Header-blog-compressor

Ook Molenbeek komt met groepsaankoop energie

Ook Molenbeek komt met groepsaankoop energie

Na de Stad Brussel komt nu ook de gemeente Molenbeek met een groepsaankoop voor gas en elektriciteit. Dat moet de hoge stroomprijzen voor burgers en kleine zelfstandigen drukken.

dscf3817Molenbeek wil zo veel mogelijk inwoners warm maken voor een groepsaankoop elektriciteit en aardgas. Bij een groepsaankoop stappen mensen samen over naar een nieuwe leverancier, die in ruil voor de toestroom nieuwe klanten een voordeligere prijs aanbiedt.

Molenbeek werkt daarvoor net als de Stad Brussel samen met het bedrijf Wikipower, dat de onderhandelingen met de leveranciers voert. Dat kost de gemeente niets; Wikipower krijgt van de leverancier een commissie per klant die het aanbrengt.

De gemeente mikt op 5.000 deelnemende huishoudens, handelaars of mensen in de vrije beroepen. “Hoe meer deelnemers, hoe sterker de onderhandelingspositie”, zegt Fée Bruyère, medewerkster van schepen van Energie Annalisa Gadaleta (Groen).

De gemeente gaat reclame maken op markten en culturele evenementen en organiseert infoavonden. “We hebben al ervaring in de oprichting van een aankoopgroep met andere gemeenten, politiezones en OCMW’s voor ons eigen gebouwenpark. Ook in bijvoorbeeld La Louvière heeft een groepsaankoop succes gehad.” De gemeente maakt zich sterk dat er met 5.000 deelnemers een miljoen euro bespaard kan worden.

Service
Groepsaankopen komen steeds vaker voor, vooral sinds de gebruiker kosteloos van leverancier kan veranderen na een contract van zes maanden. Vaak gaat het bij groepsaankopen om 100 procent groene stroom.

Geïnteresseerden kunnen gratis intekenen en krijgen vervolgens een offerte. Die kunnen ze weigeren of aanvaarden. Aanvaarden ze, dan zorgt de nieuwe leverancier voor de administratie van de overstap.

In Vlaanderen waren er al eerder dergelijke initiatieven. De provincie Antwerpen organiseerde al meerdere groepsaankopen, waar bijna 100.000 mensen op intekenden.

Source: brusselnieuws.be – 23 janvier 2014 

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

kaart-locatie-groepsaankoop-in-je-buurt-wikipower

Vind een groepsaankoop in je buurt!

Wil je besparen dankzij een groepsaankoop? Wikipower helpt je graag! Onze groepsaankopen zijn beschikbaar in heel België, of je nu in
de verste hoeken van West-Vlaanderen of in de heuvels van Luxemburg woont. Er is altijd wel een groepsaankoop in je buurt. Ontdek onze acties in jouw gemeente!

familie - groepsaankoop energie - header

De vier redenen om mee te doen aan een groepsaankoop energie

Hoe kun je je energiefactuur makkelijk verlagen? Het antwoord ligt waarschijnlijk in de groepsaankopen energie. Deze solidaire initiatieven maken het leven van duizenden Belgische huishoudens eenvoudiger en staan hen in staat hun elektriciteis- en gasfacturen fors te verlagen. Ontdek in dit artikel de vier belangrijkste voordelen van groepsaankopen en waarom je eraan zou moeten deelnemen.

consommation-electricite-belgique

Analyse van het elektriciteitsverbruik in België

Tussen 2020 en 2021 is de elektriciteitsfactuur van de Belgische gezinnen met meer dan € 700 gestegen. De oorzaak? De sterke stijging van de energieprijzen op de groothandelsmarkten, als gevolg van het economische herstel na de lockdowns en de oorlog in Oekraïne. Hoe zit dat in 2022? Is België steeds het land waar de elektriciteitsfactuur het duurst is t.o.v. de buurlanden? Kun je iets doen om je facturen te verlagen? Wikipower onderzoekt het voor je!

LOGO WIKIPOWER-01

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele slimme ideetjes meer: groepsaankopen, voorkeurstarieven, tips & tricks voor een lager energieverbruik, bijstand op maat.

LOGO WIKIPOWER-01

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele slimme ideetjes meer: groepsaankopen, voorkeurstarieven, tips & tricks voor een lager energieverbruik, bijstand op maat.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !