comment wikipower sélectionne un fournisseur pour un achat groupé

Groepsaankoop energie: hoe kiezen we een leverancier?

Groepsaankoop energie: hoe kiezen we een leverancier?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email
Welke criteria moeten de energieleveranciers naleven die een offerte voor een groepsaankoop indienen bij Wikipower? Hoe bepalen we de winnaar? We vertellen je alles over hoe we bepalen wie de waardige winnaar van de veiling wordt!
Verander je van leverancier? Neem dan deel aan een groepsaankoop en geniet van exclusieve promoties!

Bij Wikipower doen we er alles aan om voor jou het beste energiecontract te bedingen. Daarom organiseren we een oproep tot mededinging voor Belgische elektriciteits- en gasleveranciers en kiezen we het voordeligste energiecontract. En dat bieden we dan aan iedereen aan die zich heeft ingeschreven voor onze energiegroepsaankoop.

Wil dat zeggen dat de prijs het enige criterium is? Helemaal niet! Wikipower bepaalt een aantal nauwkeurige kwaliteitscriteria zodat we een concurrentiële prijsofferte kunnen garanderen die ook strenge normen respecteert. Je verdient energieproducten met de beste prijs-kwaliteitverhouding. En het is onze taak om ze voor jou zo eenvoudig mogelijk toegankelijk te maken.

Hoe doen we dat? In dit artikel kom je alles te weten over hoe we een kwalitatief aanbod garanderen voor een lagere prijs!

1. Aanbesteding bij leveranciers

Een groepsaankoop begint met het verzamelen van de inschrijvingen. Duizenden gezinnen geven zo te kennen dat ze op zoek zijn naar een goedkoper energiecontract.

Gewapend met al deze blijken van interesse trekt Wikipower naar de verschillende energieleveranciers en vraagt hen een groepstarief te bieden voor hun gas en elektriciteit. In ruil wordt deze promotie aangeboden aan alle gezinnen die zijn ingeschreven voor de groepsaankoop.

Het voordeel voor de gezinnen? Ze ontvangen een heel interessante groepsprijs. En voor de leveranciers? Die kunnen er in een keer flink wat nieuwe klanten bijkrijgen. Win-win dus!

Deze stap is die van de aanbesteding. Hier krijgt elke leverancier de kans om een offerte in te dienen voor de oproep tot mededinging.

2. Criteria voor een geldige offerte

Om geldig te zijn, moet de offerte van een leverancier voldoen aan een aantal nauwkeurige kwaliteitscriteria. Anders kan hij niet deelnemen aan de oproep tot mededinging en de groepsaankoop bijgevolg niet winnen.

Hier zijn we heel streng. We beloven scherpe prijzen aan de gezinnen die zich hebben ingeschreven. Maar dat mag niet ten koste gaan van de kwaliteit. Daarom legt Wikipower je steeds een offerte voor die voldoet aan de volgende voorwaarden:

Levering van groene elektriciteit

De ingediende offerte moet voorzien in 100% groene stroom. Het milieu vormt een topprioriteit van Wikipower. Daarom weigeren we offertes voor de levering van niet-hernieuwbare energie.

Elektriciteit uit België

De leverancier moet garanderen dat de elektriciteit niet alleen groen maar ook Belgisch is. We willen de korte keten graag een duwtje in de rug geven, een criterium dat voor ons heel belangrijk is.

Een offerte voor gas en elektriciteit

De leverancier moet niet alleen een offerte indienen voor elektriciteit maar ook voor gas. Ze moet immers zoveel mogelijk tegemoetkomen aan jouw behoeften. Je kunt dan kiezen of je een contract voor enkel het één of het andere wilt, of een contract dat beide combineert.

Een pro rato bijdrage

De offerte van de leverancier moet een pro rato bijdrage omvatten en geen vaste bijdrage. Via dit criterium willen we vermijden dat onze deelnemers gestraft worden als ze beslissen om voor het einde van hun contract van leverancier te veranderen.

Een promotie die meteen actief is

De voorgestelde promotie moet meteen inbegrepen zijn in de prijs van de bijdrage of in de eenheidsprijs. Wikipower aanvaardt geen promoties die pas op het einde van het contract actief worden. Dat is niet in het voordeel van de consument.

Facturatie naar keuze

De leverancier moet de mogelijkheid bieden om te kiezen hoe je je factuur wil ontvangen. Zo heb je de keuze uit een papieren (via de post) of digitale factuur (via e-mail en online beschikbaar via de klantenzone).

Betaling naar keuze

Ook moet je vrij zijn in de manier waarop je wil betalen. De leverancier moet minstens twee mogelijkheden voorstellen: via domiciliëring en via overschrijving. Andere mogelijkheden (zoals Zoomit) zijn een pluspunt, maar dit heeft geen invloed op de selectie voor de groepsaankoop.

Een bereikbare klantendienst

De klantendienst is een belangrijk aspect van een energiecontract. Daarom moet de leverancier die de groepsaankoop binnenhaalt je kunnen helpen via de telefoon, via de post of digitaal (ofwel via e-mail, ofwel via de chatbox).

3. Oproep tot mededinging voor de leveranciers

Zodra ons team van experts is nagegaan of de offertes al deze criteria naleven, kan de oproep tot mededinging beginnen.

Concreet verloopt alles zoals op een veiling, behalve dat de laagste prijs wint

De oproep tot mededinging wordt blind gelanceerd. Dit betekent dat de energieleveranciers niet weten wat hun concurrenten hebben ingediend. Zo worden ze aangemoedigd om hun meest competitieve prijs aan te bieden.

Om 100% onpartijdigheid te garanderen, gebeurt deze oproep tot mededinging onder toezicht van een deurwaarder.

4. Selectie van de beste offerte

De interessantste offerte wint de energiegroepsaankoop. Als je bent ingeschreven, ontvang je een brief met daarin het bedrag van de potentiële besparingen die je zult doen dankzij het gekozen contract. Dat bedrag is gebaseerd op je persoonlijke situatie en kan oplopen tot 350 euro, naargelang de situatie op de markt! Uiteraard beslis jij op het einde of je deze offerte aanvaardt of niet.

Wist je dit? De promotie die de groepsaankoop wint, is definitief. De winnende leverancier moet zich houden aan de voorgestelde tarieven, ongeacht het aantal gezinnen die zich hebben ingeschreven.

Met andere woorden, als hij hoopte 1.000 gezinnen aan te spreken met zijn offerte en er uiteindelijk maar 800 beslissen om van energiecontract te veranderen, moet hij de aangekondigde promotie toch handhaven.

De CREG-certificering, een garantie voor kwaliteit

groepsaankoop

In oktober 2021 heeft de CREG, de federale regulator inzake energie, beslist om zijn kwaliteitslabel voor het organiseren van groepsaankopen aan Wikipower toe te kennen. Dat label betekent dat Wikipower zich ertoe verplicht om in volledige onpartijdigheid kwalitatieve informatie te verstrekken in het kader van zijn acties.

Dankzij die kwaliteitsgarantie, weten de consumenten dat ze kunnen rekenen op een betrouwbare en gepersonaliseerde service die onafhankelijk is van energieleveranciers.

Besluit

Ziezo, nu weet je hoe Wikipower de winnende energieleverancier van een groepsaankoop kiest! Zoals je ziet, is het niet zozeer de leverancier die telt, maar eerder de kwaliteit van zijn offerte en uiteraard de besparingen die je zult doen! Langs deze weg willen we je op een aangename en eenvoudige manier laten genieten van de beste prijzen, dankzij de kracht van de groep

300.000 hebben ons al vertrouwd. En jij? Wat zou je ervan vinden om samen geld te besparen?

Doe zoals duizenden andere gezinnen en haal je energiefactuur naar beneden!

Bespaar tot 350 euro!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

energie-besparen-lente-voorjaar

Lenteschoonmaak: hoe kan je energie besparen?

Met de komst van de lente worden de dagen langer en zonniger. Het einde van de winter is het
ideale moment om de balans op te maken van je energieverbruik. Wikipower geeft je alle tips
die je nodig hebt om energie te besparen met de komst van het goede weer.

slimme-thermostaat-header

Investeren in een slimme thermostaat: goed of slecht idee?

Nieuwe technologieën zijn vandaag de dag uitermate populair, en dat geldt in het bijzonder voor de slimme thermostaat. Met dit toestel, dat verbinding maakt met je smartphone, kun je de temperatuur in je woning vanop afstand aanpassen en regelen op maat van de verschillende kamers. De slimme thermostaat is een domoticatoestel dat met zijn tijd meegaat, maar bovenal een potentiële besparing tot 20 procent biedt. Wij zetten de modellen en prijzen van de belangrijkste geconnecteerde thermostaten op een rijtje.

LOGO WIKIPOWER-01

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !