Gemiddeld 245 € besparing*

De groepsaankopen van Wikipower

Schrijf je gratis en vrijblijvend in

Het aanbod is nu beschikbaar!

Het aanbod van de groepsaankoop energie is nu beschikbaar. Bespaar gemiddeld 245 €/jaar!

Ik schrijf me in

Gecertificeerd

Sluit in een paar kliks aan bij de

0
0
0
0
0
0

deelnemers aan de groepsaankoop

De inschrijvingen zijn open tot woensdag 31 mei 2023.

Wat is een groepsaankoop energie?

Het idee achter een groepsaankoop of samenaankoop is zoveel mogelijk gezinnen bijeen te brengen om van de energieleveranciers scherpe tarieven te verkrijgen.

De stappen van een groepsaankoop energie

 1. 1

  Gratis en vrijblijvende inschrijving
  step1
 2. 2

  Veiling tussen de leveranciers
  step2
 3. 3

  Versturen van het aanbod met de mogelijke besparingen
  step3
 4. 4

  Onderschrijving en overstap
  step4

De groepsaankopen elektriciteit en gas van Wikipower zijn gecertificeerd door de CREG

De groepsaankopen voor gas en elektriciteit van Wikipower worden <a href="https://www.creg.be/nl/publicaties/persbericht-pr211018">gecertificeerd door de CREG</a>

Waarom kiezen voor onze groepsaankoop van energie?

Expert

Onze energie experten vergelijken de marktprijzen en onderhandelen voor jou het beste aanbod.

Jean Lemaître

Edingen - 28/03/2020

tot nu toe ben ik zeer tevreden...Goed vanaf de eerste contacten: snel, reactief en duidelijk.

Carole Dormont

Anderlecht - 06/03/2020

Er valt niets te verwijten. Bedankt Wikipower en tot volgend jaar!

Cécile Benedetti

Schaarbeek - 03/02/2020

Top dienst!!! Dankzij hen heb ik sinds 2018 elk jaar 25% uitgespaard op mijn factuur!

Jan Valgaeren

Overijse - 27/02/2020

Beste, Vroeg me af of ik me alsnog kan inschrijven, heb er namelijk veel positiefs van gehoord van vrienden van mij en ben geinteresseert geraakt. Met vriendelijke groet

Guy Claessens

Gent - 03/03/2020

No comment: alles is in orde bij WikiPower ! GC

Marcelle Wellens

Kapellen - 10/03/2020

Fantastisch!!!

Philippe Vandevorst

Schoten - 06/03/2020

snelle service - super !

André Lefèbvre

Edingen - 09/03/2020

Gewoon perfect!

Doran Castiau

Brussel - 23/03/2020

Aan te raden! Bevoegd, snel, vriendelijk, ze zijn uw vertrouwen zeker waard! Top dienst! Kan niks anders zeggen :)

David Wijnand

Kalmthout - 27/01/2020

Wikipower biedt heel mooie oplossingen voor om te besparen op uw energiefactuur. Het bedrijf heeft trouwens altijd een luisterend oor voor de klanten. Je bent goed begeleid in de verschillende stappen.

Nathalie Picci

Sint-Genesius-Rode - 19/03/2020

Dank u, u hebt prima gewerkt!

Zij vertrouwen ons

Wie is Wikipower?

Sinds 2011 helpt Wikipower – de grootste prijsvergelijker – consumenten om hun facturen voor energie, telecom en duurzame technologieën te verlagen dankzij zijn groepsaankopen en prijsvergelijker (energie en telecom).

Onze missie

Je helpen met de optimalisatie van je budget en met de energietransitie.

Wikipower is op zoek naar verschillende profielen.
N°1

de nummer 1 in Franstalig België

2011

oprichting van Wikipower

550

georganiseerde groepsaankopen

35

werknemers & medewerkers

Ontdek onze groepsaankopen

Van groene energie en telecomabonnement tot duurzame technologieën: Wikipower is de aangewezen partner om je facturen te verlichten en je verbruik te optimaliseren! Geïnteresseerd? Neem dan deel aan een van de volgende groepsaankopen:

Wat de media over ons zeggen

Wikipower biedt groepsaankoop stroom en gas op basis van 32.000 inschrijvingen


Sinds augustus 2022 daalden de prijzen voor elektriciteit met 82% en die voor gas met 86%. Aangemoedigd door die sterke daling, lijken leveranciers opnieuw vastberaden om voordelige tarieven aan te bieden en nieuwe klanten aan te trekken. Wikipower slaagde er in om, op basis van 32.000 Belgische inschrijvingen voor zijn groepsaankoop elektriciteit en gas, energiespelers opnieuw met elkaar in concurrentie te brengen. Mijnenergie.be licht toe wat dit voor de consument concreet betekent.

