vormen een gunstig systeem voor de leverancier, maar niet alleen voor hen! Bij onze laatste groepsaankoop in het voorjaar van 2021 hebben de 17.000 ingeschrevenen dankzij de Luikse leverancier Mega gemiddeld tot € 245 per jaar kunnen besparen.

Hierdoor genoten de Waalse en Vlaamse deelnemers een tarief dat 40% goedkoper was dan het marktgemiddelde, tegenover 25% voor de Brusselse deelnemers. Waarom zou je nog langer wachten? Schrijf je geheel vrijblijvend in voor onze volgende groepsaankoop energie.

>> Groepsaankoop Wikipower: en het winnende bod is …

Je bent van plan om van leverancier te veranderen? Doe mee aan een groepsaankoop en geniet van exclusieve promoties!

groepsaankoop
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

Groepsaankoop Wikipower: en de winnaar is…

resultaat van de groepsaankoop voor energie van Wikipower. Jullie geduld wordt nu eindelijk beloond! Na een week mededinging kunnen we jullie nu eindelijk ons concurrerende

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !