misvattingen-groepsaankoop-energie

10 misvattingen over de groepsaankoop energie!

10 misvattingen over de groepsaankoop energie!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

1- De geleverde energie is van mindere kwaliteit

Het afsluiten van een nieuw energiecontract via een groepsaankoop verandert niets aan de kwaliteit van jouw elektriciteit en/of gas, aangezien het transport en de distributie van energie in België gestandaardiseerd is. Ongeacht jouw tarief, leverancier of contractformule, je maakt steeds gebruik van dezelfde elektriciteit of gas.

2- Stroomafsluiting bij verandering van leverancier

Nee, als je van energieleverancier verandert, is er geen risico dat de stroom afgesloten wordt. Veranderen van leverancier is een puur  administratieve procedure en vereist geen technische stappen.

De enige gevallen waarin je afsluiting van je meters riskeert, zijn:

 1. als er onbetaalde rekeningen zijn;
 2. als je geen contract met een leverancier hebt.

>> Lees ook:  Hoe verander je van leverancier via een groepsaankoop?

Je bent van plan om van leverancier te veranderen? Doe mee aan een groepsaankoop en geniet van exclusieve promoties!

3- Inschrijven op een groepsaankoop impliceert ook intekenen erop

Een groepsaankoop verloopt altijd in verschillende fasen. De eerste fase is de inschrijving, ook bekend als “voorinschrijving”. Hoe meer mensen zich inschrijven, hoe succesvoller de onderhandelingen tussen Wikipower en de leveranciers en hoe aantrekkelijker dan ook de tarieven zullen zijn.

Inschrijving in het kader van een groepsaankoop impliceert echter niet dat je er ook op intekent. Als het winnende bod je niet bevalt, ben je dus niet verplicht erop in te tekenen en kan je bij je huidige leverancier blijven of de interessantste aanbiedingen vergelijken als je toch van leverancier wilt veranderen.

Indien je echter wenst in te tekenen op het winnende bod, moet je jouw inschrijving bevestigen om ervan te kunnen genieten. Klik hiervoor gewoon op “Ik aanvaard het bod” in de samenvattende e-mail die je ontvangt.

4- Het groepsaanbod wordt gewijzigd of geannuleerd als sommige voorinschrijvers ervan afzien

Zoals hierboven uiteengezet, verplicht het inschrijven op een groepsaankoop je niet om erop in te tekenen. Als je het winnende bod aanvaardt nadat verschillende voorinschrijvers zich teruggetrokken hebben, kan je er zeker van zijn dat dit geen invloed zal hebben op het gekozen tarief! De prijzen, aanbiedingen en contracten worden vooraf onderhandeld en zodra het aanbod openbaar gemaakt is, is er geen weg meer terug voor Wikipower of de winnende leverancier.

5- De klantendienst van de leverancier is van mindere kwaliteit voor nieuwe klanten die via een groepsaankoop ingetekend hebben

De winnende leverancier maakt geen verschil tussen klanten die ingetekend hebben op een groepsaankoop of op een meer traditionele inschrijvingsmethode. Een klant blijft een klant en de geleverde dienst is voor iedereen identiek. Bovendien zal er voor de consument een tweede aanspreekpunt zijn dankzij de door Wikipower geboden naverkoopdienst.

De klantendienst is dus van beter kwaliteit.

électricité

gemiddeld -105€ 

gaz

gemiddeld -140€

achat groupe panneaux solaires

gemiddeld -750€

achat groupe isolation

gemiddeld -500€

6- Of je nu zelf of via een groepsaankoop voor een leverancier gekozen hebt, de administratieve procedures zijn identiek

Een van de vele voordelen van deelname aan een groepsaankoop is dat je – afgezien van de inschrijving – niets hoeft te doen, want Wikipower zorgt voor alles! Zodra je het winnende bod aanvaard hebt, zullen wij de administratieve procedures voor je afhandelen:

 • de intekening op het energiecontract bij de betreffende leverancier;
 • de beëindiging van het energiecontract bij jouw vorige leverancier.

Je hoeft ook geen kosten voor contractbreuk te betalen aan jouw vorige leverancier. Je vereffent gewoon de slotfactuur, zodat je alleen betaalt voor je feitelijk verbruik.

7- Wikipower werkt voor zijn aanbod groepsaankopen met betaling via automatisch incasso en digitale verzending van facturen

Wikipower legt nooit een betaal- en/of verzendwijze van de facturen op. Als je intekent op een groepsaankoop, ben je dus volledig vrij om zelf je betaal- en verzendwijze voor je facturen te kiezen, naargelang wat jou het beste uitkomt.

Wij bevelen deze methoden echter wel altijd uitdrukkelijk aan. Met een domiciliëring hoef je immers niet stil te staan bij de vervaldag van jouw betalingen en vermijd je vertragingen en dus dure aanmaningskosten. Het digitaal verzenden van facturen is en blijft de meest milieuvriendelijke.

Je bent van plan om van leverancier te veranderen? Doe mee aan een groepsaankoop en geniet van exclusieve promoties!

8- De interventie van een tussenpersoon zoals Wikipower drijft jouw energiekosten en dus jouw facturen de hoogte in

Het doel van groepsaankopen bestaat erin de consument minder diep in de buidel te laten tasten. Dit betekent dat de prijs per kWh van het gekozen aanbod niet duurder zal uitvallen omdat er een tussenpersoon in het spel is, integendeel! 

Wees gerust, er worden geen extra kosten aan de consument aangerekend wanneer deze intekent op een groepsaankoop. Het is de winnende leverancier die ons een klein bedrag betaalt per gewonnen consument.

Wist je dit? Wanneer je intekent, berekent Wikipower jouw voorschotten aan de hand van het door jou opgegeven verbruik. De leverancier zal zijn beslissing baseren op de geschiedenis van de laatste drie jaar. Het door de leverancier berekende bedrag van de toekomstige voorschotten kan daarom enigszins afwijken van het door Wikipower berekende bedrag. Aarzel in dat geval niet om contact op te nemen met de klantendienst om jouw voorschotten opnieuw te berekenen en zo nodig aan te passen.

9- Indien de winnende leverancier minder bekend is dan de gevestigde leveranciers, zal de dienstverlening vanzelfsprekend inboeten

Een weinig of minder bekende leverancier betekent niet dat zijn klantendienst en/of aanvullende diensten van slechte kwaliteit zijn. Integendeel, als er minder klanten zijn, is er soms meer tijd om een meer uitgebreide en gepersonaliseerde klantendienst aan te bieden.

>>Vind een groepsaankoop bij jou in de buurt

10 - Veranderen van leverancier impliceert een dubbele facturatie

Nee. Of je nu zelf van leverancier verandert of via de groepsaankopen van Wikipower, je zal geen facturen meer ontvangen van je vorige leverancier. Zoals hierboven vermeld, krijg je enkel nog een slotfactuur.

Wikipower zorgt voor het afsluiten van het contract met je vorige leverancier. Zodra dit is gebeurd, is er voor hen geen reden meer om je nog facturen te sturen. Vanaf nu krijg je nog maar één factuur, die van je oude leverancier.

Je blijft graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bespaarmogelijkheden op de energiemarkt? Abonneer je op onze nieuwsbrief en het belangrijkste nieuws belandt direct in je inbox.

groepsaankoop
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
 1. Chris Mylle

  21/10/2021

  Wat is het beste moment om af te sluiten en over te stappen als je zonnepanelen hebt en een analoge meter?

  • Océane Debeur

   09/11/2021

   Beste,

   U stapt best over op de datum van uw jaarlijkse meteropname.

   Met vriendelijke groeten,

   Het Wikipower Team

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

Groepsaankoop Wikipower: en de winnaar is…

resultaat van de groepsaankoop voor energie van Wikipower. Jullie geduld wordt nu eindelijk beloond! Na een week mededinging kunnen we jullie nu eindelijk ons concurrerende

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !