De groepsaankopen van Wikipower
Schrijf je gratis en vrijblijvend in
Het aanbod is nu beschikbaar!
Het aanbod van de groepsaankoop energie is nu beschikbaar. Bespaar gemiddeld 245 €/jaar!
Gecertificeerd
Sluit in een paar kliks aan bij de
deelnemers aan de groepsaankoop
Wat is een groepsaankoop energie?
Het idee achter een groepsaankoop of samenaankoop is zoveel mogelijk gezinnen bijeen te brengen om van de energieleveranciers scherpe tarieven te verkrijgen.
De stappen van een groepsaankoop energie
-
1
Gratis en vrijblijvende inschrijving -
2
Veiling tussen de leveranciers -
3
Versturen van het aanbod met de mogelijke besparingen -
4
Onderschrijving en overstap
De groepsaankopen elektriciteit en gas van Wikipower zijn gecertificeerd door de CREG
Waarom kiezen voor onze groepsaankoop van energie?
Expert
Onze energie experten vergelijken de marktprijzen en onderhandelen voor jou het beste aanbod.
Zij vertrouwen ons
Wie is Wikipower?
Sinds 2011 helpt Wikipower – de grootste prijsvergelijker – consumenten om hun facturen voor energie, telecom en duurzame technologieën te verlagen dankzij zijn groepsaankopen en prijsvergelijker (energie en telecom).
Je helpen met de optimalisatie van je budget en met de energietransitie.
de nummer 1 in Franstalig België
oprichting van Wikipower
georganiseerde groepsaankopen
werknemers & medewerkers
Ontdek onze groepsaankopen
Wat de media over ons zeggen
Wikipower biedt groepsaankoop stroom en gas op basis van 32.000 inschrijvingen
Sinds augustus 2022 daalden de prijzen voor elektriciteit met 82% en die voor gas met 86%. Aangemoedigd door die sterke daling, lijken leveranciers opnieuw vastberaden om voordelige tarieven aan te bieden en nieuwe klanten aan te trekken. Wikipower slaagde er in om, op basis van 32.000 Belgische inschrijvingen voor zijn groepsaankoop elektriciteit en gas, energiespelers opnieuw met elkaar in concurrentie te brengen. Mijnenergie.be licht toe wat dit voor de consument concreet betekent.
Mega en Total Energies
Mega haalde de groepsaankoop binnen doordat het voor de drie gewesten (Vlaanderen, Wallonië en Brussel) uitpakte met het scherpste aanbod voor zowel elektriciteit als gas. Voor Vlaamse huishoudens die enkel elektriciteit verbruiken en niet over zonnepanelen beschikken, leverde Total Energies de beste voorwaarden.
Het variabele contract wordt maandelijks geïndexeerd en biedt tarieven die 5% goedkoper zijn dan het laagste aanbod voor gas en 10% goedkoper dan het scherpste aanbod voor groene stroom op de markt. De geleverde elektriciteit is bovendien gegarandeerd 100% Belgisch.
Wikipower versus iChoosr
Uit een prijsvergelijking van april 2023 tussen Wikipower en iChoosr, beide organisatoren van groepsaankopen, blijkt dat Wikipower de meest voordelige tarieven biedt. Zo betaal je voor een groepsaankoop elektriciteit en aardgas 65,93 euro minder bij Wikipower dan bij iChoosr. Ook prosumenten, die overtollige stroom van hun zonnepanelen doorverkopen aan hun leverancier, genieten van een prijsvermindering van 65,79 euro.
Zijn vaste tarieven interessant nu?
Vier energiespelers bieden op dit moment opnieuw vaste energiecontracten aan: Luminus, Engie, Mega en Eneco. Maar, zoals de consumentenvereniging Test Aankoop al benadrukte, zijn die duurder dan hun variabele tegenhangers. Leveranciers nemen namelijk een grotere veiligheidsmarge bij die contracten. Daarmee dekken ze het risico van levering voor een bepaalde periode in een nog steeds wankele markt.
Vanuit het oogpunt van de consument bieden vaste contracten dan weer zekerheid, in tegenstelling tot (soms zeer) variabele energiecontracten en de daaruit volgende torenhoge voorschotten.
Inschrijven kan nog steeds
Deze groepsaankoop is een initiatief dat is opengesteld voor alle huishoudens van het land, zelfs als ze niet vooraf waren ingeschreven. Zin om er ook gebruik van te maken? Via www.wikipower.be kan je je gratis en vrijblijvend inschrijven en ontdekken of het aanbod voor jou financieel aantrekkelijk is.
Deze groepsaankoop is beschikbaar tot en met 31 mei 2023. Het contract voor elektriciteit en/of gas kan dan ingaan tussen 1 juni 2023 en 31 mei 2024.
28/04/23
Groepsaankoop energie doneert aan het Rode Kruis
Het Belgische Rode Kruis komt financiële middelen tekort om Covid-19 te bestrijden. Wikipower besloot een solidariteitsactie op touw te zetten: #wikisolidarity. Als de campagne slaagt, belooft de Luikse onderneming tot 30.000 euro over te maken aan de organisatie, zodat die meer medisch materiaal kan aankopen.
e maken ons allemaal zorgen over de gezondheidscrisis die ons land nu in de ban houdt. Naast de zware gevolgen voor de volksgezondheid heeft deze situatie ook een enorme financiële impact, voor de bevolking, de ziekenhuizen, de ondernemingen en de handel. Precies daarom komt Wikipower nu voor de dag met het initiatief #wikisolidarity, een solidaire 'win-win-win'-actie.
1 euro voor het Belgische Rode Kruis
‘Bij iedere inschrijving voor de groepsaankoop van elektriciteit en gas, zal het bedrijf 1 euro overmaken aan het Belgische Rode Kruis’, vertelt Julien Dethier, Project Manager bij Wikipower. ‘Ook onze dienst voor de vergelijking van prijzen - Energie-Vergelijker.be - neemt deel aan de actie en stort 2 euro voor iedere verandering van energieleverancier via onze website.’
Terugwerkende kracht
Na afloop van de inschrijvingsperiode van de groepsaankoop, die eindigt op 26 april 2020 om middernacht, hoopt Wikipower 20.000 tot 30.000 euro te kunnen schenken. ‘We zetten de actie met terugwerkende kracht op en tellen de inschrijvingen vanaf de eerste dag van de lockdown. Momenteel zitten we dan aan 11.500 inschrijvingen. Dat betekent dat we nu al een schenking van 11.500 euro kunnen doen.’
10/04/2020
Jean Lemaître
Edingen - 28/03/2020
Carole Dormont
Anderlecht - 06/03/2020
Cécile Benedetti
Schaarbeek - 03/02/2020
Jan Valgaeren
Overijse - 27/02/2020
Guy Claessens
Gent - 03/03/2020
Marcelle Wellens
Kapellen - 10/03/2020
Philippe Vandevorst
Schoten - 06/03/2020
André Lefèbvre
Edingen - 09/03/2020
Doran Castiau
Brussel - 23/03/2020
David Wijnand
Kalmthout - 27/01/2020
Nathalie Picci
Sint-Genesius-Rode - 19/03/2020