labels et certifications panneaux photovoltaïques

Fotovoltaïsche panelen: labels en certificaten

Fotovoltaïsche panelen: labels en certificaten

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Twijfelt u over de kwaliteit van de zonnepanelen die uw installateur voorstelde? Denk eraan na te gaan of ze beschikken over de juiste labels en certificaten.

Om de kwaliteit van de fotovoltaïsche panelen te waarborgen, riep België opleidingen en verschillende certificaten en kwaliteitslabels in het leven. De installateurs die werden geselecteerd voor de groepsaankoop van fotovoltaïsche panelen kregen allemaal het label RESCert en Quest.

RESCert

RESCert is een Belgische instantie die een opleiding met een examen voor de certificering van installateurs aanbiedt. Het is een Belgisch kwaliteitslabel voor natuurlijke personen. Het is het belangrijkste, minimale label om van Qualiwatt-premies te kunnen genieten.

Quest

Quest is een Belgische instantie die de labels NRQual, Solar PV, Solar Thermal en Heat Pump beheert:

– NRQual is een bijkomend kwaliteitslabel voor Waalse ondernemingen (geldig voor meerdere technologieën);

– Solar PV is een bijkomend kwaliteitslabel voor Belgische ondernemingen (enkel geldig voor de fotovoltaïsche sector).

PV Cycle

PV Cycle is het label van de vzw PV Cycle. Een fabrikant of installateur die lid is van PV Cycle verbindt zich ertoe de versleten fotovoltaïsche panelen op te halen om ze te kunnen recyclen.

Een onderneming die actief is in de fotovoltaïsche sector en het NRQual-label heeft, is Quest-gecertificeerd en heeft dit label.

>>Meer lezen: De 7 vragen over zonnepanelen – beantwoord! 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

groepsaankoop-contract-herzien

De groepsaankoop: een uitnodiging om je energiecontract te herzien

Een groepsaankoop is een benadering waarmee burgers dankzij de gebundelde kracht kunnen besparen op een aantal gebieden die soms al eens doorwegen in de Belgische portemonnee. Dankzij de expertise van zijn team kan Wikipower met elektriciteits- en gasleveranciers onderhandelen over hun beste tarieven, alsook over uitzonderlijke kortingen voor je fotovoltaïsche installaties en isolatiewerkzaamheden.

misvattingen-groepsaankoop-energie

10 misvattingen over de groepsaankoop energie!

1- De geleverde energie is van mindere kwaliteit Het afsluiten van een nieuw energiecontract via een groepsaankoop verandert niets aan de kwaliteit van jouw elektriciteit

locatie van alle groepsaankopen van wikipower

Vind een groepsaankoop in jouw buurt!

Wil je besparen dankzij een groepsaankoop? Wikipower helpt je met veel plezier! Onze groepsaankopen zijn beschikbaar in heel België, of je nu in Vlaanderen, Wallonië of Brussel woont. Er is er altijd wel eentje in jouw buurt. Ontdek op onze interactieve kaart of wij al actief zijn geweest in jouw gemeente!

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !