kaart-locatie-groepsaankoop-in-je-buurt-wikipower

Vind een groepsaankoop in je buurt!

Vind een groepsaankoop in je buurt!

Wil je besparen dankzij een groepsaankoop? Wikipower helpt je graag! Onze groepsaankopen zijn beschikbaar in heel België, of je nu in West-Vlaanderen of in Luxemburg woont. Er is altijd wel een groepsaankoop in je buurt. Ontdek onze acties in jouw gemeente!

Inhoudsopgave

Bespaar dankzij de groepsaankoop

Besparen is goed. Samen besparen, is nog beter! Dat is de grootste troef van de groepsaankopen: dankzij het groepseffect kan er worden onderhandeld over voordelige prijzen bij onder meer leveranciers van elektriciteit en gas.

Dat concept past heel goed bij gemeenschappen zoals steden en gemeenten. Daarom kan het van belang zijn dat je op de hoogte bent van groepsaankopen bij jou in de buurt!

Wikipower: altijd een groepsaankoop in je buurt

Wikipower is actief in heel België en biedt groepsaankopen aan voor iedereen, of je nu in Vlaanderen, Wallonië of Brussel woont. Een groepsaankoop in je buurt vinden kan makkelijker blijken dan verwacht!

De lopende groepsaankoop (voorjaar 2023)

Na een ongeziene stijging van de energietarieven tussen 2021 en 2022, lijken de prijzen zich weer te stabiliseren en zelfs te dalen. Het verschil tussen de jaarfactuur van dit jaar en vorig jaar bedraagt gemiddeld zelfs € 14 volgens de boordtabel van de CREG.  

Dat mag je niet weerhouden een beroep te doen op Wikipower! Dankzij de groepsaankopen die we organiseren, en de expertise die we daarin sinds 2011 hebben opgebouwd, kunnen we jouw energiefacturen nog drastisch doen dalen.

Gezien de prijzen van mei 2023, kan een gemiddelde klant met het aanbod van onze groepsaankoop in totaal jaarlijks om en bij de € 278 besparen in vergelijking met het goedkoopste gelijkaardige contract in de markt.

Onze partners voor de huidige groepsaankoop

Voor de huidige groepsaankoop ging Wikipower een partnerschap aan met 13 gemeenten, hoofdzakelijk in Wallonië. Hieronder een overzicht: 

Staat jouw gemeente niet in de lijst?

Geen probleem! Je kan je alsnog inschrijven voor de groepsaankoop en fiks besparen op je energiefacturen! Onze groepsaankopen staan immers open voor iedereen, zelfs als jouw gemeente niet in de lijst van deelnemende partners staat, en ongeacht in welke provincie in België je woont. 

Het is dankzij de kracht van de groep dat we erin slagen voordelige tarieven voor je te onderhandelen. Wil jij ook lagere energiefacturen? Wacht dan niet langer om je in te schrijven.

De vorige groepsaankoop (najaar 2022)

Als gevolg van de coronacrisis en de oorlog in Oekraïne, die leidde tot bevoorradingsproblemen van gas aan Europa, bereikten de energiepijzen ongeziene pieken. De elektriciteits- en gasfacturen waren nog nooit zo hoog geweest.  

Afgelopen najaar hebben 21 steden en gemeenten beslist om een partnerschap met Wikipower aan te gaan voor de groepsaankopen voor elektriciteit en gas. Voor 6 van die 21 Belgische gemeenschappen was het de eerste keer dat ze deelnamen. Sommige van die steden en gemeenten boden ook groepsaankopen voor zonnepanelen en isolatiewerken aan.  

Onze partners voor de vorige groepsaankoop (najaar 2022)

Voor die groepsaankoop kon Wikipower ook rekenen op de steun van de bank Crelan en van het UVC Brugmann.

Groepsaankoop in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en alle andere Vlaamse provincies

Hoewel de lokale partners van Wikipower heel vaak in het zuiden van het land liggen, staan de groepsaankopen sinds 2018 ook open voor Vlaamse huishoudens. Een eerste stap richting Vlaamse partners werd in 2019 gezet toen Wikipower kon rekenen op de steun van bank-verzekeraar Crelan, die zowel in Vlaanderen, Wallonië als Brussel actief is.

Sindsdien werkt Wikipower regelmatig samen met Crelan, die in Vlaanderen een grotere zichtbaarheid geeft aan de solidaire acties van ons bedrijf. Dankzij die steun hebben duizenden gezinnen in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant en Oost- en West-Vlaanderen kunnen deelnemen aan groepsaankopen en zo honderden euro’s bespaard op hun energiefacturen.

Om de Belgische bevolking nog beter te ondersteunen in de optimalisatie van haar budget en de energiestransitie heeft Wikipower natuurlijk grootsere plannen. In 2023 wil Wikipower zijn aanwezigheid in Vlaanderen uitbreiden. In de toekomst kun je je dus overal in het gewest verwachten aan acties in samenwerking met lokale overheden!

Inschrijving

Eenvoudig, snel en gratis! Verlenging: schrijf je vrijblijvend in voor de lopende groepsaankoop van elektriciteit en gas.

31 mei 2023

Aanbesteding

We brengen de leveranciers in concurrentie om de beste tarieven te bekomen. We zorgen voor alles!

31 maart 2023

Ontvangst

Ontdek in enkele muisklikken het aanbod dat we voor jou verkregen hebben en hoeveel je ermee kunt besparen.

Half april 2023

Bevestiging

Bevalt het aanbod je? Dan hoef je het enkel nog te aanvaarden. We regelen alle administratieve stappen voor je.

31 mei 2023

Wikipower is gecertificeerd door de CREG

Bij Wikipower zijn we uitgegroeid tot experts in de organisatie van groepsaankopen in voor energie, en dat overal in België. Je kunt dan ook sinds 2011 op ons rekenen om je facturen voor elektriciteit en gas te verlagen. Sindsdien zijn we sterk gegroeid en daarom kun je nu ook tegen de laagste prijs zonnepanelen laten installeren en isolatiewerken laten uitvoeren.

In 2021 heeft Wikipower van de CREG, de federale energieregulator, een kwaliteitslabel ontvangen voor de organisatie van haar groepsaankopen. Het doel van dat label is te garanderen dat de informatie die verschaft wordt in het kader van de groepsaankoopacties objectief en kwaliteitsvol is. 

De onderhandelingen voor onze groepsaankopen worden trouwens gehouden onder toezicht van een deurwaarder om onze onpartijdigheid bij de selectie van de winnende leverancier te waarborgen.

groepsaankoop

De groepsaankoop: wat onze klanten ervan vinden

5/5

"Wij zijn heel blij dat we op de groepsaankoop zijn ingegaan en op dit moment dus nog steeds een haalbare factuur krijgen (in tegenstelling tot vele anderen)."

5/5

"Ik hoef niet zelf naar de beste tarieven te gaan zoeken, enkel goed te keuren en ben altijd zeker van de beste tarieven."

5/5

"Ben heel tevreden met mijn energiecontract dat ik dankzij groepsaankoop 'wikipower' kon aangaan. Dat stelt mij gerust in deze onzekere tijden."

Heb je nog vragen?

Stel ze via ons contactformulier, van maandag tot vrijdag tussen 9 en 18 uur. We helpen je met veel plezier een groepsaankoop in je buurt te vinden en je energiebudget te optimaliseren!

FAQ

Contracten met vaste tarieven werden niet interessant genoeg bevonden nu de prijzen de laatste maanden in dalende trend zijn. Daarom hebben we de voorkeur gegeven aan een variabel aanbod

Weet bijvoorbeeld dat je bij de vier in de markt bestaande formules met vaste tarieven meer dan 20 c€/kWh voor elektriciteit betaalt terwijl wij voor de maand april aan 16.27 c€/kWh zitten.

De term ‘vast’ is dus geen synoniem van ‘voordelig’ en staat dus niet garant voor ‘besparingen’. Sterker nog, daar waar de variabele tarieven de trend van de dalende prijzen volgen, blijven de vaste tarieven hoger. Een leverancier die vaste tarieven aanbiedt, wil zich immers indekken voor het geval er in de toekomst weer een prijsstijging komt. Momenteel stelt een variabel tarief je in staat elke maand maximaal te profiteren van de dalende energieprijzen. 

Heb je echter een vast contract dat dateert van vóór de crisis in 2022, dan raden we je ten stelligste aan om dat contract te behouden tot het vervalt! Je kunt het aanbod van onze groepsaankoop aanvaarden en vragen om het contract pas te laten ingaan op de dag nadat je oude contract is beëindigd (tot 31 mei 2024).

Het winnende aanbod van de groepsaankoop is het meest interessante van de vijf voorstellen die we hebben ontvangen tijdens de aanbesteding. Het aanbod blijft competitief voor prosumenten ondanks de opgelegde vergoeding.  

Het gaat slechts om € 110/jaar voor een gemiddelde installatie van fotovoltaïsche zonnepanelen van 4kVA. Een zeer groot percentage prosumenten zal dus toch kunnen besparen, ongeacht de te betalen vergoeding. Het is zelfs zo dat de onderhandelde vergoeding voor de groepsaankoop € 2.3/kVA/maand incl. btw bedraagt gedurende de 12 maanden van het contract. Enkel eigenaars van zonnepanelen die zelfvoorzienend zijn of minder verbruiken dan ze produceren zullen niet kunnen besparen.

Komt het weergegeven contract bij de vergelijking niet overeen met je huidige contract? Dat kan verschillende redenen hebben. We volgen de methode van de federale regulator (CREG), die aanbeveelt om de aanbiedingen te vergelijken met producten die maandelijks worden ‘geactualiseerd’. 

  • Wordt jouw product niet meer aangeboden door je leverancier? Wikipower vergelijkt jouw aanbod binnen de groepsaankoop met een product met gelijkaardige kenmerken als dat van je huidige leverancier. 
  • Wordt jouw product nog steeds aangeboden door je leverancier? Wikipower vergelijkt jouw aanbod binnen de groepsaankoop met de geactualiseerde tariefkaart van jouw product, m.a.w. de tarieven van de lopende maand. 

Selecteerde je “huidig product onbekend” in het formulier? Wikipower vergelijkt jouw aanbod binnen de groepsaankoop met het meest courante aanbod van je huidige leverancier.

Het aanbod van de groepsaankoop hanteert tarieven per kWh die voordeliger zijn dan de algemene tarieven van je Mega en TotalEnergies. Je hebt er dus alle belang bij om in te gaan op ons aanbod en zo betere tarieven te genieten zonder van leverancier te veranderen. 

Wij nemen alle administratie op ons wanneer je van tarief verandert en je kan je contract laten ingaan tussen 1 juli 2023 en 31 mei 2024.

Het sociaal tarief overtreft alle concurrentie en stelt de rechthebbenden in staat te profiteren van prijzen die ver onder de marktprijzen liggen. Niettemin, kan het nog steeds voordelig zijn in te tekenen op het aanbod van de groepsaankoop, met name in volgende gevallen: 

  • Geniet je het ‘standaard’ sociale tarief gedurende een bepaalde tijd die niet nader te specificeren valt (herstel na blessure,…)? Dan raden we je aan in te gaan op ons aanbod en 1 januari 2024 op te geven als startdatum van energielevering. Mocht je op dat moment nog altijd het sociaal tarief genieten, dan zal het contract van de groepsaankoop automatisch vervallen. Indien je al vóór 1 januari 2024 geen recht meer hebt op het sociaal tarief, kun je aan de leverancier vragen om de aanvangsdatum van je energielevering te vervroegen.
  • Geniet je het uitgebreid sociaal tarief als gevolg van de huidige crisis? Dan raden we je aan in te gaan op het aanbod van onze groepsaankoop. Het uitgebreid sociaal tarief vervalt immers op 30 juni 2023. Met onze groepsaankoop profiteer je vanaf 1 juli 2023 van een voordelig aanbod. Als de energieprijzen komende winter opnieuw sterk de hoogte in gaan, zal de regering de invoer van het uitgebreid sociaal tarief of andere beschermende maatregelen opnieuw bekijken.

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!
4.5/5

4,5 van de 1265 Googlereviews

Meer artikels over hetzelfde thema

LOGO WIKIPOWER-01

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Votre newsletter

Pour bien recevoir nos e-mails, nous vous invitons à ajouter “info@wikipower.be” à votre carnet d’adresses.

Votre newsletter

Un problème est survenu.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele slimme ideetjes meer: groepsaankopen, voorkeurstarieven, tips & tricks voor een lager energieverbruik, bijstand op maat.

Je nieuwsbrief

Om onze e-mails goed te ontvangen, raden we je aan om “info@wikipower.be” toe te voegen aan uw adressenbestand.

Je nieuwsbrief​

Er was een probleem.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !