c'est le moment de changer de contrat d'énergie

In de pers: dit is het moment om van energiecontract te veranderen!

In de pers: dit is het moment om van energiecontract te veranderen!

De energieprijzen staan hoger dan ooit. Een negatief gevolg van het economisch herstel na de coronacrisis, maar een zware energierekening kunnen de meeste mensen missen als kiespijn. Tijd dus om rond te kijken op de energiemarkt om te zien of je elders een voordeliger contract kan vinden. Wat is de mening van de experten in de pers?

Na de historische daling van de energieprijzen ten gevolge van de coronacrisis, staan die prijzen nu hoger dan ooit. De reden? De economie is na corona weer op gang aan het komen. In principe goed nieuws, al zullen veel consumenten die hogere factuur niet meteen kunnen waarderen.

Misschien heb jij zelf ook al gemerkt dat je voorschotfactuur verhoogd werd. Of je voorschotfactuur valt voorlopig nog mee, maar je bent toch al wat bang voor wat je in de toekomst te wachten staat. Zeker omdat de winter eraan zit te komen. Met een beetje pech wordt het een strenge winter, en zijn we aan gas en elektriciteit extra veel geld kwijt. Veranderen van energiecontract via een prijsvergelijker of groepsaankoop energie kan dan een slimme keuze zijn.

Want inderdaad, wie zich tegen prijsstijgingen wil beschermen doet er goed aan van energiecontract te veranderen.

Ten eerste omdat de prijzen momenteel hoger staan dan ooit. Een nieuw contract afsluiten kan dan de perfecte manier om een goedkoper contract te vinden, en dat is natuurlijk een slimme beslissing! Ook in de media verschenen hier sinds het begin van de coronacrisis allerlei berichten over. Zo schreef de Standaard in april dat:

"De energieprijzen staan onder druk door een algemene krapte nu de economie weer aantrekt na de coronacrisis en de winter eraan komt, in combinatie met lage voorraden en dure emissierechten."

Nu de prijzen hoger staan dan ooit is het voor veel mensen een slimme beslissing om tot actie over te gaan. Van energiecontract veranderen is dus geen overbodige luxe:

"Loopt je vast contract binnenkort af, dan kun je het best snel een nieuw contract afsluiten"
" [...] Verschillende leveranciers schroeven hun welkomstkortingen terug of schrappen die zelfs uit hun tarieven. Het lijkt er dus op dat de energieleveranciers nieuwe klanten veel minder intensief benaderen. [...]."
"Vooral de klanten met een variabel energiecontract zullen de prijsstijgingen dus voelen, want de leveranciers rekenen die nieuwe prijzen door. Die klanten doen best een rondje vergelijken tussen de verschillende leveranciers om te kijken of ze ergens anders misschien goedkoper af zijn."

Lagere prijzen zijn niet de enige reden om van contract te veranderen. Veel mensen werken nog steeds voor een groot gedeelte van thuis uit, en dat thuiswerken is natuurlijk niet gratis. Zo kan het thuiswerken een maandelijkse extra kost van tot 18 euro met zich meebrengen, en die extra kost wordt niet door alle werkgevers vergoed. Ook een eventueel strenge winter is een goede reden om zo snel mogelijk een nieuw contrac te gaan zoeken.

Je merkt het, alle factoren zitten momenteel goed om de prijzen te vergelijken en van contract te veranderen. Ook administratieve rompslomp is geen reden om alles bij het oude te laten, want wie overstapt via Wikipower kan de administratie volledig aan ons overlaten.

Je bent van plan om van leverancier te veranderen? Neem deel aan een groepsaankoop en geniet van exclusieve promoties!

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!
4.5/5

4,5 van de 1265 Googlereviews

Meer artikels over hetzelfde thema

LOGO WIKIPOWER-01

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Votre newsletter

Pour bien recevoir nos e-mails, nous vous invitons à ajouter “info@wikipower.be” à votre carnet d’adresses.

Votre newsletter

Un problème est survenu.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele slimme ideetjes meer: groepsaankopen, voorkeurstarieven, tips & tricks voor een lager energieverbruik, bijstand op maat.

Je nieuwsbrief

Om onze e-mails goed te ontvangen, raden we je aan om “info@wikipower.be” toe te voegen aan uw adressenbestand.

Je nieuwsbrief​

Er was een probleem.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !