changer de fournisseur d'énergie avec un achat groupé

Groepsaankoop energie: hoe verandert u van leverancier?

Groepsaankoop energie: hoe verandert u van leverancier?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Veel mensen denken dat veranderen van energieleverancier een lang en moeilijk proces is vol paperassenwerk. Dat is niet het geval – verre van zelfs! Van energieleverancier veranderen doet u makkelijk en snel, en zeker met de groepsaankoop energie van Wikipower is dit een fluitje van een cent. Vanaf uw eerste klik op de website totdat de goedkopere energie uit uw stopcontact stroomt – wij leggen u elke stap van het proces uit.

Bent u nog niet ingeschreven voor de groepsaankoop gas en elektriciteit ?

Doe dit snel om gemiddeld 245 € te besparen op uw energiefactuur  !

Meedoen in vier snelle stappen

Het principe van een groepsaankoop is simpel: wij maken gebruik van de kracht van de groep. Wikipower brengt zoveel mogelijk Belgische gezinnen samen die hun energiefactuur willen verlagen. Daarna onderhandelen wij voor jullie een zo laag mogelijk tarief.

In concreto: met hoe meer jullie je inschrijven, hoe voordeliger het groepstarief dat wij voor jullie kunnen bemiddelen bij de energieleveranciers.

We zetten de vier stappen van een groepsaankoop energie met Wikipower nog even voor u op een rijtje:

 

Inscription

1. Inschrijving

Tot 28/03/2021

Wikipower opent de inschrijving in de groepsaankoop. Om deel te nemen, vult u online of per post het formulier in. Ook een telefonische inschrijving is mogelijk via 0800 37 533. U schrijft zich gratis en volledig vrijblijvend in.

>> Ik schrijf me in

Mise en concurrence

2. Veiling bij de leveranciers

Van 29/03/2021 tot 06/04/2021

Met de vele inschrijvingen vragen wij de energieleveranciers een aanbod te doen. Ze houden daarbij rekening met strenge selectievoorwaarden, in de hoop zo de inschrijvingen te bemachtigen. Wikipower kiest er het meest competitieve aanbod uit. Om onze onpartijdigheid te verzekeren, gebeurt de selectie onder het toezicht van een gerechtsdeurwaarder. 

>> Lees ook: hoe kiezen wij de leverancier voor onze groepsaankoop ?

 

Réception de l'offre

3. Bekendmaking van het aanbod

Vanaf 06/04/2021

Van zodra het winnende aanbod bekend is, maken wij het u bekend en delen u mee hoeveel u straks bespaart op uw energiefactuur. Wat er ook gebeurt, dit aanbod blijft van kracht. Of u zich inschrijft of niet hangt natuurlijk nog steeds van u af – u heeft tot de sluitingsdatum van de groepsaankoop om ons uw beslissing mee te delen.

Acceptation de l'offre

4. Inschrijvingen en besparingen

Van 06/04/2021 tot 30/04/2021

Indien ons aanbod u interesseert, kunt u uw keuze bevestigen en u inschrjiven (hieronder leest u meer details). Verdere administratieve stappen regelen wij voor u.

Hoe ga ik in op een aanbod?

U heeft het door ons onderhandelde aanbod goed ontvangen en weet hoeveel u straks bespaart. Nu vraagt u zich af hoe u ons voorstel aanvaardt. Wij leggen u de vierde stap van de groepsaankoop in detail uit: inschrijving en aanvaarding van het aanbod.

1. U online inschrijven in enkele muisklikken

Van zodra de winnende energieleverancier bekend is, stuurt Wikipower u per mail het voorgestelde tarief door, samen met een link zodat u de details van ons aanbod kunt doorlezen. We hebben voor u ook een persoonlijke overzichtspagina gemaakt. Hier vindt u:

  • de details van het contract (contracttype, betaal- en facturatiemogelijkheden);
  • de hoeveelheid geld die u kunt besparen, o.b.v. uw huidig contract en uw jaarlijkse verbruiksgegevens;
  • een overzicht van de info die u doorgaf bij inschrijving (naam en voornaam, gegevens en verbruik);
  • verdere nuttige informatie (een korte biografie van de aanbieder, een overzicht van onze werkwijze en overige tips om uw energiefactuur te verlagen)

Indien wij u met ons aanbod warm gemaakt hebben, moet u zich nu enkel nog inschrijven! Dat gaat vliegensvlug door te klikken op “Ik aanvaard het aanbod“. 

  1. Bevestig dat uw gegevens correct zijn en aanvaard de algemene voorwaarden;
  2. Pas indien nodig uw verbruiksgegevens aan en vertel ons hoe u de afrekening graag regelt;
  3. Check nog een laatste keer al uw gegevens en rond uw inschrijving af

Dit neemt maar 5 minuutjes in beslag!

2. Uw nieuwe energieleverancier bevestigen​

Hier hoeft u niets voor te doen. Wij zorgen voor alle administratie m.b.t. uw verandering van leverancier! 

De gekozen leverancier stuurt u een brief of mail ter bevestiging van uw nieuwe contract. Zodra de contractverandering in orde is, zal hij u hier van op de hoogte brengen en u de datum geven waarop uw nieuwe contract ingaat.

3. Meterstand opnemen

Voordat uw nieuwe contract ingaat, moet u nog één kleinigheid in orde brengen: de opname van de meterstand. Uw netbeheerder laat u weten wanneer u dit doet. Zo weet u precies hoeveel energie u via uw vorig contract heeft verbruikt, en vanaf wanneer u van uw nieuw tarief gebruik kunt maken. Heeft u de meterstand opgenomen, geef dit dan door aan uw netbeheerder. U hoeft nu enkel nog te wachten tot uw nieuw gas en/of elektriciteitscontract ingaat!

>> Lees ook: 6 dingen die u moet weten over de opname van de meterstand

Heeft u geen e-mailadres ?

Geen probleem! U ontvangt ons aanbod per brief. Daarna belt u ons gratis op (0800 37 533) en geeft ons alle info die wij nodig hebben om uw inschrijving af te ronden.

Wat u nodig hebt om van leverancier te veranderen

We zetten nog even alles op een rijtje wat u in België nodig hebt om van leverancier te veranderen:

  • uw gegevens (naam, adres en contactinfo)
  • uw EAN-code (zodat we weten om welk leveringspunt het gaat)
  • uw verbruik indien gekend (zoniet wijzen wij u automatisch het gemiddeld verbruik van een huishouden toe)

Waarom kiezen voor een groepsaankoop?

Wie via een groepsaankoop van energiecontract wisselt, profiteert van een aantal voordelen.

Voordelige prijzen

Bij Wikipower doen we er alles voor om exclusieve groepsprijzen voor u te bemiddelen. De resultaten spreken voor zich: dankzij onze samenwerkingsactie besparen deelnemers gemiddeld 245 euro op hun jaarlijks energiefactuur!

U hoeft niet zelf te vergelijken

Onze energie-experts analyseren de prijzen en contractvoorwaarden voor u. Wikipower stelt bovendien een lijst op met strenge kwaliteitscriteria waar onze leveranciers aan moeten voldoen. Zo garanderen we u dat het gekozen aanbod niet alleen op vlak van prijs onovertroffen is, maar dat het ook kwalitatief in orde is.

Professionele begeleiding

Ons team energie-adviseurs staat voor, tijdens en na de groepsaankoop tot uw beschikking. Wij beantwoorden al uw vragen per telefoon, mail en online chat om zo uw energiebudget optimaal te beheren.

>> Neem contact op

Gemoedsrust

Van energiecontract veranderen kan u kopzorgen bezorgen, vooral wanneer u aan de telefoon lang moet wachten. Dat kan u dankzij een groepsaankoop gelukkig volledig vermijden. Eenmaal het formulier ingevuld, hoeft u zich om eindeloos paperassenwerk geen zorgen te maken. Wikipower doet het voor u! Zo heeft u meer tijd voor de dingen die u in het leven echt graag doet.

>> Vind een groepsaankoop in uw buurt !

Wanneer van leverancier veranderen ?

Bij afloop van uw contract is het aangeraden de balans van uw energietarieven op te maken. Dit kan u zelfs jaarlijks doen. Welkomstacties en promoties duren vaak maar een jaar, indien u niet regelmatig de balans opmaakt riskeert u dus veel geld te verliezen.

Wist-u-dat? 

Wettelijk mag u van energiecontract veranderen wanneer u wilt, zonder opzeg- of verbrekingsvergoeding! U hoeft dus niet tot het eind van uw contract te wachten om van leverancier te veranderen.

Het is net zo interessant om van contract te veranderen wanneer de economische conjunctuur goed staat. Dat is momenteel bijvoorbeeld het geval, nu we dankzij de coronacrisis van uitzonderlijk lage elektriciteit- en gasprijzen genieten.

Ten slotte: wie zonnepanelen heeft, laat het nieuw elektriciteitscontract bij voorkeur meteen na het jaarlijks opnemen van de meterstanden ingaan. Zo berekent u precies hoeveel u netto van het elektriciteitsnet aftapt.

>> Lees ook: hoe en wanneer van energieleverancier veranderen ?

Kortom

Met de groepsaankoop van Wikipower van energiecontract veranderen is kinderspel. Op 5 minuutjes schrijft u zich in voor het winnende aanbod, waarbij u steeds de volledige controle over uw gegevens behoudt. Bij Wikipower geen verborgen procedure of automatische inschrijving. We maken er een punt van om 100% transparant en onafhankelijk te blijven: wanneer er van u een bevestiging of inschrijving nodig is vragen wij hier steeds uw expliciete toestemming voor.

Bent u klaar om te besparen op uw energiefactuur?

Heeft u nog vragen ? Kijk bij onze veelgestelde vragen, of neem contact op via telefoon of mail !

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om uw energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

facture d'énergie en télétravail

Thuiswerken – wat met mijn energiefactuur?

Je werkt nu al een tijdje van thuis uit, maar heb je al eens nagedacht over de impact daarvan op je energiefactuur? Wij maakten de som en geven tips!

Je energiefactuur controleren

4 initiatieven om weer baas te worden over je energiefactuur

Hoe verlaag je jouw energiefactuur? Het is een vraag die duizenden Belgische huishoudens zich stellen. Maar een antwoord blijft vaak uit. Toch kan je – of het nu gaat om verlichting of verwarming – met enkele eenvoudige gewoonten weer controle krijgen over je energiebudget. Wij bundelden 4 tips die je helpen een verlichte consument te worden.

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !