Header-blog-compressor

Brussel lanceert groepsaankoop voor groene energie

Brussel lanceert groepsaankoop voor groene energie

Brusselaars kunnen voortaan intekenen op een groepsaankoop voor groene stroom en aardgas. Op basis van de informatie die ze geven, bedingt een extern bedrijf de goedkoopste tarieven bij de leveranciers.

De groepsaankoop, een initiatief van de stad Brussel, staat open voor iedereen. Gezinnen, maar ook zelfstandigen en beoefenaars van vrije beroepen kunnen zich inschrijven. Zelfs wie in een andere gemeente van het Gewest woont, mag deelnemen. Wie dat wenst, schrijft zich gratis en vrijblijvend in op de site www.brucity-energie.be. Op basis van de verzamelde gegevens, onderhandelt het bedrijf Wikipower met de energieleveranciers over een zo voordeling mogelijk tarief voor groene stroom en aardgas. Wie zich ingeschreven heeft, ontvangt achteraf een gepersonaliseerde en vrijblijvende offerte met het resultaat van de onderhandeling.

‘Je kan tot 350 euro per jaar besparen’, zegt Severine Schopges van Wikipower. ‘Veel mensen zijn nog klant bij een ‘historische’ leverancier en betalen er erg dure tarieven. Voor hen is overstappen op zich al voordelig. Wij kunnen een bijkomend voordeel geven omdat we extra kortingen onderhandelen bovenop de tarieven die de leveranciers nu hanteren.’

Eind vorig jaar deed Wikipower in Namen een groepsaankoop voor groene stroom, aardgas, zonnepanelen en isolatie. ‘We hebben bij groene stroom voor een besparing gezorgd van veertig euro’, zegt Schopges. ‘Bij aardgas was dat 35 euro.’

In Brussel omvat de groepsaankoop enkel groene stroom en aardgas. ‘In de toekomst komen er misschien nog andere collectieve aankopen, maar daarover is vandaag nog niets beslist. Het principe is er ook minder bekend dan in Vlaanderen of Wallonië. We mikken op 8.000 gezinnen. De inschrijvingen verlopen vlot.’

Inschrijven kan tot 13 maart. Om de collectieve aankoop toe te lichten, organiseert de stad Brussel volgende maand zes infosessies in verschillende buurthuizen. Inwoners van Brussel krijgen ook allemaal een brochure met informatie in de brievenbus.

Source: nieuwsblad.be – 23 janvier 2014 – YCS

Ontvang als eerste

de beste tips en weetjes om je energiebudget te optimaliseren!
4.5/5

4,5 van de 1265 Googlereviews

Meer artikels over hetzelfde thema

LOGO WIKIPOWER-01

Inscription à la newsletter !

Inscrivez-vous à notre newsletter et vous ne manquerez plus aucun bon plan : offres d'achats groupés en avant-première ; tarifs préférentiels ; trucs & astuces pour réduire la consommation d'énergie ; accompagnement personnalisé.

Votre newsletter

Pour bien recevoir nos e-mails, nous vous invitons à ajouter “info@wikipower.be” à votre carnet d’adresses.

Votre newsletter

Un problème est survenu.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen enkele slimme ideetjes meer: groepsaankopen, voorkeurstarieven, tips & tricks voor een lager energieverbruik, bijstand op maat.

Je nieuwsbrief

Om onze e-mails goed te ontvangen, raden we je aan om “info@wikipower.be” toe te voegen aan uw adressenbestand.

Je nieuwsbrief​

Er was een probleem.

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !

Rappel gratuit et immédiat par nos conseillers !