Mega en Total Energies

Mega haalde de groepsaankoop binnen doordat het voor de drie gewesten (Vlaanderen, Wallonië en Brussel) uitpakte met het scherpste aanbod voor zowel elektriciteit als gas. Voor Vlaamse huishoudens die enkel elektriciteit verbruiken en niet over zonnepanelen beschikken, leverde Total Energies de beste voorwaarden.

Het variabele contract wordt maandelijks geïndexeerd en biedt tarieven die 5% goedkoper zijn dan het laagste aanbod voor gas en 10% goedkoper dan het scherpste aanbod voor groene stroom op de markt. De geleverde elektriciteit is bovendien gegarandeerd 100% Belgisch.

Wikipower versus iChoosr

Uit een prijsvergelijking van april 2023 tussen Wikipower en iChoosr, beide organisatoren van groepsaankopen, blijkt dat Wikipower de meest voordelige tarieven biedt. Zo betaal je voor een groepsaankoop elektriciteit en aardgas 65,93 euro minder bij Wikipower dan bij iChoosr. Ook prosumenten, die overtollige stroom van hun zonnepanelen doorverkopen aan hun leverancier, genieten van een prijsvermindering van 65,79 euro.

Zijn vaste tarieven interessant nu?

Vier energiespelers bieden op dit moment opnieuw vaste energiecontracten aan: Luminus, Engie, Mega en Eneco. Maar, zoals de consumentenvereniging Test Aankoop al benadrukte, zijn die duurder dan hun variabele tegenhangers. Leveranciers nemen namelijk een grotere veiligheidsmarge bij die contracten. Daarmee dekken ze het risico van levering voor een bepaalde periode in een nog steeds wankele markt.

Vanuit het oogpunt van de consument bieden vaste contracten dan weer zekerheid, in tegenstelling tot (soms zeer) variabele energiecontracten en de daaruit volgende torenhoge voorschotten.

Inschrijven kan nog steeds

Deze groepsaankoop is een initiatief dat is opengesteld voor alle huishoudens van het land, zelfs als ze niet vooraf waren ingeschreven. Zin om er ook gebruik van te maken? Via www.wikipower.be kan je je gratis en vrijblijvend inschrijven en ontdekken of het aanbod voor jou financieel aantrekkelijk is.

Deze groepsaankoop is beschikbaar tot en met 31 mei 2023. Het contract voor elektriciteit en/of gas kan dan ingaan tussen 1 juni 2023 en 31 mei 2024.


28/04/23

Groepsaankoop energie doneert aan het Rode Kruis


Het Belgische Rode Kruis komt financiële middelen tekort om Covid-19 te bestrijden. Wikipower besloot een solidariteitsactie op touw te zetten: #wikisolidarity. Als de campagne slaagt, belooft de Luikse onderneming tot 30.000 euro over te maken aan de organisatie, zodat die meer medisch materiaal kan aankopen.

e maken ons allemaal zorgen over de gezondheidscrisis die ons land nu in de ban houdt. Naast de zware gevolgen voor de volksgezondheid heeft deze situatie ook een enorme financiële impact, voor de bevolking, de ziekenhuizen, de ondernemingen en de handel. Precies daarom komt Wikipower nu voor de dag met het initiatief #wikisolidarity, een solidaire 'win-win-win'-actie.

1 euro voor het Belgische Rode Kruis

‘Bij iedere inschrijving voor de groepsaankoop van elektriciteit en gas, zal het bedrijf 1 euro overmaken aan het Belgische Rode Kruis’, vertelt Julien Dethier, Project Manager bij Wikipower. ‘Ook onze dienst voor de vergelijking van prijzen - Energie-Vergelijker.be - neemt deel aan de actie en stort 2 euro voor iedere verandering van energieleverancier via onze website.’

Terugwerkende kracht

Na afloop van de inschrijvingsperiode van de groepsaankoop, die eindigt op 26 april 2020 om middernacht, hoopt Wikipower 20.000 tot 30.000 euro te kunnen schenken. ‘We zetten de actie met terugwerkende kracht op en tellen de inschrijvingen vanaf de eerste dag van de lockdown. Momenteel zitten we dan aan 11.500 inschrijvingen. Dat betekent dat we nu al een schenking van 11.500 euro kunnen doen.’

10/04/2020

*Besparingen berekend op basis van de vorige groepsaankopen van Wikipower