Groepsaankopen passen zich aan de huidige prijzen op de energiemarkt aan
In het algemeen blijft een groepsaankoop voordelig, ongeacht de schommelingen van de prijzen op de energiemarkt.
Als je huidige contract ten einde loopt, heb je dus twee mogelijkheden:
- In overleg met je leverancier verleng je je contract. Wij bevelen dit alternatief echter niet aan, omdat de aanvankelijke tarieven waarschijnlijk zullen stijgen.
- Je vergelijkt de huidige marktaanbiedingen en tekent in op een nieuw energiecontract.
Eender wat je beslist, als de prijzen op de energiemarkt stijgen, zal je nieuwe contract minder aantrekkelijk zijn dan je vorige. Dit is waar de groepsaankoop om de hoek komt kijken! Hoewel het gekozen aanbod de evolutie van de energiemarkt volgt, stellen de concurrentie en de voorafgaande onderhandelingen ons in staat de inschrijvers steeds concurrerende tarieven voor te stellen, die voordeliger zijn dan die van de contracten die via de traditionele inschrijvingskanalen beschikbaar gesteld worden.
Let op de bijzondere voorwaarden van je energiecontract!
‘Bezint eer je begint’ is hier de stelregel. Een aanbod dat voor jou economisch voordelig is, is dat misschien niet voor je buurman! Daarom kun je bij de analyse van het door ons gekozen tarief maar beter aandacht besteden aan de bijzonderheden van je contract en de voorwaarden ervan vergelijken met die van het winnende bod. Op die manier kun je bepalen welk contract echt in je voordeel is.
Om je bij deze vergelijking te helpen, raden wij je aan jezelf de volgende vragen te stellen:

- Omvat mijn contract nog een vaste prijs of heeft het een variabele prijs?
- Wat is de contractduur (meestal 1, 3 of 5 jaar)?
- Wat is de prijs per kWh die mijn leverancier maandelijks aanrekent?
In het algemeen zijn aanbiedingen voor groepsaankopen uiterst concurrerend en in de meeste gevallen voordeliger dan je huidige contract. Een uitzondering kan echter niet uitgesloten worden. Als je bijvoorbeeld voor een aantal jaren een contract tegen een vaste prijs afgesloten hebt, in een periode waarin de energieprijzen zeer laag waren, zal je tarief waarschijnlijk beter zijn dan het huidige aanbod voor groepsaankopen.
Als het winnende bod anderzijds goedkoper is dan je huidige tarief en de contractuele voorwaarden voordeliger zijn, bevelen wij je sterk aan om erop in te tekenen… zonder enig uitstel!
Wist je dit? Veranderen van leverancier is gratis in België. Bovendien ben je, ongeacht wie je leverancier is, nooit gebonden aan een contract van onbepaalde duur wanneer je een energiecontract tekent. Je kunt het dus opzeggen wanneer je maar wilt, met inachtneming van een opzegtermijn van ten minste één maand.
Je blijft graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes en bespaarmogelijkheden op de energiemarkt? Abonneer je op onze nieuwsbrief en het belangrijkste nieuws belandt direct in je inbox.
De kracht van de groep, een doortastend onderhandelingsinstrument
De kracht van de groep is de basis voor een succesvolle en kwalitatieve groepsaankoop! Hoe meer mensen zich dus inschrijven voor groepsaankopen, hoe beter wij kunnen onderhandelen over uitzonderlijke aanbiedingen bij de verschillende leveranciers op de markt. Hoe valt dit te verklaren? Dat is heel simpel! Een groepsaankoop, ongeacht voor welke dienst, is vergelijkbaar met groothandel. Daarom geldt: hoe groter de hoeveelheid, hoe goedkoper het product of de dienst.
Maar daar blijft het niet bij! De combinatie van het aantal voorinschrijvers en onze expertise op het gebied van energie is van doorslaggevend belang om leveranciers ervan te overtuigen deel te nemen aan onze groepsaankoop. De groep en de know-how: twee onverslaanbare argumenten!
Groepsaankopen spelen in op de behoefte van Belgische gezinnen
De schommelingen op de energiemarkt kunnen soms zwaar wegen in de portemonnee van gezinnen, al sinds begin 2021, maar vooral in 2022. Met de hervatting van de activiteiten na de lockdownperiode én de oorlog in Oekraïne zijn de elektriciteits- en gasprijzen namelijk aanzienlijk gestegen. Ook omwille van de jaarlijkse stijging van de kosten voor levensonderhoud, willen de Belgen maar één ding: zo snel mogelijk geld besparen!
Dankzij groepsaankopen kunnen hun wensen deels vervuld worden. Door in te schrijven geniet je niet alleen van voordelige prijzen, ook je gemoedsrust in verband met deze kostenpost wordt er – afhankelijk van de contractduur – ten minste één, drie of vijf jaar beter van.
Groepsaankopen transformeren consumenten in verantwoordelijke actoren
Belgen die zich bewust zijn van de besparingsmogelijkheden die een groepsaankoop biedt, worden al snel zogenaamde “consum’actoren”. Deze samentrekking van de woorden “consument” en “actor” komt pas tot haar recht op het moment dat de burger, die belangstelling heeft voor het systeem van de groepsaankoop, de tijd neemt om het door ons gekozen winnende bod te vergelijken met zijn huidige tarief.
Bij ontvangst van de regularisatiefactuur zal hij snel beseffen hoeveel geld hij dankzij zijn nieuwe contract bespaard heeft. Als van nature zal hier de klik gemaakt worden. Hij zal dit voortaan en zonder enige twijfel ook doen bij elke nieuwe groepsaankoop om nog meer geld te besparen.
>>Meer lezen: 10 misvattingen over een groepsaankoop energie!
Je bent van plan om van leverancier te veranderen? Doe mee aan een groepsaankoop en geniet van exclusieve promoties!

Wist je dit? In 2021 kende de CREG, de federale regulator inzake energie, zijn kwaliteitslabel aan Wikipower toe voor het organiseren van groepsaankopen.
Dat label garandeert de objectiviteit en de kwaliteit van de informatie die meegedeeld wordt in het kader van onze initiatieven. Zo kan je met een gerust hart rekenen op een service die niet alleen gepersonaliseerd, maar ook vertouwbaar is.