Brussel lanceert groepsaankoop voor groene energie

Brussel lanceert groepsaankoop voor groene energie

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Brusselaars kunnen voortaan intekenen op een groepsaankoop voor groene stroom en aardgas. Op basis van de informatie die ze geven, bedingt een extern bedrijf de goedkoopste tarieven bij de leveranciers.

De groepsaankoop, een initiatief van de stad Brussel, staat open voor iedereen. Gezinnen, maar ook zelfstandigen en beoefenaars van vrije beroepen kunnen zich inschrijven. Zelfs wie in een andere gemeente van het Gewest woont, mag deelnemen. Wie dat wenst, schrijft zich gratis en vrijblijvend in op de site www.brucity-energie.be. Op basis van de verzamelde gegevens, onderhandelt het bedrijf Wikipower met de energieleveranciers over een zo voordeling mogelijk tarief voor groene stroom en aardgas. Wie zich ingeschreven heeft, ontvangt achteraf een gepersonaliseerde en vrijblijvende offerte met het resultaat van de onderhandeling.

‘Je kan tot 350 euro per jaar besparen’, zegt Severine Schopges van Wikipower. ‘Veel mensen zijn nog klant bij een ‘historische’ leverancier en betalen er erg dure tarieven. Voor hen is overstappen op zich al voordelig. Wij kunnen een bijkomend voordeel geven omdat we extra kortingen onderhandelen bovenop de tarieven die de leveranciers nu hanteren.’

Eind vorig jaar deed Wikipower in Namen een groepsaankoop voor groene stroom, aardgas, zonnepanelen en isolatie. ‘We hebben bij groene stroom voor een besparing gezorgd van veertig euro’, zegt Schopges. ‘Bij aardgas was dat 35 euro.’

In Brussel omvat de groepsaankoop enkel groene stroom en aardgas. ‘In de toekomst komen er misschien nog andere collectieve aankopen, maar daarover is vandaag nog niets beslist. Het principe is er ook minder bekend dan in Vlaanderen of Wallonië. We mikken op 8.000 gezinnen. De inschrijvingen verlopen vlot.’

Inschrijven kan tot 13 maart. Om de collectieve aankoop toe te lichten, organiseert de stad Brussel volgende maand zes infosessies in verschillende buurthuizen. Inwoners van Brussel krijgen ook allemaal een brochure met informatie in de brievenbus.

Source: nieuwsblad.be – 23 janvier 2014 – YCS

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!

Meer artikels over hetzelfde thema

Groepsaankoop concept - Wikipower - header

Zo bespaar je met een groepsaankoop

Eendracht maakt macht … en verlaagt ook je facturen! Op dat samenwerkingsprincipe zijn de groepsaankopen gestoeld. Of het nu gaat om elektriciteit, gas, isolatie, zonnepanelen of telefoon- en internetabonnementen … Je kan veel interessantere prijzen verkrijgen door deel te nemen aan een groepsaankoop! Maar hoe gaat dit in zijn werk? Dat leggen wij je uit.

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !