familie - groepsaankoop energie - header

Vier redenen om mee te doen aan een groepsaankoop energie

Vier redenen om mee te doen aan een groepsaankoop energie

Hoe kun je je energiefactuur makkelijk verlagen? Het antwoord ligt in de groepsaankopen voor energie. Deze solidaire initiatieven maken het leven van duizenden Belgische huishoudens eenvoudiger en stellen hen in staat hun elektriciteis- en gasfacturen fors te verlagen. Ontdek in dit artikel de vier belangrijkste voordelen van een groepsaankoop.

Aan initiatieven om de bevolking te helpen besparen geen gebrek! Vooral de groepsaankopen (soms ook ‘samenaankopen‘ genoemd) zitten de laatste jaren in de lift. Ze zijn namelijk een onmisbaar hulpmiddel geworden om je energiefacturen te doen dalen. Maar groepsaankopen leveren veel meer op dan enkel een financieel voordeel

Wat is een groepsaankoop van energie?

Het idee achter een groepsaankoop is vrij simpel. De organisator van de groepsaankoop brengt in de eerste plaats zoveel mogelijk huishoudens samen. Dankzij de kracht van de groep brengt hij vervolgens verschillende energieleveranciers met elkaar in concurrentie om voordelige tarieven te onderhandelen.

Voordat ze met elkaar in concurrentie gaan, ontvangen de leveranciers een aanbesteding. Zodra de organisator de aanbiedingen binnen heeft, bestudeert hij ze aandachtig aan de hand van enkele vooraf bepaalde criteria. Dan komt het erop aan het beste aanbod eruit te pikken en voor te stellen aan de geregistreerde huishoudens. Zo geniet jij van een bijzonder voordelig energiecontract… en van nog tal van andere voordelen.

Ontdek de vier belangrijkste redenen om deel te nemen aan een groepsaankoop energie.

Blijf je graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes en besparingsmogelijkheden in de energiemarkt? Abonneer je op onze nieuwsbrief om het belangrijkste nieuws direct in je inbox te ontvangen.

Groepsaankopen: 4 redenen om mee te doen

1. Een lokaal en solidair initiatief

Dat geld niet gelukkig maakt, weet iedereen. Maar als je over voldoende financiële middelen beschikt, heb je wel minder kopzorgen. Dankzij de scherpe tarieven van de groepsaankopen kan je flink besparen op je budget, maar dat is lang niet alles. Via een groepsaankoop kan je ook bijdragen tot een menselijkere én schonere energiewereld. De elektriciteit uit de groepsaankoop van Wikipower is immers 100% groen en Belgisch.

En het beste van allemaal is dat je anderen kan laten meegenieten van de voordelen. Hoe meer mensen deelnemen aan een groepsaankoop, hoe interessanter het wordt. Nodig dus gerust je vrienden, familie en kennissen uit om zich in te schrijven voor de groepsaankoop waaraan je zelf deelneemt. 

De voordeligste energieprijzen bedingen, is een challenge die je niet alleen hoeft aan te gaan. Bij een groepsaankoop is iedereen solidair en wordt het leven een pak makkelijker. 

Achat groupé d'énergie : 4 raisons

2. Besparingen van formaat

De grootste troef van een groepsaankoop energie is natuurlijk het financiële voordeel dat je ermee kan scoren. Een groepsaankoop heeft rechtstreeks impact op de portefeuille van alle deelnemers, die samen van voordelige tarieven kunnen profiteren.

Vanuit financieel oogpunt zijn groepsaankopen dus een uitstekende manier om de jaarlijkse uitgaven van een huishouden te verlagen. Je kan ermee besparen op je energiefacturen, bij welke leverancier je ook zit.

Met de huidige groepsaankoop van Wikipower kan je gemiddeld € 245 besparen op je gas- en elektriciteitsfactuur. Waar wacht je dus nog op?

3. Een volledige én correcte selectie van de leveranciers

De voor jou bedongen prijzen bij een groepsaankoop zijn het resultaat van een aanbesteding, waarbij verschillende leveranciers met elkaar in concurrentie worden gebracht. Elk van hen zal een competitief aanbod uitbrengen en enkel het beste aanbod wordt voorgelegd aan al wie zich inschreef.

Wikipower onderwerpt alle ingediende voorstellen aan een grondige analyse op basis van strenge kwaliteitscriteria vooraleer de winnaar wordt gekozen. Van marktleiders tot kleine leveranciers of coöperaties: wij behandelen iedereen op dezelfe transparante en objectieve manier.

Om die taak tot een goed einde te brengen, stelden onze experts verschillende criteria voorop waaraan de leveranciers moeten voldoen

  • Hun elektriciteit moet 100% groen en Belgisch zijn;
  • Er moet ook een aanbod voor gas zijn;
  • Het aanbod moet een vaste vergoeding pro rata inhouden, geen eenmalige vaste vergoeding;
  • De korting moet vanaf de start van het contract gelden;
  • De klant moet de facturatie- en betaalmethode vrij kunnen kiezen;
  • De klantendienst moet bereikbaar zijn via de traditionele communicatiekanalen.

>> Lees ook: Groepsaankoop energie: hoe kiezen we een leverancier?

4. Persoonlijke service van Wikipower

Wikipower vindt dat iedereen die deelneemt aan een groepsaankoop een persoonlijke service verdient: per mail, brief of telefonisch. Jouw tevredenheid staat centraal.

Het voordelige tarief van de groepsaankoop is er voor iedereen, wat je behoeften ook zijn. De kers op de taart is dat onze service 100% gratis en vrijblijvend is aangezien we worden vergoed door de winnende leverancier.

Na je inschrijving voor een groepsaankoop ontvang je gratis een tariefplan met de besparingen die mogelijk zijn. Nadien is het aan jou om te beslissen of je wel of niet deelneemt. Zo heb jij de volledige controle over je koopkracht.

Wist je trouwens dat de CREG, de federale regulator inzake energie, in 2021 zijn kwaliteitslabel aan Wikipower toekende voor de organisatie van zijn groepsaankopen? Dat label garandeert dat de informatie die we verstrekken objectief en kwalitatief is. De consument kan dus rekenen op een dienst die niet alleen gepersonaliseerd, maar ook betouwbaar is.

kwaliteitslabel-creg-groepsaankoop

Een groepsaankoop van Wikipower is solidair, voordelig, transparant en persoonlijk

Een groepsaankoop is de ideale manier om makkelijk en veel te besparen op je elektriciteits- en gasfacturen. Je hoeft niet langer zelf op zoek te gaan naar promoties, Wikipower neemt het voor zijn rekening en onderhandelt voor jou voordelige tarieven voor je energiecontracten.

 

Hoe verloopt een groepsaankoop concreet? 

Inschrijving

Eenvoudig, snel en gratis! Verlenging: schrijf je vrijblijvend in voor de lopende groepsaankoop van elektriciteit en gas.

31 mei 2023

Aanbesteding

We brengen de leveranciers in concurrentie om de beste tarieven te bekomen. We zorgen voor alles!

31 maart 2023

Ontvangst

Ontdek in enkele muisklikken het aanbod dat we voor jou verkregen hebben en hoeveel je ermee kunt besparen.

Half april 2023

Bevestiging

Bevalt het aanbod je? Dan hoef je het enkel nog te aanvaarden. We regelen alle administratieve stappen voor je.

31 mei 2023

Nog niet ingeschreven voor de groepsaankoop voor elektriciteit en gas?

FAQ

Contracten met vaste tarieven werden niet interessant genoeg bevonden nu de prijzen de laatste maanden in dalende trend zijn. Daarom hebben we de voorkeur gegeven aan een variabel aanbod

Weet bijvoorbeeld dat je bij de vier in de markt bestaande formules met vaste tarieven meer dan 20 c€/kWh voor elektriciteit betaalt terwijl wij voor de maand april aan 16.27 c€/kWh zitten.

De term ‘vast’ is dus geen synoniem van ‘voordelig’ en staat dus niet garant voor ‘besparingen’. Sterker nog, daar waar de variabele tarieven de trend van de dalende prijzen volgen, blijven de vaste tarieven hoger. Een leverancier die vaste tarieven aanbiedt, wil zich immers indekken voor het geval er in de toekomst weer een prijsstijging komt. Momenteel stelt een variabel tarief je in staat elke maand maximaal te profiteren van de dalende energieprijzen. 

Heb je echter een vast contract dat dateert van vóór de crisis in 2022, dan raden we je ten stelligste aan om dat contract te behouden tot het vervalt! Je kunt het aanbod van onze groepsaankoop aanvaarden en vragen om het contract pas te laten ingaan op de dag nadat je oude contract is beëindigd (tot 31 mei 2024).

Het winnende aanbod van de groepsaankoop is het meest interessante van de vijf voorstellen die we hebben ontvangen tijdens de aanbesteding. Het aanbod blijft competitief voor prosumenten ondanks de opgelegde vergoeding.  

Het gaat slechts om € 110/jaar voor een gemiddelde installatie van fotovoltaïsche zonnepanelen van 4kVA. Een zeer groot percentage prosumenten zal dus toch kunnen besparen, ongeacht de te betalen vergoeding. Het is zelfs zo dat de onderhandelde vergoeding voor de groepsaankoop € 2.3/kVA/maand incl. btw bedraagt gedurende de 12 maanden van het contract. Enkel eigenaars van zonnepanelen die zelfvoorzienend zijn of minder verbruiken dan ze produceren zullen niet kunnen besparen.

Komt het weergegeven contract bij de vergelijking niet overeen met je huidige contract? Dat kan verschillende redenen hebben. We volgen de methode van de federale regulator (CREG), die aanbeveelt om de aanbiedingen te vergelijken met producten die maandelijks worden ‘geactualiseerd’. 

  • Wordt jouw product niet meer aangeboden door je leverancier? Wikipower vergelijkt jouw aanbod binnen de groepsaankoop met een product met gelijkaardige kenmerken als dat van je huidige leverancier. 
  • Wordt jouw product nog steeds aangeboden door je leverancier? Wikipower vergelijkt jouw aanbod binnen de groepsaankoop met de geactualiseerde tariefkaart van jouw product, m.a.w. de tarieven van de lopende maand. 

Selecteerde je “huidig product onbekend” in het formulier? Wikipower vergelijkt jouw aanbod binnen de groepsaankoop met het meest courante aanbod van je huidige leverancier.

Het aanbod van de groepsaankoop hanteert tarieven per kWh die voordeliger zijn dan de algemene tarieven van je Mega en TotalEnergies. Je hebt er dus alle belang bij om in te gaan op ons aanbod en zo betere tarieven te genieten zonder van leverancier te veranderen. 

Wij nemen alle administratie op ons wanneer je van tarief verandert en je kan je contract laten ingaan tussen 1 juli 2023 en 31 mei 2024.

Het sociaal tarief overtreft alle concurrentie en stelt de rechthebbenden in staat te profiteren van prijzen die ver onder de marktprijzen liggen. Niettemin, kan het nog steeds voordelig zijn in te tekenen op het aanbod van de groepsaankoop, met name in volgende gevallen: 

  • Geniet je het ‘standaard’ sociale tarief gedurende een bepaalde tijd die niet nader te specificeren valt (herstel na blessure,…)? Dan raden we je aan in te gaan op ons aanbod en 1 januari 2024 op te geven als startdatum van energielevering. Mocht je op dat moment nog altijd het sociaal tarief genieten, dan zal het contract van de groepsaankoop automatisch vervallen. Indien je al vóór 1 januari 2024 geen recht meer hebt op het sociaal tarief, kun je aan de leverancier vragen om de aanvangsdatum van je energielevering te vervroegen.
  • Geniet je het uitgebreid sociaal tarief als gevolg van de huidige crisis? Dan raden we je aan in te gaan op het aanbod van onze groepsaankoop. Het uitgebreid sociaal tarief vervalt immers op 30 juni 2023. Met onze groepsaankoop profiteer je vanaf 1 juli 2023 van een voordelig aanbod. Als de energieprijzen komende winter opnieuw sterk de hoogte in gaan, zal de regering de invoer van het uitgebreid sociaal tarief of andere beschermende maatregelen opnieuw bekijken.

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!
4.5/5

4,5 van de 1265 Googlereviews

Meer artikels over hetzelfde thema

LOGO WIKIPOWER-01

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Votre newsletter

Pour bien recevoir nos e-mails, nous vous invitons à ajouter “info@wikipower.be” à votre carnet d’adresses.

Votre newsletter

Un problème est survenu.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele slimme ideetjes meer: groepsaankopen, voorkeurstarieven, tips & tricks voor een lager energieverbruik, bijstand op maat.

Je nieuwsbrief

Om onze e-mails goed te ontvangen, raden we je aan om “info@wikipower.be” toe te voegen aan uw adressenbestand.

Je nieuwsbrief​

Er was een probleem.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !