Trends Gazellen 2020: Wikipower is nationale Gazelle!

Trends Gazellen 2020: Wikipower is nationale Gazelle!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Wikipower werd in 2019 al genomineerd en werd gekroond tot nationale Gazelle door Trends Gazellen 2020, in de categorie 'kleine bedrijven'. Deze erkenning focust op de grote groei die in 2016 van start ging, en op het enthousiasme van de Belgen om hun energiefacturen te verlagen.

In maart 2020 hadden we aangekondigd dat Wikipower verkozen is als Gazelle van de Provincie Luik in de categorie “Kleine bedrijven”, in het kader van de Trends Gazelle 2020. Vandaag kondigen we met veel trots aan dat het bedrijf ook gekroond is tot nationale Gazelle. Dit betekent dat ze voor één jaar “Ambassadeur van de Trends Gazellen” wordt!

trends gazellen Luik ambassadeur
trends gazellen ambassadeur

Ter herinnering, in 2019 prijkte Wikipower al in de lijst van de genomineerden voor dezelfde categorie. Het behaalde toen een zeer eerbare 7de plaats. Één jaar later volgt de kers op de taart.

Wikipower nodigt je uit eens te kijken naar de belangrijkste punten waarmee we ons konden onderscheiden voor de editie van 2020: enthousiaste klanten en toegewijde medewerkers, en dat alles geschraagd door een efficiënte uitvoering om via een kwaliteitsvolle service te reageren op de vraag van de consumenten.

Trends Gazellen is een event op initiatief van de redactie van Trends en Trends-Tendances. Sinds 2001 brengt het ieder jaar hulde aan de 225 Belgische ondernemingen die de mooiste groei optekenen tijdens de laatste 5 jaar. De editie 2020 berust zo op de resultaten van 2014 tot 2018. De bedrijven worden genomineerd in categorieën die worden bepaald aan de hand van de provincie en de grootte van de ondernemingen (klein, middelgroot of groot).

Veranderende consumptiegewoonten

Het geheim van de groei van Wikipower schuilt in een aanbod dat is afgestemd op de gewijzigde gedragingen van consumenten. Belgische huishoudens gaan steeds actiever op zoek naar oplossingen om enerzijds hun elektriciteits- en gasfacturen te verlagen en anderzijds milieuvriendelijker te consumeren. Dit heeft ertoe geleid dat ze veel vaker van energieleverancier veranderen. We gaan op zoek naar goedkoper en groener! En dit valt vooral op in Vlaanderen, waar de VREG in 2019 een recordaantal leverancierswijzigingen optekende.

De reden van het succes: diensten op maat van de consument.

Omdat Wikipower begreep wat de nieuwe noden van de Belgische huishoudens zijn, bood hij ze twee gratis diensten op maat van hun vraag. De eerste is de organisatie van groepsaankopen van groene stroom, maar ook duurzame oplossingen zoals zonnepanelen of isolatie. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk personen toegang te bieden tot deze producten, voor heel scherpe prijzen, door in te zetten op het massaeffect.

Daarnaast biedt Wikipower ook een prijsvergelijker voor elektriciteit en gas met zijn platform Energie-Vergelijker.be. Dankzij deze webtool kan de gebruiker niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook een nieuw energiecontract afsluiten met de gratis hulp van een energieadviseur.

Cijfers die ons werk bewijzen

Het resultaat? 60.142 huishoudens veranderden in 2019 van energieleverancier dankzij een van deze twee diensten! Wat de brutto marge van Wikipower betreft, is deze van € 50.000 in 2014 tot 1,6 miljoen euro’s in 2018 gestegen (periode waarop de Trends Gazellen 2020 wordt gebaseerd). 

Dit is duidelijk: het enthousiasme en de belangstelling onder klanten zijn groot. En deze trend blijkt bij lange na niet afgelopen, gezien de geregistreerde cijfers van Wikipower tijdens het eerste semester van 2020.

Betrokken medewerkers

Maar dit succes was nooit mogelijk geweest zonder het uitstekende werk van de medewerkers van de onderneming, met een team dat gestaag groter wordt. Wikipower verwelkomde het afgelopen jaar maar liefst 15 nieuwe werknemers, wat het totale aantal medewerkers op 30 brengt. Als vergelijking, waren er in 2014 maar 2.

Maar daar wil de onderneming niet stoppen, want er zijn nog heel wat functies in te vullen. Wat het creëren van banen betreft geeft de ‘start-up’ die zich tot ‘scale-up’ ontpopte vele anderen dus het nakijken.

De kwaliteit van het werk van de werknemers blijft bovendien niet achter. Kijk maar eens naar de reviews op sociale media, waar klanten het professionalisme van de adviseurs van Wikipower die ze telefonisch hebben bijgestaan bewieroken. De reden achter dit succes kan eenvoudig worden uitgelegd: het belang van de klant staat altijd centraal. Terwijl andere ondernemingen willen verkopen, wil Wikipower zijn klanten doen besparen. En dat maakt het grote verschil, voor de klant maar ook voor de medewerker die zo een veel betere service aanbiedt.

Bekroond tot Trends Gazellen 2020

Omdat Wikipower erin slaagt hoogwaardige diensten te bieden en de noden van zijn klanten in te lossen, blijft het bedrijf bloeien en groeien. Het mag dan ook niet verbazen dat het goede nieuws maar blijft komen: positieve reviews van klanten, het kwaliteitslabel van de CREG, belangstelling van de media … En nu ook een dubbele prijs op de Trends Gazellen 2020, één voor de Provincie Luik en één op nationaal niveau. 

De awards zijn niet alles, maar ze vieren de uitstekende resultaten van die voortvloeien uit een werk van lange adem. Daarom is de ploeg van Wikipower, geleid door haar directeur Maxime Beguin, dolblij met deze erkenning. Deze motiveert ons om nog verder door te gaan en de beste dienst mogelijk te blijven aanbieden aan onze klanten in 2020 en in de komende jaren! Zult u naast ons staan voor de volgende stap?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

groepsaankoop-contract-herzien

De groepsaankoop: een uitnodiging om je energiecontract te herzien

Een groepsaankoop is een benadering waarmee burgers dankzij de gebundelde kracht kunnen besparen op een aantal gebieden die soms al eens doorwegen in de Belgische portemonnee. Dankzij de expertise van zijn team kan Wikipower met elektriciteits- en gasleveranciers onderhandelen over hun beste tarieven, alsook over uitzonderlijke kortingen voor je fotovoltaïsche installaties en isolatiewerkzaamheden.

misvattingen-groepsaankoop-energie

10 misvattingen over de groepsaankoop energie!

1- De geleverde energie is van mindere kwaliteit Het afsluiten van een nieuw energiecontract via een groepsaankoop verandert niets aan de kwaliteit van jouw elektriciteit

locatie van alle groepsaankopen van wikipower

Vind een groepsaankoop in jouw buurt!

Wil je besparen dankzij een groepsaankoop? Wikipower helpt je met veel plezier! Onze groepsaankopen zijn beschikbaar in heel België, of je nu in Vlaanderen, Wallonië of Brussel woont. Er is er altijd wel eentje in jouw buurt. Ontdek op onze interactieve kaart of wij al actief zijn geweest in jouw gemeente!

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !