concept d'achat groupé

Zo bespaar je met een groepsaankoop

Zo bespaar je met een groepsaankoop

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Eendracht maakt macht … en verlaagt ook je facturen! Op dat samenwerkingsprincipe zijn de groepsaankopen gestoeld. Of het nu gaat om elektriciteit, gas, isolatie, zonnepanelen of telefoon- en internetabonnementen … Je kunt veel interessantere prijzen verkrijgen als je deelneemt aan een groepsaankoop! Maar hoe gaat dit in zijn werk? We leggen je alles uit.

Inhoudsopgave

De groepsaankopen in België hebben de wind in de zeilen. En terecht, want je kunt mooie besparingen verwezenlijken dankzij dit samenwerkingsconcept. Het bewijs? Alleen al dankzij de groepsaankopen die Wikipower organiseert, veranderden maar liefst 37.610 huishoudens van leverancier in 2019, goed voor een totaal van 8,8 miljoen euro aan besparingen!

Je kunt nu de beste voorwaarden afdwingen dankzij de groepsaankoop, of het nu gaat om je prijzen voor energie of voor telecom. Ontdek het principe en hoe je eraan deelneemt (spoiler: gemakkelijk, gratis en vrijblijvend!).

Wat is een groepsaankoop?

Het principe berust op de kracht van een groep. Vergelijk het een beetje met melk: een pak met 12 dozen melk zal per liter goedkoper uitkomen dan één doos melk. Als je samenwerkt met anderen om bij energieleveranciers of andere leveranciers te onderhandelen over de prijzen, zul je interessantere voorstellen krijgen dan wanneer je alleen was geweest. Het goede nieuws is dat je voor deze groepsaankopen niet zelf moet onderhandelen. De organisatie die deze actie op touw zette, zal dit immers voor jou doen. Meestal is dat een onafhankelijk organisatie zoals Wikipower of een gemeentebestuur.

Hier zie je de stappen uitvoerig toegelicht:

Inscription

1. Inschrijving

De organisator kondigt de opening van de groepsaankoop aan. Je kunt nu je belangstelling tonen door je in te schrijven. Meestal doe je dat via een online formulier of een mail waarin je je contactgegevens en wat basisinformatie over je verbruik vermeldt (voorbeeld: je jaarlijks elektriciteitsverbruik voor een groepsaankoop van elektriciteit). 

Met Wikipower is deze stap volledig gratis en vrijblijvend. Je bent zo gewoon zeker dat je een offerte ontvangt.

Mise en concurrence

2. De energieleveranciers worden tegen elkaar uitgespeeld

Dankzij het aantal inschrijvingen kan de organisator een aanbesteding uitschrijven bij de betrokken leveranciers (energie, telecom, duurzame oplossingen enz.). Die dienen dan elk een offerte in bij de organisator, in de hoop de aanbesteding binnen te halen.

De organisator kiest vervolgens de interessantste offerte. Die offerte moet je niet alleen de grootste besparing opleveren, ze moet ook voldoen aan een welbepaald kwaliteitscharter. Meestal is het de organisator zelf die deze kwaliteitscriteria bepaalt. Voor de groepsaankoop van elektriciteit van Wikipower bijvoorbeeld, is een van de criteria dat de geleverde energie groen moet zijn.

Réception de l'offre

3. Mededeling van de offerte

Zodra de winnende offerte werd gekozen, bezorgt de organisator je die zodat je zelf kunt oordelen over de mogelijke besparing die dit je kan opleveren. Die offerte verandert niet, wat er ook gebeurt. Je hebt dus de zekerheid dat de prijs niet verandert, wat er daarna ook gebeurt (een plotse stijging van de prijzen op de markt bijvoorbeeld).

Je hebt dan tijd tot de datum van afsluiting van de groepsaankoop om te beslissen of je meedoet of niet.

Acceptation de l'offre

4. Intekening en besparingen

Als je tevreden bent over de offerte kun je je keuze bevestigen door in te tekenen. De organisator kan vervolgens zelf de administratieve stappen nemen om je wijziging van leverancier door te voeren. Indien dit echter niet mogelijk is, zal hij je in contact brengen met de winnende leverancier. Hoe dan ook kun je rekenen op begeleiding in het geval van twijfel over wat je precies moet doen.

Ontdek alle voordelen van de groepsaankopen van Wikipower!

Wie kan deelnemen aan een groepsaankoop?

Iedereen (maar je moet wel meerderjarig zijn). Dit is een van de grote voordelen van een groepsaankoop: hij is toegankelijk voor iedereen die flink wil besparen op zijn facturen.

Weet wel dat groepsaankopen die worden georganiseerd door een stad, gemeente of provincie zijn voorbehouden aan de bewoners van die stad, gemeente of provincie. Maar aangezien andere onafhankelijke en geografisch niet gebonden instanties er ook organiseren, kun je toch deelnemen aan een groepsaankoop als jouw gemeente of stad dit soort acties niet onderneemt. Inschrijven kan heel eenvoudig via hun website, zoals dat bij Wikipower gaat. 

Schrijf je meteen in!

Wil je het concept van de groepsaankopen eens uitproberen? Om een offerte te ontvangen, hoef je je enkel in te schrijven! Dat is gratis en volledig vrijblijvend.

Waar en door wie worden de groepsaankopen georganiseerd?

Zoals we eerder al schreven, kunnen de groepsaankopen worden georganiseerd door een onafhankelijke instantie of door je gemeente. Er bestaan ook ‘hybride’ modellen, waarbij een gemeente in zee gaat met een derde instantie om de organisatie van zo’n actie in goede banen te leiden. Wikipower werpt zich trouwens op als de geknipte partner voor dit soort van samenwerkingen. Het bedrijf is actief sinds 2011 en hielp al talloze Belgische gemeenten met de organisatie van een groepsaankoop voor hun burgers.

Als je gemeente beslist een groepsaankoop te organiseren, zul je waarschijnlijk een brief in je brievenbus vinden om je daarvan op de hoogte te brengen. Als dat niet zo is, kun je je nog altijd inschrijven voor de nieuwsbrief van Wikipower en zo op de hoogte blijven van de datums waarop er groepsaankopen worden georganiseerd.

Aan welk type van groepsaankopen kan ik deelnemen?

In principe kun je groepsaankopen voor zowat alles organiseren. Maar in werkelijkheid maakt de concurrentie met de supermarkten het concept niet erg geschikt als het om alledaagse consumptiegoederen gaat. Daarom worden groepsaankopen gewoonlijk georganiseerd voor toeleveringscontracten (energietelecom enz.) of voor specifieke installaties (zonnepanelen, warmtepompen enz.), en zelfs voor ervaringen (restaurants, culturele bezoeken enz.). 

Wat Wikipower betreft, kun je deelnemen aan de volgende groepsaankopen:

Groepsaankoop elektriciteit
Geniet van een goedkoper elektriciteitscontract!
Lees hier meer
Groepsaankoop gas
Verbruik gas tegen kleine prijzen voor je verwarming en keuken!
Lees hier meer
Groepsaankoop zonnepanelen
Laat zonnepanelen plaatsen zonder je portemonnee geweld aan te doen!
Lees hier meer
Groepsaankoop isolatie
Beperk je kosten voor de thermische isolatie van je woning!
Lees hier meer
Groepsaankoop van ledlampen
Profiteer van voordelige promoties en vervang je oude lampen door ledlampen!
Lees hier meer
Groepsaankoop telecom
Internet, telefoon, televisie: stel je pakket samen en profiteer van exclusieve promoties!
Lees hier meer
Previous
Next

Je bent uiteraard niet beperkt tot één deelname, en je kunt ook beslissen om je in te schrijven voor meerdere groepsaankopen. Een populaire combinatie is (nogal logisch) de groepsaankoop van elektriciteit en gas.

Laten we samen besparen!

Ben je klaar om je budget te optimaliseren door je facturen voor elektriciteit, gas of telecom te verlagen? Zo ja: schrijf je dan nu in voor de groepsaankoop, samen met duizenden andere huishoudens die net als jij genoeg hebben van veel te hoge prijzen!

Inschrijven voor een groepsaankoop van Wikipower is eenvoudig, gratis en vrijblijvend. Jij beslist wanneer je de offerte ontvangt. Je hebt dus niets te verliezen en alles te winnen!

Je kunt je vanuit je luie zetel inschrijven dankzij een online formulier. Bij twijfel kun je altijd gebruikmaken van een online chatbox en een telefoonnummer.

Jij moet je over niets zorgen maken! De organisator van de groepsaankoop onderhandelt met de leveranciers en regelt jouw overstap naar je eventuele nieuwe leverancier.

Dankzij de groepsaankopen kun je zorgeloos investeren in duurzame oplossingen (isolatie, zonnepanelen enz.). Bovendien heb je de garantie dat je met Wikipower groene stroom aankoopt.

Je gegevens worden beschermd en enkel aan de gekozen leverancier meegedeeld als je akkoord gaat met de offerte. We vragen je altijd naar je uitdrukkelijke toestemming. 

En tot slot het grootste voordeel: je bespaart aanzienlijk op je facturen dankzij de voorkeurstarieven die wij voor jou bemachtigden!

Heb je nog vragen of wil je graag meer informatie? Bel gerust naar onze adviseurs op 0800 37 533 of stuur ons een bericht via onze contactpagina.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om uw energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

chauffage écologique

De 8 beste types duurzame verwarming

Uw ecologische voetafdruk verlagen is een werk van lange adem – en onze klassieke verwarmingssystemen maken dit nog moeilijker. Het ontginnen en verbranden van mazout

wedstrijd oali

Wedstrijd: win een cadeaupakket van Oali

Als kerstcadeautje organiseren we bij Wikipower een wedstrijd om een cadeaupakket van Oali te winnen, vol heerlijke bioproducten – ethisch en lokaal. De winnaar krijgt

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !