Trends Gazellen 2020: Wikipower is Gazelle van Luik!

Trends Gazellen 2020: Wikipower is Gazelle van Luik!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Wikipower werd in 2019 al genomineerd en werd gekroond tot Gazelle door Trends Gazellen 2020 voor de Provincie Luik, in de categorie 'kleine bedrijven'. Het is een erkenning die focust op de grote groei die in 2016 van start ging, en op het enthousiasme van de Belgen om hun energiefacturen te verlagen.

Met veel trots kondigt Wikipower zijn bekroning door Trends Gazellen 2020 in de categorie ‘kleine bedrijven’ voor de provincie Luik aan! In 2019 prijkte het bedrijf al in de lijst met genomineerden voor dezelfde categorie. Het behaalde toen een zeer eerbare 7de plaats, maar werd ook geprezen tijdens de prijsuitreiking en in een speciaal nummer van Trends. Een jaar later volgt de kers op de taart.

Weetje: Trends Gazellen is een event op initiatief van de redactie van Trends en Trends-Tendances. Sinds 2001 brengt het ieder jaar hulde aan de 225 Belgische ondernemingen die de mooiste groei optekenen. Ze worden genomineerd in categorieën die worden bepaald aan de hand van de provincie en de grootte van de ondernemingen (klein, middelgroot of groot).

Wikipower nodigt je uit eens te kijken naar de belangrijkste punten waarmee we ons konden onderscheiden voor de editie van 2020: enthousiaste klanten en toegewijde medewerkers, en dat alles geschraagd door een efficiënte uitvoering om via een kwaliteitsvolle service te reageren op de vraag van de consumenten.

Veranderende consumptiegewoonten

Het geheim van de groei van Wikipower schuilt in een aanbod dat is afgestemd op de gewijzigde gedragingen van consumenten. Belgische huishoudens gaan steeds actiever op zoek naar oplossingen om enerzijds hun elektriciteits- en gasfacturen te verlagen en anderzijds milieuvriendelijker te consumeren. Dit heeft ertoe geleid dat ze veel vaker van energieleverancier veranderen. We gaan op zoek naar goedkoper en groener! En dit valt vooral op in Vlaanderen, waar de VREG in 2019 een recordaantal leverancierswijzigingen optekende.

Omdat Wikipower begreep wat de nieuwe noden van de Belgische huishoudens zijn, bood hij ze twee gratis diensten op maat van hun vraag. De eerste is de organisatie van groepsaankopen van groene stroom, maar ook duurzame oplossingen zoals zonnepanelen of isolatie. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk personen toegang te bieden tot deze producten, voor heel scherpe prijzen, door in te zetten op het massaeffect. Daarnaast biedt Wikipower ook een prijsvergelijker voor elektriciteit en gas met zijn platform Energie-Vergelijker.be. Dankzij deze webtool kan de gebruiker niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook een nieuw energiecontract afsluiten met de gratis hulp van een energieadviseur.

Het resultaat? 60.142 huishoudens veranderden in 2019 van energieleverancier dankzij een van deze twee diensten! Het enthousiasme en de belangstelling onder klanten is groot. En Wikipower weet dat dit niet snel zal veranderen.

Betrokken medewerkers

Maar dit succes was nooit mogelijk geweest zonder het uitstekende werk van de medewerkers van de onderneming, met een team dat gestaag groter wordt. Wikipower verwelkomde het afgelopen jaar maar liefst 15 nieuwe werknemers, wat het totale aantal medewerkers op 30 bracht. Maar daar wil de onderneming niet stoppen, want er zijn nog heel wat functies in te vullen. Wat het creëren van banen betreft geeft de ‘start-up’ die zich tot ‘scale-up’ ontpopte vele anderen dus het nakijken.

De kwaliteit van het werk van de werknemers blijft bovendien niet achter. Kijk maar eens naar de reviews op sociale media, waar klanten het professionalisme van de adviseurs van Wikipower die ze telefonisch hebben bijgestaan bewieroken. De reden achter dit succes kan eenvoudig worden uitgelegd: het belang van de klant staat altijd centraal. Terwijl andere ondernemingen willen verkopen, wil Wikipower zijn klanten doen besparen. En dat maakt het grote verschil, voor de klant maar ook voor de medewerker die zo een veel betere service aanbiedt.

Bekroond door Trends Gazellen 2020

Omdat Wikipower erin slaagt hoogwaardige diensten te bieden en de noden van zijn klanten in te lossen, blijft het bedrijf bloeien en groeien. Het mag dan ook niet verbazen dat het goede nieuws maar blijft komen: positieve reviews van klanten, het kwaliteitslabel van de CREG, belangstelling van de media … En nu ook een prijs van Trends Gazellen 2020 voor de provincie Luik! 

Wordt de kers op de taart een bekroning op nationaal niveau? Dat zullen we pas weten op de volgende prijsuitreiking op 1 april! Hoe dan ook is het team van Wikipower, onder leiding van directeur Maxime Beguin, bijzonder trots op het werk dat het in 2019 verrichtte. En het is zeker van plan zijn klanten ook in 2020 de allerbeste service te blijven aanbieden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om uw energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

achat groupé solidaire

Wikipower lanceert de solidaire groepsaankopen

De actie #wikisolidarity van Wikipower werd afgesloten met een schenking van 23.092 euro aan het Rode Kruis die in 4 weken tijd werd verzameld. Gemotiveerd door dit succes lanceert Wikipower nu een projectoproep voor Belgische ngo’s, in de hoop in de toekomst nog andere solidaire groepsaankopen op touw te kunnen zetten.

panneaux photovoltaiques

Fotovoltaïsche panelen: types, technologieën en ontwikkeling

De meeste panelen die we rondom ons zien en die op uw dak zullen worden geplaatst, bestaan uit cellen van monokristallijn of polykristallijn silicium. Maar er bestaan ook andere types van cellen, gemaakt van andere halfgeleidende materialen die toepasbaar zijn op soepele ondergronden.

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !