Trends Gazelles : Wikipower récompensée

Trends Gazellen: Wikipower valt opnieuw in de prijzen!

Trends Gazellen: Wikipower valt opnieuw in de prijzen!

Wikipower kreeg dit jaar goed nieuws: we veroverden de 4de plaats in het klassement van de Trends Gazellen op een totaal van 100 Luikse bedrijven. Voor de tweede keer op rij werden we ingedeeld in de categorie van de 'middelgrote bedrijven'. Een mooie erkenning van onze groei, die ons extra motivatie geeft voor de komende jaren.

Trends Gazellen is een event op initiatief van de redactie van Trends en Trends-Tendances. Sinds 2001 brengt het ieder jaar hulde aan de 225 Belgische ondernemingen die de mooiste groei kenden tijdens de laatste 5 jaar. Zo is de editie van 2023 gebaseerd op de resultaten van 2017 tot 2021. De bedrijven worden genomineerd in categorieën op basis van provincie en de grootte van de ondernemingen (klein, middelgroot of groot).

In 2019 prijkte Wikipower voor het eerst op een eervolle 7de plaats bij de Trends Gazellen. Een jaar later werd het tot Gazelle van Luik en nationale Gazelle bekroond in de categorie van de ‘kleine bedrijven’. Wikipower mocht zich dus een jaar lang ‘Ambassadrice van de Trends Gazellen’ noemen. 

Die erkenning in 2020 was de bekrachtiging van de belangrijke groei die Wikipower maakte vanaf 2016 en de vastberadenheid van de Belgische consument om zijn energiefacturen te verlagen.  

De groei zette zich door, waardoor Wikipower in 2022 promoveerde van de categorie van de ‘kleine bedrijven’ naar die van de ‘middelgrote bedrijven’. Dat jaar kaapte Wikipower de 8e plaats weg bij de Trends Gazellen. In 2023 zijn we erop vooruit gegaan en eindigden we op de 4de plaats in het klassement. Het feit dat we opnieuw bekroond werden in de categorie van de ‘middelgrote bedrijven’ sterkt ons en motiveert ons om het nog beter te doen en te klimmen op de ladder. 

2019

Trends Gazelles 2019

7de plaats

categorie ‘kleine bedrijven’

2020

Trends Gazelles 2020

1e plaats

categorie ‘kleine bedrijven’

2022

Trends Gazelles 2022

8e plaats

categorie ‘middelgrote bedrijven’

2023

Trends Gazelles 2023

4e plaats 

categorie ‘middelgrote bedrijven’

Wikipower nodigt je uit terug te blikken op de belangrijkste punten waarmee we ons in 2023 konden onderscheiden en waarmee we hopen te blijven stijgen in de ranking: enthousiaste klanten en toegewijde medewerkers, en dat alles geschraagd door een kwaliteitsvolle service om te antwoorden op de vraag van de consument.

Veranderende consumptiegewoonten

Het geheim van Wikipowers groei schuilt in een aanbod dat is afgestemd op het gewijzigde gedrag van de consument. Belgische huishoudens gaan steeds actiever op zoek naar oplossingen om enerzijds hun elektriciteits- en gasfacturen te verlagen en anderzijds milieuvriendelijker te consumeren

Dit heeft ertoe geleid dat ze veel vaker van energieleverancier veranderen. We gaan op zoek naar goedkoper en groener! Dit valt vooral op in Vlaanderen, waar de VREG in 2019 een recordaantal leverancierswijzigingen optekende.

De sleutel van het succes: diensten op maat van de consument

Om in te spelen op de nieuwe noden van de Belgische huishoudens, biedt Wikipower drie gratis diensten op maat aan: 

  1. De organisatie van groepsaankopen van groene stroom, maar ook duurzame oplossingen zoals zonnepanelen of isolatie. Het is de bedoeling zoveel mogelijk mensen toegang te bieden tot deze producten tegen heel scherpe prijzen dankzij het massaeffect (Vlaanderen, Brussel en Wallonië).
  2. De prijsvergelijkingstool Energie-Vergelijker.be voor elektriciteit en gas. Dankzij deze webtool kan de gebruiker prijzen vergelijken en een nieuw energiecontract afsluiten tegen de beste prijs (Vlaanderen, Brussel en Wallonië).
  3. De prijsvergelijkingstool Comparateur-Telecom.be. Hiermee kunnen consumenten verschillende abonnementen voor tv, internet en mobiele en vaste telefonie vergelijken (Brussel en Wallonië).

Onze verwezenlijkingen uitgedrukt in cijfers

Het resultaat van onze inspanningen? In 2022 zijn 92.000 huishoudens van energieleverancier veranderd dankzij een van onze twee diensten! Wat de omzet van Wikipower betreft, is deze van 1,3 miljoen euro in 2017 naar 4,1 miljoen euro in 2021 gestegen (periode waarop de Trends Gazellen 2023 gebaseerd is). 

Het enthousiasme en de belangstelling onder klanten zijn duidelijk groot. En deze trend lijkt zich verder te zetten.

Betrokken medewerkers

Dit succes was nooit mogelijk geweest zonder het uitstekende werk van de medewerkers. Het team groeit gestaag: Wikipower verwelkomde het afgelopen jaar maar liefst 17 nieuwe werknemers, wat het totale aantal medewerkers op 43 brengt. Ter vergelijking: in 2014 waren het er maar twee. 

Maar daar willen we het als onderneming niet bij laten. Er zijn immers nog heel wat functies in te vullen. Wat het creëren van banen betreft geeft de ‘start-up’ die zich tot ‘scale-up’ ontpopte vele anderen dus het nakijken.

De kwaliteit van het werk van de werknemers moet trouwens niet onder doen. Kijk maar eens naar de vele positieve reviews op sociale media over de professionele aanpak van de adviseurs van Wikipower

De reden voor dit succes is simpel: het belang van de klant staat altijd centraal. Terwijl andere ondernemingen willen verkopen, wil Wikipower zijn klanten doen besparen. En dat maakt het grote verschil, zowel voor de klant als voor de medewerker die zo een veel betere service aanbiedt.

Bekroond tot Trends Gazellen 2022

Omdat Wikipower erin slaagt kwaliteitsvolle diensten te bieden en de noden van zijn klanten te vervullen, blijft het bedrijf floreren en groeien. Het mag dan ook niet verbazen dat het goede nieuws maar blijft komen: positieve reviews van klanten, het kwaliteitslabel van de CREG, belangstelling in de media … En verschillende prijzen bij de Trends Gazellen! In 2022 promoveerden we van de categorie van de ‘kleine bedrijven’ naar die van de ‘middelgrote bedrijven’.  

Wikipower opnieuw bekroond bij de Trends Gazellen 2023!

Nadat het in 2022 de 8e plaats wegkaapte, valt Wikipower in 2023 opnieuw in de prijzen bij de Trends Gazellen! Voor de tweede keer in de categorie van de ‘middelgrote bedrijven’.

Deze keer belandden we in de top 10 en meer bepaald op de 4de plaats van wel 100 Luikse bedrijven. We zijn dus 4 plaatsen gestegen ten opzichte van vorig jaar.  

Awards zijn niet het allerbelangrijkste in het leven, maar ze zijn natuurlijk wel een bekroning van de uitstekende resultaten die voortvloeien uit een werk van lange adem. Daarom is de ploeg van Wikipower, geleid door directeur Maxime Beguin, dolblij met deze erkenning. Het motiveert ons om door te gaan en de best mogelijke diensten te blijven aanbieden aan onze klanten in 2023 en de jaren die volgen! Hopelijk kunnen we blijven rekenen op jullie steun.

Foto’s van de prijsuitreiking voor de provincie Luik (11 maart 2020)

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!
4.5/5

4,5 van de 1265 Googlereviews

Meer artikels over hetzelfde thema

LOGO WIKIPOWER-01

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Votre newsletter

Pour bien recevoir nos e-mails, nous vous invitons à ajouter “info@wikipower.be” à votre carnet d’adresses.

Votre newsletter

Un problème est survenu.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele slimme ideetjes meer: groepsaankopen, voorkeurstarieven, tips & tricks voor een lager energieverbruik, bijstand op maat.

Je nieuwsbrief

Om onze e-mails goed te ontvangen, raden we je aan om “info@wikipower.be” toe te voegen aan uw adressenbestand.

Je nieuwsbrief​

Er was een probleem.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !