familie - groepsaankoop energie - header

De vier redenen om mee te doen aan een groepsaankoop energie

De vier redenen om mee te doen aan een groepsaankoop energie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Groepsaankopen energie zitten in de lift. Er steken steeds meer initiatieven de kop op die de consument kunnen helpen besparen. Groepsaankopen zijn een onmisbaar hulpmiddel geworden om je energiefacturen te verlagen. Maar een groepsaankoop energie is meer dan gewoon besparen. Lees snel verder om te weten te komen waarom elk jaar tienduizenden huishoudens voor de groepsaankoop kiezen.

Laat ons beginnen bij het begin: wat is een groepsaankoop (of samenaankoop) energie eigenlijk? Het idee achter een groepsaankoop is simpel. We brengen zoveel mogelijk huishoudens samen om bij de energieleveranciers voordelige tarieven te onderhandelen. Nadat de leveranciers ons hun voorsteel hebben gedaan, ontleden onze experts de voorwaarden en kiezen er voor jou het best mogelijke aanbod uit. Zo geniet jij van een bijzonder voordelig tarief… en van nog heel wat andere voordelen. 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op energiegebied? Schrijf je dan nu in voor de Wikipower-nieuwsbrief en volg onze actualiteit op de voet!

1. Een lokaal en solidair initiatief

“Geld maakt niet gelukkig”, dat spreekwoord kent iedereen wel. Maar voldoende geld zorgt wel voor heel wat minder kopzorgen. En besparen op je vaste kosten is een fantastische manier om elk jaar geld over te houden. Naast betere tarieven zorgt een groepsaankoop ook voor een menselijkere én schonere energiewereld. Dankzij onze 100% groene en Belgische energie, liggen de groepsaankopen van Wikipower helemaal in lijn met jouw waarden.

Niets mooiers dan delen – waarom zou je vrienden, familie en kennissen de voordelen van een groepsaankoop ontzeggen? Ook zij kunnen zich net als jou inschrijven voor een groepsaankoop. Want de beste energieprijzen, daar hoef je je niet op je eentje het hoofd over te breken. Solidariteit is het hart dat onze groepsaankoop doet kloppen, waarom dus niet samen met je naasten besparen?

Achats groupés

2. Besparingen van formaat

Het grootste voordeel van een groepsaankoop energie is haar formaat. Een groepsaankoop heeft een directe invloed op de portefeuille van heel wat consumenten, doordat ze hen toestaat samen van voordelige tarieven te genieten. Vanuit financieel oogpunt zijn groepsaankopen dus een uitstekende manier om de jaarlijkse uitgaven van een huishouden te verlagen.

In 2020 kon elk Belgisch huishouden dat meedeed aan de groepsaankoop van Wikipower gemiddeld 245 besparen op haar gas- en elektriciteitsfactuur. Waar wacht je dus nog op?

3. Leverancier: een volledige én correcte selectie

Er zijn veel leveranciers op de markt, maar een service van kwaliteit is niet altijd gegarandeerd. Wie via de groepsaankoop van leverancier verandert kan op twee oren slapen.

Wikipower selecteert voor jou op basis van strenge kwaliteitscriteria alle voorstellen die de verschillende leveranciers bij ons indiende. Van marktleiders tot kleine leveranciers of coöperaties: wij scheren iedereen over dezelfde kam. Transparant en objectief.

Om die taak tot een goed einde te brengen, kozen onze experts er vier criteria uit die belangrijk zijn voor een goede groepsaankoop: prijs, kwaliteit van de service, duurzaamheid van de leverancier (m.b.v. het klassement van Greenpeace), en 100% groene energie.

4. Persoonlijke service van Wikipower

Wikipower vindt dat een service op maat onmisbaar is om iedereen wie van leverancier wilt veranderen zo goed mogelijk bij te staan. Per mail, brief, of telefonisch, jouw tevredenheid staat centraal.

Hoe oud je ook bent en wat je behoeften ook zijn, het voordelige tarief van de groepsaankoop staat voor iedereen open. De kers op de taart is dat onze service 100 % gratis en vrijblijvend is voor jou, aangezien we worden beloond door de winnende leverancier.

Na je inschrijving voor een groepsaankoop ontvang je gratis een tariefplan met je mogelijke besparingen, en het is dan aan jou om te beslissen of je wel of niet deel wilt nemen. Zo houd je volledig controle over je koopkracht.

CREG-groepsaankoop-aanbod-wikipower

Tenslotte heeft de CREG, de federale regulator inzake energie, zijn kwaliteitslabel aan Wikipower toegekend voor de organisatie van groepsaankopen. Dat label garandeert de objectiviteit en de kwaliteit van de informatie die meegedeeld wordt in het kader van onze acties. Zo kan de consument met een gerust hart rekenen op een service die niet alleen gepersonaliseerd, maar ook vertouwbaar is.

Conclusie: solidair, voordelig, transparant en gepersonaliseerd

Een groepsaankoop is een ideale manier om makkelijk aanzienlijke besparingen te maken op je elektriciteits- en gasfacturen. Je hoeft niet meer op zoek te gaan naar promoties, Wikipower neemt het voor zijn rekening en onderhandelt voor jou over voordelige tarieven voor je energiecontracten.

Hoe verloopt een groepsaankoop concreet? Hieronder zijn de verschillende stappen die je moet onthouden:

 

Inscription

1. Inschrijving

De eerste inschrijvingsfase, die de veiling mogelijk maakte, is nu afgelopen. Dankzij het succes van de actie is ons aanbod verlengd. Je kunt je nu inschrijven tot en met 23 december 2023.

Schrijf je gratis en vrijblijvend in voor de volgende groepsaankoop. Hoe meer we zijn, hoe voordeliger de prijzen waar we over kunnen onderhandelen!

Mise en concurrence

2. Veiling bij de leveranciers

We hebben de leveranciers tegen elkaar uitgespeeld tussen 24 oktober 2022 en 1 november 2022.

Wikipower organiseert een aanbesteding en selecteert dan de voordeligste offerte van de leveranciers, rekening houdend met zijn kwaliteitscharter.

Réception de l'offre

3. Mededeling van de offerte

Het aanbod is op 14 november 2022 bekendgemaakt.

Wanneer het aanbod gekend is, ontvang je een gepersonaliseerd voorstel van contract. Hierin zul je het bedrag van je mogelijke besparing vinden als je op het aanbod ingaat.

Acceptation de l'offre

4. Onderschrijven en besparen

Dankzij het succes van de actie is ons aanbod verlengd. Je kunt nu tot en met 23 december 2022 op het aanbod ingaan.

Je hoeft nu alleen maar op het aanbod in te gaan om de voordelige prijzen te genieten die we voor jou bedongen! We zorgen hierna voor de administratieve stappen om je te helpen van contract te veranderen.

Heb je nog vragen over onze initiatieven of de energiesector? Stuur ons dan gerust een mailtje (info@wikipower.be). 

Nog niet ingeschreven voor de groepsaankoop elektriciteit en gas ?

Doe dat snel om jaarlijks gemiddeld 245 € te besparen op je energiefactuur !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

Groepsaankoop concept - Wikipower - header

Zo bespaar je met een groepsaankoop

Eendracht maakt macht … en verlaagt ook je facturen! Op dat samenwerkingsprincipe zijn de groepsaankopen gestoeld. Of het nu gaat om elektriciteit, gas, isolatie, zonnepanelen of telefoon- en internetabonnementen … Je kan veel interessantere prijzen verkrijgen door deel te nemen aan een groepsaankoop! Maar hoe gaat dit in zijn werk? Dat leggen wij je uit.

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !