c'est le moment de changer de contrat d'énergie

In de pers: dit is het moment om van energiecontract te veranderen!

In de pers: dit is het moment om van energiecontract te veranderen!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
De energieprijzen zijn historisch laag! Het is tijd om van energiecontract te veranderen. Wat is de mening van de experten in de pers?

Dat de elektriciteits- en gasprijzen al maanden in vrije val zijn wist je waarschijnlijk al. De coronacrisis heeft dit effect nog eens versterkt. Vanwege het bijzonder zachte weer de afgelopen winters en de lockdown die onze economie op een pitje zette, hebben de energieprijzen historisch lage niveaus bereikt. Soms waren deze zelfs negatief.

Het perfecte moment dus om daar van te profiteren en zo snel mogelijk van energiecontract te veranderen. Een kleine moeite waar je al snel tot 315 euro per jaar mee bespaart.

Dat zeggen niet alleen wij, ook de pers is het er unaniem over eens: het is nu tijd om van energiecontract te veranderen.

In principe zijn er twee belangrijke redenen om momenteel van contract te switchen.

Ten eerste omdat de prijzen momenteel historisch laag staan. Sluit je nu een contract af, dan blokeer je die prijzen op lange termijn – een slimme beslissing ! Ook in de media verschenen hier sinds het begin van de coronacrisis allerlei berichten over. Zo schreef de Standaard in april dat:


"De marktprijzen voor energie blijven maar dalen en de leveranciers passen zich daaraan aan. De toezichthouder Creg adviseert consumenten dan ook om nu prijzen van de leveranciers te vergelijken, en eventueel over te stappen."

Maar veel mensen betalen zich nog steeds blauw aan een contract dat afgesloten werd voor die drastische prijsdaling:

"De kans is zeer groot dat in vaste energiecontracten nog altijd rekening wordt gehouden met het hoge prijspeil van de winter van 2018-2019"
"Volgens de CREG kan 75 procent van de gezinnen 135 euro per jaar besparen op zijn stroomfactuur en 69 procent van de gezinnen 249 euro per jaar op zijn gasfactuur door van contract en/of leverancier te veranderen."
" [...] de prijzen voor gas en elektriciteit zijn de voorbije weken naar beneden gedonderd. Daar kan u dus voordeel uit halen. Maar dan moet u misschien eerst van leverancier veranderen [...]."
"Maar liefst 7 op de 10 gezinnen zouden jaarlijks ruim 230 euro kunnen besparen op hun gasfactuur."

Lagere prijzen zijn niet de enige reden om van contract te veranderen. Vanwege de coronacrisis zitten we meer thuis dan ooit tevoren – en ons energieverbruik thuis schiet mee de hoogte in. Zo kan het thuiswerken een maandelijkse extra kost van tot 18 euro met zich meebrengen, en die extra kost wordt door je werkgever niet vergoed.

 

Je merkt het, alle factoren zitten momenteel goed om de prijzen te vergelijken en van contract te veranderen. Ook administratieve rompslomp is geen reden om alles bij het oude te laten, want wie overstapt via Wikipower kan de administratie volledig aan ons overlaten.

Je bent van plan om van leverancier te veranderen? Neem deel aan een groepsaankoop en geniet van exclusieve promoties!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Is jouw dak geschikt voor zonnepanelen?

Wanneer na een harde winter en voorzichtige lente eindelijk de zon door de wolken breekt, is dat voor ons allemaal een groot plezier. Voor mensen

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !