changer de fournisseur d'énergie avec un achat groupé

Groepsaankoop energie: hoe verander je van leverancier?

Groepsaankoop energie: hoe verander je van leverancier?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Hoe verander je van leverancier via een groepsaankoop? Snel en simpel, in deze drie stappen. Wij leggen het je uit!

Veel mensen denken dat veranderen van energieleverancier een lang en moeilijk proces is vol paperassenwerk. Dat is niet het geval – verre van zelfs! Van energieleverancier veranderen doe je makkelijk en snel, en zeker met de groepsaankoop energie van Wikipower is dit een fluitje van een cent. Vanaf je eerste klik op de website totdat de goedkopere energie uit je stopcontact stroomt – wij leggen je elke stap van het proces uit.

Dagen
Uur
Minuten
Seconden

Meedoen in vier snelle stappen

Het principe van een groepsaankoop is simpel: wij maken gebruik van de kracht van de groep. Wikipower brengt zoveel mogelijk Belgische gezinnen samen die hun energiefactuur willen verlagen. Daarna onderhandelen wij voor jullie een zo laag mogelijk tarief.

In concreto: met hoe meer jullie je inschrijven, hoe voordeliger het groepstarief dat wij voor jullie kunnen bemiddelen bij de energieleveranciers.

We zetten de vier stappen van een groepsaankoop energie met Wikipower nog even voor je op een rijtje:

 

Inscription

1. Inschrijving

De eerste inschrijvingsfase, die de veiling mogelijk maakte, is nu afgelopen.

Dankzij het succes van deze actie zijn de inschrijvingen tot en met 23/12/2022 verlengd.

Je kunt je al voor de volgende groepsaankoop inschrijven tot en met 31/03/2023.

Wikipower opent de inschrijving in de groepsaankoop. Om deel te nemen, vul je online of per post het formulier in. Ook een telefonische inschrijving is mogelijk via 0800 37 533. Je schrijft je gratis en volledig vrijblijvend in.

>> Ik schrijf me in

Mise en concurrence

2. Veiling bij de leveranciers

De veiling vindt plaats tussen 24/10/2022 tot en met 01/11/2022.

Met de vele inschrijvingen vragen wij de energieleveranciers een aanbod te doen. Ze houden daarbij rekening met strenge selectievoorwaarden, in de hoop zo de inschrijvingen te bemachtigen. Wikipower kiest er het meest competitieve aanbod uit. Om onze onpartijdigheid te verzekeren, gebeurt de selectie onder het toezicht van een gerechtsdeurwaarder. 

>> Lees ook: hoe kiezen wij de leverancier voor onze groepsaankoop ?

 

Réception de l'offre

3. Bekendmaking van het aanbod

Ten vroegste vanaf 14/11/2022.

Van zodra het winnende aanbod bekend is, maken wij het bekend en delen je mee hoeveel je straks bespaart op je energiefactuur. Wat er ook gebeurt, dit aanbod blijft van kracht. Of jij je inschrijft of niet hangt natuurlijk nog steeds van jou af – je hebt tot de sluitingsdatum van de groepsaankoop om ons je beslissing mee te delen.

Acceptation de l'offre

4. Inschrijvingen en besparingen

Dankzij het succes is ons aanbod van 01/12 tot en met 23/12/2022 verlengd.

Je kunt op het aanbod ingaan vanaf 1/01/2022 tot en met 30/11/2022.

Indien ons aanbod je interesseert, kan je je keuze bevestigen en je inschrjiven (hieronder lees je meer details). Verdere administratieve stappen regelen wij voor jou.

Hoe ga ik in op een aanbod?

Je hebt het door ons onderhandelde aanbod goed ontvangen en weet hoeveel je straks bespaart. Nu vraag je je af hoe je ons voorstel aanvaardt. Wij leggen jou de vierde stap van de groepsaankoop in detail uit: inschrijving en aanvaarding van het aanbod.

1. Je online inschrijven in enkele muisklikken

Van zodra de winnende energieleverancier bekend is, stuurt Wikipower u per mail het voorgestelde tarief door, samen met een link zodat je de details van ons aanbod kunt doorlezen. We hebben voor jou ook een persoonlijke overzichtspagina gemaakt. Hier vind je:

  • de details van het contract (contracttype, betaal- en facturatiemogelijkheden);
  • de hoeveelheid geld die je kunt besparen, o.b.v. je huidig contract en jouw jaarlijkse verbruiksgegevens;
  • een overzicht van de info die je doorgaf bij inschrijving (naam en voornaam, gegevens en verbruik);
  • verdere nuttige informatie (een korte biografie van de aanbieder, een overzicht van onze werkwijze en overige tips om je energiefactuur te verlagen)

Indien wij je met ons aanbod warm gemaakt hebben, moet jij je enkel nog inschrijven! Dat gaat vliegensvlug door te klikken op “Ik aanvaard het aanbod“. 

  1. Bevestig dat je gegevens correct zijn en aanvaard de algemene voorwaarden;
  2. Pas indien nodig je verbruiksgegevens aan en vertel ons hoe je de afrekening graag regelt;
  3. Check nog een laatste keer al je gegevens en rond je inschrijving af

Dit neemt maar 5 minuutjes in beslag!

2. Je nieuwe energieleverancier bevestigen

Hier hoef je niets voor te doen. Wij zorgen voor alle administratie m.b.t. je verandering van leverancier! 

De gekozen leverancier stuurt u een brief of mail ter bevestiging van uw nieuwe contract. Zodra de contractverandering in orde is, zal hij u hier van op de hoogte brengen en u de datum geven waarop uw nieuwe contract ingaat.

3. Meterstand opnemen

Voordat je nieuwe contract ingaat, moet je nog één kleinigheid in orde brengen: de opname van de meterstand. Je netbeheerder laat je weten wanneer je dit doet. Zo weet je precies hoeveel energie je via je vorig contract hebt verbruikt, en vanaf wanneer je van je nieuw tarief gebruik kunt maken. Heb je de meterstand opgenomen, geef dit dan door aan je netbeheerder. Je hoeft nu enkel nog te wachten tot je nieuw gas en/of elektriciteitscontract ingaat!

>> Lees ook: 6 dingen die je moet weten over de opname van de meterstand

Heb je geen e-mailadres ?

Geen probleem! Je ontvangt ons aanbod per brief. Bel ons daarna gratis op (0800 37 533) en geef ons alle info die wij nodig hebben om je inschrijving af te ronden.

Wat je nodig hebt om van leverancier te veranderen

We zetten nog even alles op een rijtje wat je in België nodig hebt om van leverancier te veranderen:

  • Je gegevens (naam, adres en contactinfo);
  • Je EAN-code (zodat we weten om welk leveringspunt het gaat);
  • Je verbruik indien gekend (zoniet wijzen wij u automatisch het gemiddeld verbruik van een huishouden toe).

Waarom kiezen voor een groepsaankoop?

Wie via een groepsaankoop van energiecontract wisselt, profiteert van een aantal voordelen.

Voordelige prijzen

Bij Wikipower doen we er alles voor om exclusieve groepsprijzen voor je te bemiddelen. De resultaten spreken voor zich: dankzij onze samenwerkingsactie besparen deelnemers gemiddeld 245 euro op hun jaarlijks energiefactuur!

Je hoeft niet zelf te vergelijken

Onze energie-experts analyseren de prijzen en contractvoorwaarden voor jou. Wikipower stelt bovendien een lijst op met strenge kwaliteitscriteria waar onze leveranciers aan moeten voldoen. Zo garanderen wij jou dat het gekozen aanbod niet alleen op vlak van prijs onovertroffen is, maar dat het ook kwalitatief in orde is.

Professionele begeleiding

Ons team energie-adviseurs staat voor, tijdens en na de groepsaankoop tot je beschikking. Wij beantwoorden al je vragen per telefoon, mail en online chat om zo je energiebudget optimaal te beheren.

>> Neem contact op

Gemoedsrust

Van energiecontract veranderen kan je kopzorgen bezorgen, vooral wanneer je aan de telefoon lang moet wachten. Dat kan je dankzij een groepsaankoop gelukkig volledig vermijden. Eenmaal het formulier ingevuld, hoef je je om eindeloos paperassenwerk geen zorgen te maken. Wikipower doet het voor jou! Zo heb je meer tijd voor de dingen die je in het leven echt graag doet.

>> Vind een groepsaankoop in uw buurt !

groepsaankoop

Bovendien heeft de CREG, de federale regulator inzake energie, in 2021 zijn kwaliteitslabel voor de organisatie van groepsaankopen toegekend aan Wikipower. Dit garandeert de objectiviteit en de kwaliteit van de informatie die meegedeeld wordt bij onze acties. Je kunt dus met een gerust hart op een gepersonaliseerde en vertrouwbare service rekenen!

Wanneer van leverancier veranderen ?

Bij afloop van je contract is het aangeraden de balans van je energietarieven op te maken. Dit kan je zelfs jaarlijks doen. Welkomstacties en promoties duren vaak maar een jaar, indien je niet regelmatig de balans opmaakt riskeer je dus veel geld te verliezen.

Wist-je-dat? 

Wettelijk mag je van energiecontract veranderen wanneer je wilt, zonder opzeg- of verbrekingsvergoeding! Je hoeft dus niet tot het eind van je contract te wachten om van leverancier te veranderen.

Het is net zo interessant om van contract te veranderen wanneer de economische conjunctuur goed staat. Dat is momenteel bijvoorbeeld het geval, nu we dankzij de coronacrisis van uitzonderlijk lage elektriciteit- en gasprijzen genieten.

Ten slotte: wie zonnepanelen heeft, laat het nieuw elektriciteitscontract bij voorkeur meteen na het jaarlijks opnemen van de meterstanden ingaan. Zo bereken je precies hoeveel je netto van het elektriciteitsnet aftapt.

>> Lees ook: hoe en wanneer van energieleverancier veranderen?

Kortom

Met de groepsaankoop van Wikipower van energiecontract veranderen is kinderspel. Op 5 minuutjes schrijf je je in voor het winnende aanbod, waarbij je steeds de volledige controle over je gegevens behoudt. Bij Wikipower geen verborgen procedure of automatische inschrijving. We maken er een punt van om 100% transparant en onafhankelijk te blijven: wanneer er van u een bevestiging of inschrijving nodig is vragen wij hier steeds je expliciete toestemming voor.

Ben je klaar om te besparen op je energiefactuur?

Ben je nog niet ingeschreven voor de groepsaankoop gas en elektriciteit ?

Heb je nog vragen ? Kijk bij onze veelgestelde vragen, of neem contact op via telefoon of mail!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

energie-besparen-lente-voorjaar

Lenteschoonmaak: hoe kan je energie besparen?

Met de komst van de lente worden de dagen langer en zonniger. Het einde van de winter is het
ideale moment om de balans op te maken van je energieverbruik. Wikipower geeft je alle tips
die je nodig hebt om energie te besparen met de komst van het goede weer.

slimme-thermostaat-header

Investeren in een slimme thermostaat: goed of slecht idee?

Nieuwe technologieën zijn vandaag de dag uitermate populair, en dat geldt in het bijzonder voor de slimme thermostaat. Met dit toestel, dat verbinding maakt met je smartphone, kun je de temperatuur in je woning vanop afstand aanpassen en regelen op maat van de verschillende kamers. De slimme thermostaat is een domoticatoestel dat met zijn tijd meegaat, maar bovenal een potentiële besparing tot 20 procent biedt. Wij zetten de modellen en prijzen van de belangrijkste geconnecteerde thermostaten op een rijtje.

LOGO WIKIPOWER-01

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !