achat groupé solidaire

Wikipower lanceert de solidaire groepsaankopen

Wikipower lanceert de solidaire groepsaankopen

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
De actie #wikisolidarity van Wikipower werd afgesloten met een schenking van 23.092 euro aan het Rode Kruis die in 4 weken tijd werd verzameld. Gemotiveerd door dit succes lanceert Wikipower nu een projectoproep voor Belgische ngo's, in de hoop in de toekomst nog andere solidaire groepsaankopen op touw te kunnen zetten.

Wat zou je ervan denken een ngo te helpen en meteen ook je energiefacturen te verlagen? Wel, dat is wat Wikipower regelmatig hoopt te doen, en wel door zijn groepsaankopen om te toveren tot heuse solidaire acties! Het eerste project, #wikisolidarity, dat in deze coronacrisis steun bood aan het Rode Kruis, was een schot in de roos. Dus waarom zouden we dit succes niet overdoen tijdens volgende groepsaankopen? Ontdek alles over deze eenvoudige en voordelige manier om steun te bieden aan doelen die ons allemaal na aan het hart liggen.

Samen tegen het coronavirus: 23.092 euro ingezameld voor het Rode Kruis

Laten we eerst eens stilstaan bij de resultaten van de actie #wikisolidarity, die liep van 1 tot 26 april 2020. Voor deze solidaire campagne beloofde Wikipower voor iedere inschrijving voor de groepsaankoop van energie één euro aan het Rode Kruis over te maken

Deze actie was volledig gratis voor de deelnemende huishoudens en gaf ze toegang tot een voordelig energiecontract.

De solidaire actie is ondertussen afgesloten
… maar de inschrijvingen lopen door!

Je hebt nog de tijd om van de groepsaankoop van elektriciteit en gas te profiteren en zo tot 400 euro te besparen op je facturen!

Bij de afsluiting konden we zo in totaal 23.092 euro aan het Belgische Rode Kruis schenken. Dat is 3000 euro meer dan het vooropgestelde minimumbedrag! Dankzij deze giften kon de organisatie haar teams op het terrein beter wapenen in de strijd tegen de pandemie.

>> Meer over de resultaten van #wikisolidarity

De solidaire groepsaankopen komen eraan

Wikipower wil deze succesformule nu herhalen om goede doelen te steunen. Uiteindelijk is solidariteit altijd al de sluitsteen van Wikipower geweest, want het principe van de groepsaankoop berust net op de kracht van een groep.

Anderzijds zijn we er bij Wikipower rotsvast van overtuigd dat als we een positieve impact kunnen hebben op de planeet, we er volledig onze schouders onder moeten zetten. Een regelmatige samenwerking met ngo’s lijkt dan ook de geknipte manier om al die mooie doelen efficiënt te steunen en ze de aandacht te geven die ze verdienen.

Voor iedere gratis inschrijving voor een groepsaankoop zou Wikipower dan ook een vaste som overmaken aan een partner-liefdadigheidsorganisatie.

Met onze ervaring met het Rode Kruis en Greenpeace enkele jaren geleden weten we nu zeker dat we onze groepsaankopen een solidaire inslag kunnen geven zonder afbreuk te doen aan hun gekende voordelen.

Wat zijn de voordelen van een solidaire groepsaankoop?

Dit model heeft twee grote troeven:

  • de ngo kan geld inzamelen zonder die inzameling te moeten organiseren;
  • er zijn geen kosten voor de consumenten die eraan deelnemen.

Beter nog: dankzij deze actie kunnen de deelnemende huishoudens gemiddeld 400 euro besparen op hun elektriciteits- en gasfacturen!

Zo kun jij, zelfs met een krap budget, waardevolle steun bieden aan de volksgezondheid, de strijd voor een beter klimaat of de verdediging van de mensenrechten!

Werk je voor een ngo? Neem dan zeker contact met ons op!

Het is nu officieel: we lanceren voor onze volgende solidaire groepsaankoop een projectoproep bij Belgische ngo’s en breder ook bij de verenigingswereld. De organisaties die een nieuw project met Wikipower willen opzetten, kunnen ons team vanaf nu mailen op info@wikipower.be.

We kunnen niet wachten om onze volgende solidaire groepsaankoop te ontsluieren! Welk goed doel zou jij willen steunen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

energie-besparen-lente-voorjaar

Lenteschoonmaak: hoe kan je energie besparen?

Met de komst van de lente worden de dagen langer en zonniger. Het einde van de winter is het
ideale moment om de balans op te maken van je energieverbruik. Wikipower geeft je alle tips
die je nodig hebt om energie te besparen met de komst van het goede weer.

slimme-thermostaat-header

Investeren in een slimme thermostaat: goed of slecht idee?

Nieuwe technologieën zijn vandaag de dag uitermate populair, en dat geldt in het bijzonder voor de slimme thermostaat. Met dit toestel, dat verbinding maakt met je smartphone, kun je de temperatuur in je woning vanop afstand aanpassen en regelen op maat van de verschillende kamers. De slimme thermostaat is een domoticatoestel dat met zijn tijd meegaat, maar bovenal een potentiële besparing tot 20 procent biedt. Wij zetten de modellen en prijzen van de belangrijkste geconnecteerde thermostaten op een rijtje.

LOGO WIKIPOWER-01

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !