Groepsaankoop concept - Wikipower - header

Zo bespaar je met een groepsaankoop

Zo bespaar je met een groepsaankoop

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Eendracht maakt macht … en verlaagt ook je facturen! Op dat samenwerkingsprincipe zijn de groepsaankopen gestoeld. Of het nu gaat om elektriciteit, gas, isolatie, zonnepanelen of telefoon- en internetabonnementen … Je kan veel interessantere prijzen verkrijgen door deel te nemen aan een groepsaankoop! Maar hoe gaat dit in zijn werk? Dat leggen wij je uit.

Inhoudsopgave

De groepsaankopen in België hebben de wind in de zeilen. En terecht, want je kan mooie besparingen verwezenlijken dankzij dit samenwerkingsinitiatief. Het bewijs? Alleen al dankzij de groepsaankopen die Wikipower organiseert, veranderden in 2021 maar liefst 37.873 huishoudens van leverancier, goed voor een totaal van 7,3 miljoen euro aan besparingen!

Je kan nu de beste voorwaarden afdwingen dankzij de groepsaankoop, of het nu gaat om prijzen voor energie of voor telecom. Ontdek het principe en hoe je meeedoet (spoiler: gemakkelijk, gratis en vrijblijvend!).

Wat is een groepsaankoop?

Het principe berust op de kracht van een groep. Vergelijk het met een hoeveelheidskorting in de supermarkt: voor 12 liter melk betaal je relatief minder dan voor 1 liter. Wie samenwerkt met anderen om bij energieleveranciers of andere leveranciers te onderhandelen over de prijzen, zal interessantere voorstellen krijgen dan wie op z’n eentje een contract afsluit. Het goede nieuws is dat je voor deze groepsaankopen niet zelf moet onderhandelen. De organisatie die deze actie op touw zette, zal dit immers voor jou doen. Meestal is dat een onafhankelijk organisatie zoals Wikipower of een gemeentebestuur.

Een groepsaankoop bij Wikipower bestaat uit 4 stappen:

Inscription

1. Inschrijving

De eerste inschrijvingsfase, die de veiling mogelijk maakte, is nu afgelopen.

Dankzij het succes van deze actie zijn de inschrijvingen tot en met 23/12/2022 verlengd.

Je kunt je nu inschrijven voor de volgende groepsaankoop tot en met 31/03/2022.

De organisator kondigt de opening van de groepsaankoop aan. Je kan nu je belangstelling tonen door je in te schrijven. Meestal doe je dat via een online formulier of een mail waarin je jouw contactgegevens en wat basisinformatie over je verbruik vermeldt (voorbeeld: je jaarlijks elektriciteitsverbruik voor een groepsaankoop van elektriciteit). 

Met Wikipower is deze stap volledig gratis en vrijblijvend. Je bent zo gewoon zeker dat je een offerte ontvangt.

Mise en concurrence

2. We spelen de energieleveranciers tegen elkaar uit

De veiling heeft tussen 24/10/2022 en 01/11/2022 plaatsgevonden.

Met een mooi aantal inschrijvingen kan de organisator een aanbesteding uitschrijven bij de betrokken leveranciers (energie, telecom, duurzame oplossingen enz.). Die dienen dan elk een offerte in bij de organisator, in de hoop de aanbesteding binnen te halen.

De organisator kiest vervolgens de interessantste offerte. Die offerte moet je niet alleen de grootste besparing opleveren, ze moet ook voldoen aan een welbepaald kwaliteitscharter. Meestal is het de organisator zelf die deze kwaliteitscriteria bepaalt. Voor de groepsaankoop van elektriciteit van Wikipower bijvoorbeeld, is een van de criteria dat de geleverde energie groen moet zijn.

Réception de l'offre

3. Mededeling van de offerte

Ten vroegste vanaf 14/11/2022.

De de winnende offerte binnen is, zal de organisator ze naar jou opsturen zodat je zelf kan bepalen hoe voordelig ze is voor jouw situatie.

Die offerte verandert niet, wat er ook gebeurt (een plotse stijging van de prijzen op de markt bijvoorbeeld).  Dit is het moment om je aanbod te vergelijken met je huidige tarief of de tarieven die je vindt via bijvoorbeeld een prijsvergelijker.

Je hebt tijd tot de datum van afsluiting van de groepsaankoop om te beslissen of je meedoet of niet.

Acceptation de l'offre

4. Intekening en besparingen

Dankzij het succes is ons aanbod van 01/12 tot en met 23/12/2022 verlengd.

Je kunt op het aanbod ingaan vanaf 01/11/2022 tot en met 30/11/2022.

Ben je tevreden over de offerte, dan kan je jouw keuze bevestigen door in te tekenen. De organisator kan vervolgens zelf de administratieve stappen nemen om je wijziging van leverancier door te voeren. Indien dit echter niet mogelijk is, zal hij je in contact brengen met de winnende leverancier. Hoe dan ook kan u rekenen op begeleiding in het geval van twijfel over wat je precies moet doen.

Ontdek alle voordelen van de groepsaankopen van Wikipower!

Wie kan deelnemen aan een groepsaankoop?

Iedereen die meerderjarig is. Dit is een van de grote voordelen van een groepsaankoop: hij is toegankelijk voor iedereen die flink wil besparen op zijn facturen.

Weet wel dat groepsaankopen die worden georganiseerd door een stad, gemeente of provincie zijn voorbehouden aan de bewoners van die stad, gemeente of provincie. Maar aangezien andere onafhankelijke en geografisch niet gebonden instanties er ook organiseren, kan je toch deelnemen aan een groepsaankoop als je gemeente of stad dit soort acties niet onderneemt. Inschrijven kan heel eenvoudig via hun website, zoals dat bij Wikipower gaat. 

Schrijf je meteen in!

Wil je het concept van de groepsaankopen eens uitproberen? Om een offerte te ontvangen, hoef je jou enkel in te schrijven! Dat is gratis en volledig vrijblijvend.

Waar en door wie worden de groepsaankopen georganiseerd?

Zoals we eerder al schreven, kunnen de groepsaankopen worden georganiseerd door een onafhankelijke instantie of door je gemeente. Er bestaan ook ‘hybride’ modellen, waarbij een gemeente in zee gaat met een derde instantie om de organisatie van zo’n actie in goede banen te leiden. Wikipower werpt zich trouwens op als de geknipte partner voor dit soort van samenwerkingen. Het bedrijf is actief sinds 2011 en hielp al talloze Belgische gemeenten met de organisatie van een groepsaankoop voor hun burgers.

Als je gemeente beslist een groepsaankoop te organiseren, zal je waarschijnlijk een brief in je brievenbus vinden om je daarvan op de hoogte te brengen. Als dat niet zo is, kan je je nog altijd inschrijven voor de nieuwsbrief van Wikipower en zo op de hoogte blijven van de datums waarop er groepsaankopen worden georganiseerd.

groepsaankoop

In 2021 heeft de federale regulator inzake energie, de Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas (CREG), zijn kwaliteitslabel voor de organisatie van groepsaankopen toegewezen aan Wikipower. Hierdoor kan de consument zeker zijn van de objectiviteit en de kwaliteit van de informatie die meegedeeld wordt in het kader van onze initiatieven. Je kunt dus met een gerust hart rekenen op een gepersonaliseerde en vertrouwbare service.

Aan welk type van groepsaankopen kan ik deelnemen?

In principe kan men groepsaankopen voor zowat alles organiseren. Maar in de praktijk maakt de concurrentie met de supermarkten het concept niet erg geschikt als het om alledaagse consumptiegoederen gaat. Maar wil je bijvoorbeeld je telecom- of verwarmingsfactuur verlagen, dan komen groepsaankopen wel in aanmerking. Daarom worden groepsaankopen gewoonlijk georganiseerd voor toeleveringscontracten (energietelecom enz.) of voor specifieke installaties (zonnepanelen, warmtepompen enz.), en zelfs voor ervaringen (restaurants, culturele bezoeken enz.). 

Samen met Wikipower kan u deelnemen aan volgende groepsaankopen:

Groepsaankoop elektriciteit
Geniet van een goedkoper elektriciteitscontract!
Lees hier meer
Groepsaankoop gas
Verbruik gas tegen kleine prijzen voor je verwarming en keuken!
Lees hier meer
Groepsaankoop zonnepanelen
Laat zonnepanelen plaatsen zonder je portemonnee geweld aan te doen!
Lees hier meer
Groepsaankoop isolatie
Beperk je kosten voor de thermische isolatie van je woning!
Lees hier meer
Groepsaankoop van ledlampen
Profiteer van voordelige promoties en vervang je oude lampen door ledlampen!
Lees hier meer
Previous
Next

Je bent uiteraard niet beperkt tot één deelname, en je kan ook beslissen om je in te schrijven voor meerdere groepsaankopen. Een populaire combinatie is (nogal logisch) de groepsaankoop van elektriciteit en gas.

Laten we samen besparen!

Ben je klaar om je budget te optimaliseren door je facturen voor elektriciteit, gas of telecom te verlagen? Zo ja: schrijf je dan nu in voor de groepsaankoop, samen met duizenden andere huishoudens die net als jij genoeg hebben van veel te hoge prijzen!

Inschrijven voor een groepsaankoop van Wikipower is eenvoudig, gratis en vrijblijvend. Jij beslist wanneer je de offerte ontvangt. Je hebt dus niets te verliezen en alles te winnen!

Je kan je vanuit je luie zetel inschrijven dankzij een online formulier. Bij twijfel kan je altijd gebruikmaken van een online chatbox en een telefoonnummer.

Je moet je over niets zorgen maken! De organisator van de groepsaankoop onderhandelt met de leveranciers en regelt je overstap naar je eventuele nieuwe leverancier.

Dankzij de groepsaankopen kan je zorgeloos investeren in duurzame oplossingen (isolatie, zonnepanelen enz.). Bovendien heb je de garantie dat je met Wikipower groene stroom aankoopt.

Je gegevens worden beschermd en enkel aan de gekozen leverancier meegedeeld als je akkoord gaat met de offerte. We vragen je altijd naar je uitdrukkelijke toestemming. 

En tot slot het grootste voordeel: je bespaart aanzienlijk op je facturen dankzij de voorkeurstarieven die wij voor jou bemachtigden!

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie? Bel gerust naar onze adviseurs op 0800 37 533 of stuur ons een bericht via onze contactpagina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

energie-besparen-lente-voorjaar

Lenteschoonmaak: hoe kan je energie besparen?

Met de komst van de lente worden de dagen langer en zonniger. Het einde van de winter is het
ideale moment om de balans op te maken van je energieverbruik. Wikipower geeft je alle tips
die je nodig hebt om energie te besparen met de komst van het goede weer.

slimme-thermostaat-header

Investeren in een slimme thermostaat: goed of slecht idee?

Nieuwe technologieën zijn vandaag de dag uitermate populair, en dat geldt in het bijzonder voor de slimme thermostaat. Met dit toestel, dat verbinding maakt met je smartphone, kun je de temperatuur in je woning vanop afstand aanpassen en regelen op maat van de verschillende kamers. De slimme thermostaat is een domoticatoestel dat met zijn tijd meegaat, maar bovenal een potentiële besparing tot 20 procent biedt. Wij zetten de modellen en prijzen van de belangrijkste geconnecteerde thermostaten op een rijtje.

LOGO WIKIPOWER-01

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !